11.4 C
Athens
8 Αυγούστου 2022
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΑήθης επίθεση Καμπόλη σε εργαζόμενη γιατί συμμετείχε σε συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας για...

Αήθης επίθεση Καμπόλη σε εργαζόμενη γιατί συμμετείχε σε συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη χωματερή

- Advertisement -

Με φραστική επίθεση και απειλές επιχείρησε ο αντιδήμαρχος Διοίκησης Δημήτρης Καμπόλης να εκφοβίσει εργαζόμενη στους παιδικούς σταθμούς, εξαιτίας της συμμετοχής της το βράδυ της περασμένης Δευτέρας,  σε συμβολική εκδήλωση που διοργάνωσαν η Ομάδα Πολιτισμού και Δράσης «Τέχνης… ΔΡΩμενα» και το «Δυτικό Μέτωπο» (συλλογικότητες Δυτικής Αττικής) στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων εναντίον της χωματερής.

- Advertisement -

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης (η οποία περιλάμβανε ζωντανή μουσική, κέρασμα και ζεστό  κρασί) πολίτες και φορείς της ευρύτερης περιοχής προχώρησαν σε συμβολικό στολισμό δέντρου της πλατείας με ανακυκλώσιμο υλικό από σκουπίδια, διαδηλώνοντας τόσο για την ανάγκη της ανακύκλωσης όσο και την ανάγκη να απαλλαγεί η περιοχή από τη χωματερή.

- Advertisement -
- Advertisement -

Την επόμενη μέρα, ο κ. Καμπόλης κάλεσε την εργαζόμενη στο γραφείο του όπου, παρουσία του προέδρου των παιδικών σταθμών Παναγιώτη Καμαρινόπουλου και του δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, της επιτέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, με αισχρά λόγια για το γεγονός ότι συμμετείχε στην εκδήλωση, της επεσήμανε ότι η πλατεία ανήκει στο δήμο και την προέτρεψε να κρεμάσει μαζί με τους υπόλοιπους  τα σκουπίδια στο σπίτι τους. Παράλληλα, της ανέφερε ότι “μπορεί ο πατέρας σου να αγόρασε στην περιοχή 200 μέτρα γη, εμείς όμως έχουμε ολόκληρες περιουσίες και νοιαζόμαστε περισσότερο” ενώ την απείλησε ότι, εντός των επόμενων ημερών, θα ειδοποιηθεί από τη διευθύντρια διοικητικού, για το τι πρόκειται  να γίνει με την περίπτωσή της. Σε ερώτηση δε της εργαζόμενης τι εννοεί και αν την απειλεί, η απάντησή του ήταν «δεν σε  απειλώ αλλά θα δεις τι θα γίνει!».

Από την πλευρά της, η εργαζόμενη, του απάντησε ότι είναι δικαίωμά της, μετά τη λήξη του ωραρίου εργασίας, να συμμετέχει σε οποιαδήποτε ομάδα ή συλλογικότητα επιθυμεί, τόνισε ότι εκτός από εργαζόμενη είναι κάτοικος και δημότης Άνω Λιοσίων και κατά συνέπεια είναι φυσιολογικό να ενδιαφέρεται για τα προβλήματα της περιοχής και υπογράμμισε ότι τόσο η ίδια, όσο και τα υπόλοιπα άτομα που συμμετείχαν θα μαζέψουν τα «στολίδια» από το δέντρο. Παράλληλα, επεσήμανε πως και πέρυσι τα Χριστούγεννα με τους παιδικούς σταθμούς και τον πρόεδρο Παναγιώτης Καμαρινόπουλο είχαν στολίσει , όχι ένα,  αλλά 8 δέντρα με ανακυκλώσιμο υλικό, γεγονός που δεν ενόχλησε κανέναν.

Την ίδια τακτική του εκφοβισμού ακολούθησε ο αντιδήμαρχος και στο δημοτικό συμβούλιο, όπου ανέφερε ότι διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για τη συμπεριφορά της υπαλλήλου, χαρακτήρισε «ιδανική τη συμπεριφορά της διοίκησης απέναντι στους εργαζόμενους» και υπενθύμισε ότι εκείνος ήταν που τους έκανε αορίστου χρόνου το 2009.

 

 

Απαξιωτικός ήταν, ωστόσο, ο κ. Καμπόλης και απέναντι στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης που έθεσαν σύσσωμοι το θέμα ζητώντας να ακουστεί ο λόγος της εργαζόμενης και να σταματήσει η διοίκηση να απειλεί με ΕΔΕ. «Να αφήσετε τα ψιλοκατινάκια» τους είπε μεταξύ (πολλών) άλλων.

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -