11.4 C
Athens
6 Ιουλίου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΑνακοίνωση του ΣΕΒΑ με αφορμή τις πρόσφατες βροχοπτώσεις και τα προβλήματα στις...

Ανακοίνωση του ΣΕΒΑ με αφορμή τις πρόσφατες βροχοπτώσεις και τα προβλήματα στις Αχαρνές

- Advertisement -
- Advertisement -

Σήμα ΣΕΒΑΟι σημερινές έντονες βροχοπτώσεις ανέδειξαν για άλλη μια φορά την ανάγκη για την άμεση εκτέλεση έργων υποδομής για όλη την αγορά της πόλης μας. Για άλλη μια φορά καταρρίφτηκε ο μύθος της προηγούμενης δημοτικής αρχής πως αρκούν τα έργα στην περιοχή της Λαθέας για την συγκράτηση ενός μεγάλου όγκου των βρόχινων νερών.

- Advertisement -
- Advertisement -

Η εικόνα που παρουσίασε η αγορά σήμερα με ολόκληρη ημέρα βροχόπτωσης ήταν τελείως τριτοκοσμική και απερίγραπτη. Οι καταστηματάρχες δε ήταν «επί ποδός πολέμου» για να αποτρέψουν οποιαδήποτε ζημιά. Αν αυτό που είδαμε δεν ήταν πλημμύρα τότε τι ήταν; Αυτή η κατάσταση κάθε άλλο παρά σύγχρονη και ανταγωνιστική καθιστά την αγορά μας όπου δραστηριοποιούνται εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις. Από ότι φαίνεται θα χρειαστεί πολύ αγώνας ακόμα από την μεριά των ΕΒΕ της πόλης μας για να πείσουν τους αρμόδιους να ξεκινήσουν κάποτε τα έργα αυτά. Πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των επαγγελματιών-εμπόρων- βιοτεχνών της πόλης μας, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο μεθοδικά και οργανωμένα μέσα από τις τάξεις του ΣΕΒΑ του συνδικαλιστικού τους οργάνου.

Ο ΣΕΒΑ θα φροντίσει ώστε η αγανάκτηση των συναδέλφων να γίνει αγώνας για διεκδίκηση καλλίτερης ποιότητας ζωής. Αν ξετυλίξουμε το νήμα από την αρχή, η πόλη μας και ειδικότερα η αγορά της δεκαετίες τώρα πλήττετε από την πρώτη σταγόνα βροχής, λόγο έλλειψης έργων υποδομής και αποχέτευσης όμβριων υδάτων. Εμείς οι καταστηματάρχες έχουμε φροντίσει για την αποτροπή μις πλημμύρας στα μαγαζιά μας πότε με σακούλες από άμμο πότε με λαμαρίνες στις εισόδους των μαγαζιών μας πότε με σφουγγαρίστρες, έτσι που η αγορά να θυμίζει εμπόλεμη ζώνη.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι εμείς έχουμε πληρώσει σε φόρους άμεσους , έμμεσους και Δημοτικούς χωρίς ανταποδοτικότητα. Είναι δε τόσα πολλά που η αγανάκτηση έχει φτάσει στα όρια αντοχής της.

Καλούμε τους συναδέλφους εμπόρους, βιοτέχνες, επαγγελματίες της πόλης μας να συσπειρωθούν στον Σ.Ε.Β.Α . Να απαιτήσουν καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη που κατοικούν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά. Μαζί μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους Ε.Β.Ε. μέσα από τον Σ.Ε.Β.Α. να ανεβάσουν την πάλη τους για να αντιπαλέψουμε τις συνέπειες της κεντρικής όσο και τοπικής αδιαφορίας της εξουσίας στο μεγάλο αυτό πρόβλημα που τόσα χρόνια μας ταλανίζει. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες χρειάζεται να διεκδικούμε περισσότερο από ποτέ.

Όταν ο τζίρος των καταστημάτων και των μικρών επιχειρήσεων της πόλης μας βρίσκεται σε μία συνεχή πτώση, όταν η οικονομική κατάσταση των δημοτών χειροτερεύει από τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων, όταν τα λαϊκά εισοδήματα δέχονται σοβαρή επίθεση από τις κυβερνητικές επιλογές (μείωση μισθών, αύξηση των έμμεσων και άμεσων φόρων, περικοπές κοινωνικών δαπανών σε παιδεία, υγεία κ.α.) επόμενο είναι 4 στους 10 συναδέλφους να αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία τους (με όποιες συνέπειες έχει αυτό). Επόμενο, είναι να αδυνατούν να καταβάλουν τις υποχρεώσεις τους στην εφορία και στους λοιπούς λογαριασμούς.

Συνέπεια όλων αυτών είναι το φαινόμενο ‘λουκέτο’ να παίρνει απειλητικές διαστάσεις και στην πόλη μας. Από την άλλη βασικά έργα υποδομής που καλυτερεύουν την ποιότητα ζωής μας, αλλά και που καθιστούν την αγορά μας σύγχρονη και ανταγωνιστική, όπως αποχέτευση βρόχινων υδάτων, κυκλοφοριακό, πεζοδρομήσεις, χώροι στάθμευσης, ελεύθεροι χώροι, χώροι πρασίνου και ανάπλασης, μένουν άλυτα στην πόλη μας για δεκαετίες τώρα.

Το λιγότερο που θα περιμέναμε να βλέπαμε θα ήταν μια Δημοτική Αρχή μπροστάρη σε έναν αγώνα για διεκδίκηση των χρημάτων που έχουν παρακρατηθεί από την κεντρική εξουσία και άμεση λύση του προβλήματος, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Με επιστολές και υπομνήματα τα νερά δεν μαζεύονται. Η λογική πως δεν έχουμε χρήματα ή ότι δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τον Θεό δεν μας καθησυχάζει. Αντιθέτως. Την ευθύνη για αυτή την υποβάθμιση μόνο οι εμποροβιοτέχνες και ο λαός της πόλης μας δεν έχουμε. Αρκετά πληρώνουμε σε δημοτικά τέλη.

Όπως βρίσκετε ο τρόπος να δοθούν διευκολύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο και στις τράπεζες έτσι απαιτούμε να βρεθεί λύση και για την αγορά μας. Απαιτούμε άμεσα και συγκεκριμένα την κατασκευή υποδομών που δεν θα μας πνίγει η πρώτη σταγόνα νερού. Ο αγώνας μας για έργα είναι διεκδίκηση και όχι αίτηση.

 

Το Δ.Σ. του ΣΕΒΑ

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -