11.4 C
Athens
19 Μαΐου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΑρχιεπισκοπή, Περιφέρεια και Μητρόπολη στο πλευρό της Αχαρναϊκής Αλληλεγγύης

Αρχιεπισκοπή, Περιφέρεια και Μητρόπολη στο πλευρό της Αχαρναϊκής Αλληλεγγύης

- Advertisement -
- Advertisement -

Εγκαίνια Κοινωνικού ΠαντοπωλείουΣε μια εκδήλωση που διέθετε υπερτοπικό χαρακτήρα και με το ιδιαίτερο στοιχείο της παρουσίας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη του κοινωνικού βεστιαρίου και κοινωνικού παντοπωλείου της Αχαρναϊκής Αλληλεγγύης. Στην πραγματικότητα, ο πρόεδρος της Αχαρναικής Αλληλεγγύης Άγγελος Παγώνας κατάφερε να φέρει τις Αχαρνές στο προσκήνιο, για έναν λόγο εντελώς διαφορετικό από εκείνους που έχουμε συνηθίσει.

- Advertisement -
- Advertisement -

Στην εκδήλωση της Αχαρναικής Αλληλεγγύης, η πόλη των Αχαρνών δεν έδωσε λαβή για αρνητικά σχόλια και δεν έγινε το κεντρικό θέμα στις ειδήσεις για την εγκληματικότητα ή την παραβατικότητά της. Στην συγκεκριμένη εκδήλωση, η πόλη των Αχαρνών έσπασε τα στερεότυπα και μέσω της δράσης της Αχαρναϊκής Αλληλεγγύης, σηματοδότησε, όπως τόνισε, ο κ. Παγώνας, την αρχή ενός φορέα ανταλλαγής αγάπης .

Στην ομιλία του ο Άγγελος Παγώνας διευκρίνισε ότι «η τελετή εγκαινίασης του κοινωνικού παντοπωλείου και βεστιαρίου έχει σκοπό και όχι σκοπιμότητα. Σκοπός της είναι η, όσο το δυνατόν, μεγαλύτερη και ταχύτερη διάδοση της Ιδέας της αλληλεγγύης, έτσι ώστε να καταφέρει σύντομα να υλοποιήσει το όραμα της, να μην υπάρχει κανείς πεινασμένος, κανείς αβοήθητος, κανείς μόνος, κανείς απελπισμένος. Γι’ αυτό και η παρουσία όλων σας και του καθενός ξεχωριστά έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί σήμερα ενώθηκαν και τα δικά σας χέρια σε αυτόν τον αδιάρρηκτο κύκλο ζωής που έχουμε σχηματίσει».

Ο πρόεδρος της Αχαρναικής Αλληλεγγύης αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμου, να αναβαθμιστούν οι Αχαρνές και ειδικότερα στο όραμά του να δημιουργήσει στον Δήμο κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής. «Εμείς της Αχαρναϊκής Αλληλεγγύης θα είμαστε αρωγοί σε αυτές σας τις προσπάθειες και βέβαια, όταν με το καλό ευοδωθούν, σας ζητάμε κάποιες θέσεις να είναι για τα άπορα παιδιά της Αχαρναϊκής Αλληλεγγύης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Παγώνας εξήρε την προσωπικότητα του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα, ο οποίος, από την πρώτη στιγμή, ανταποκρίθηκε στις ανάγκες της οργάνωσης. «Μας δίνατε κουράγιο και λύσεις για να προχωρήσουμε όταν αντιμετωπίζαμε κάθε δυσκολία . Με την υπογραφή της διακήρυξης συνεργασίας που κάναμε τον Σεπτέμβριο του 2010, η Αχαρναϊκή Αλληλεγγύη περίμενε από εσάς ένα χέρι βοηθείας και εσείς δε δώσατε απλά το χέρι σας αλλά προσφέρατε και την ψυχή σας» επεσήμανε.

Επίσης, ο κ. Παγώνας υπογράμμισε την ενεργό συμμετοχή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού στο έργο της Αχαρναικής Αλληλεγγύης, χαρακτηρίζοντας την ανταπόκρισή του άμεση και συγκινητική. «Γνωρίζοντας τον Άνθρωπο Γιάννη Σγουρό, είμαστε βέβαιοι ότι θα καταφέρετε να ανακουφίσετε χιλιάδες πάσχοντες συνανθρώπους μας . Γνωρίζοντας τον πολιτικό Γιάννη Σγουρό είμαστε βέβαιοι, για την αποτελεσματικότητα του και την πιστή τήρηση των αρχών του για μια δικαιότερη κοινωνία» ανέφερε.

Επιπλέον, ο Άγγελος Παγώνας εξήρε τη συνεισφορά του πρώην Δημάρχου Αχαρνών Παναγιώτη Φωτιάδη στην ίδρυση της Αχαρναικής Αλληλεγγύης και την πολύτιμη βοήθειά του ενώ εξέφρασε την πεποίθηση για εκτενέστερη συνεργασία με την νυν διοίκηση του Δήμου, όχι μόνο στο θέμα των κτιριακών εγκαταστάσεων, τις οποίες έχει δεσμευτεί ο Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος ότι θα παρέχει, αλλά και με τις αρμόδιες υπηρεσίες και το επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Παντελής Ασπραδάκης και ΝΔ Νίκος Καντερές, οι Δήμαρχοι Φυλής και Ιλίου Δημήτρης Μπουραίμης και Νίκος Ζενέτος, ο πρώην Δήμαρχος Αχαρνών Παναγιώτης Φωτιάδης, ο πρόεδρος του ΑΟΔΑ και αναπληρωτής αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του πολίτη Μιχάλης Βρεττός, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Είπαν…

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος

«Επισκέπτομαι ένα μέρος που οι έννοιες της αλληλεγγύης και της βοήθειας μετουσιώνονται σε πράξη κάθε μέρα. Είναι σημαντική η προσπάθεια που συντελείται στους κόλπους της Αχαρναϊκής Αλληλεγγύης και είναι απαραίτητες οι κοινές ενέργειες Εκκλησίας και Περιφέρειας προκειμένου να στηθούν και να οργανωθούν κοινωνικές δομές και κέντρα για άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό γιατί είναι, από πολλές πλευρές, ο θεμελιωτής της κοινωνικής προσπάθειας. Ο ιστός της κοινωνίας σήμερα κινδυνεύει. Με μια μικρή σπίθα μπορεί να προκληθούν σοβαρά προβλήματα. Γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει συνεννόηση και να μην μας πιάνει πανικός».

Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός

«Εδώ έχουμε κάτι το χειροπιαστό και στις δύσκολες, αυτές, στιγμές πρέπει όλοι μας να εκφράζουμε τη δική μας ανθρώπινη αλληλεγγύη. Συγχαρητήρια στην Αχαρναϊκή Αλληλεγγύη για τη δράση και τους ανθρώπους που την απαρτίζουν. Θα έχουμε στενότερη συνεργασία με την Εκκλησία για τη δημιουργία και λειτουργία προγραμμάτων υποστήριξης ευαίσθητων ομάδων»

Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας

«Νέοι ορίζοντες ανοίγονται με τη συνεργασία Εκκλησίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και είναι πολύ σημαντικό να υποστηρίζονται τέτοιες προσπάθειες. Με την ευκαιρία της παρουσία σας κ. Περιφερειάρχη, εύχομαι από τις τράπεζες της ψυχής μου να δώσετε κάποια από τα χρήματα που θα διαχειριστείτε και για τη Δυτική Αττική»

Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος

«Ο Δήμος είναι αλληλέγγυος σε τέτοιες προσπάθειες και δεν θα μπορούσε εκεί όπου ο αλτρουισμός κυριαρχεί, να είναι έξω από κάθε αλληλεγγύη. Είναι έτος του εθελοντισμού και στην δύσκολη κατάσταση που βρισκόμαστε πρέπει να γίνει βίωμα του καθενός. Ευχή μας είναι να κάνουμε ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και στην αλληλεγγύη»

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -