11.4 C
Athens
28 Οκτωβρίου 2021
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ Φιλοξενία Ευρωπαικού προγράμματος για το κέντρο Νέων Ολυμπιακού Χωριού

Φιλοξενία Ευρωπαικού προγράμματος για το κέντρο Νέων Ολυμπιακού Χωριού

- Advertisement -
- Advertisement -

Πρόγραμμα Νέων Ολυμπιακού χωριούΤο κέντρο Νέων Ολυμπιακού Χωριού θα φιλοξενήσει το πρώτο του Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, την Διεθνή Ανταλλαγή Νέων “Εκπαιδευμένα Μυαλά – Λαμπρότερο Μέλλον” από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 7 Απρίλη 2011 στο Ολυμπιακό Χωριό. Η δημιουργικότητα, η τέχνη, η επικοινωνία και η προβολή είναι πολύ σημαντικές λέξεις κλειδιά όχι μόνο για μία επιτυχημένη επιχείρηση, αλλά και στην κοινωνική ζωή του κάθε ατόμου – εσύ και εγώ! Ξέρω τα κοινωνικά μου δικαιώματα; Πώς μπορώ να πάρω όλες τις πληροφορίες που χρειάζομαι; Πώς μπορώ να μιλήσω σχετικά με τα κοινωνικά δικαιώματα σε άλλους ανθρώπους όσο το δυνατόν πιο ανοιχτά; Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τα διαφορετικά μέσα μαζικής επικοινωνίας και τις μορφές τέχνης για να διαδώσω αυτή την πληροφορία, χωρίς να ξοδέψω πολλά χρήματα;

- Advertisement -
- Advertisement -

Η ανταλλαγή νέων “Εκπαιδευμένα Μυαλά – Λαμπρότερο Μέλλον” που οργανώνεται από την Ελληνική μη κερδοσκοπική οργάνωση νέων με λιγότερες ευκαιρίες «System and G» σε στενή συνεργασία με άλλες 6 οργανώσεις από 6 διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες (Τουρκία, Ιταλία, Εσθονία, Πολωνία, Ισπανία, Ρουμανία), θα συγκεντρώσουν από κοινού 28 κοινωνικά ενεργούς συμμετέχοντες ( 4 από κάθε χώρα, ηλικία: 18 – 25, ένας τουλάχιστον από κάθε ομάδα νέος με λιγότερες ευκαιρίες –αναπηρία ,κοινωνικές δυσκολίες, προβλήματα υγείας κτλ) + 7 αρχηγούς.

Το project θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Χωριό, από τις 30 Μαρτίου εώς τις 7 Απριλίου του 2011 (7 ημέρες, εκτός των ημερών ταξιδιού). Θα είναι ένα ‘’project’’ με 3 διαφορετικά θέματα: δημιουργικά-εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης, κοινωνικά δικαιώματα (ιδίως τα δικαιώματα στην εργασία, στην απόκτηση προσόντων, στις συνθήκες εργασίας, στην εκπαίδευση και στην μη διάκριση) και διαπολιτισμικός διάλογος.

Το νεανικό αυτό project θα έχει 4 βασικές δραστηριότητες: 1) εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, όπου και θα εξασκούμε διαφορετικούς τρόπους για να εκφράσουμε τις ιδέες μας (flash mob, θέατρο, γκράφιτι, βίντεο, διαδίκτυο, ζωγραφική, μουσική & οικολογία κλπ.) 2) την προετοιμασία δημιουργικών παρουσιάσεων και εργαστηρίων για το θέμα των κοινωνικών δικαιωμάτων με σκοπό την εφαρμογή τους σε σχολεία 3) Επίσκεψη στο Λύκειο του Ολυμπιακού Χωριού με σκοπό την οργάνωση δημιουργικών εκδηλώσεων για τους νέους σχετικά με τα κοινωνικά δικαιώματα. 4) στο τέλος του project θα γίνει μια μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση με συναυλία και θεατρική παράσταση στο Ολυμπιακό Χωριό για την προώθηση των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος όλοι οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες για τα κοινωνικά δικαιώματα, την διαφήμιση, την τέχνη και την επικοινωνία. Κυρίως θα δουλέψουν χρησιμοποιώντας μεθόδους μη-τυπικής εκπαίδευσης και δημιουργικής τέχνης όπως το θέατρο, video, blogging, φωτογραφία, flash mob, ζωγραφική σε T-Shirts , γκράφιτι, κλπ. Με αυτά τα εργαλεία θα μάθουν για τα κοινωνικά δικαιώματα. Με αυτόν τον τρόπο θα εκφράσουν την κατανόησή τους για τα κοινωνικά δικαιώματα και θα δοθεί στους νέους το ερέθισμα για να γίνουν πιο ενεργοί στην κοινωνική τους ζωή.

Ως επιπλέον αποτέλεσμα του project θα είναι μία ταινία με περιεχόμενο τα κοινωνικά δικαιώματα, το διαπολιτισμικό διάλογο καθώς και το ίδιο το project. Στόχος του έργου είναι να διερευνήσει τρόπους με τους οποίους μπορούμε να μιλήσουμε στους νέους για το φαινομενικά περίπλοκο θέμα των κοινωνικών δικαιωμάτων με τρόπο δημιουργικό και αποτελεσματικό.

Το έργο περιλαμβάνει: – Σεμινάρια και συνεδρίες προβληματισμού για να εξοικειωθούν οι νέοι με τα κοινωνικά δικαιώματα και να τα διερευνήσουμε στην βάση της καθημερινής μας ζωής. – Εργαστήρια για να εκφράσουν οι νέοι το πώς αντιλαμβάνονται την ιδέα των κοινωνικών δικαιωμάτων μέσα από μια ποικιλία από δημιουργικές τεχνικές, – Μια σειρά δημόσιων εκδηλώσεων – επίσκεψη στο σχολείο του Ολυμπιακού Χωριού, θέατρο, video, blogging, φωτογραφία, flash mob, ζωγραφική σε T-Shirts , γκράφιτι, κλπ στην Αθήνα και την τελική εκδήλωση που θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της ανταλλαγής.

Όλες οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Καβαλάρης Palace (19ο χλμ Πάρνηθας) και στο Ολυμπιακό Χωριό. Μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά για τις δράσεις και την εξέλιξη του προγράμματος μέσα από την ιστοσελίδα του συλλόγου μας www.olympic-village.gr . Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση [ανακοίνωση] δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.»

Χορηγός της Ανταλλαγής : Pizza Fan

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2102449695, 6945624110 (Χούλιας Αργύρης)

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -