11.4 C
Athens
27 Ιανουαρίου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΔύο Συνεδριάσεις για... ένα Δημοτικό Συμβούλιο στις Αχαρνές

Δύο Συνεδριάσεις για… ένα Δημοτικό Συμβούλιο στις Αχαρνές

- Advertisement -
- Advertisement -

Δ.Σ. ΑχαρνώνΣε δύο συνεδριάσεις με διαφορά μιας… εβδομάδας διεξήχθη το 14ο Δημοτικό Συμβούλιο στις Αχαρνές καθώς η πληθώρα των θεμάτων και η συνακόλουθη τοποθέτηση του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων, δεν επέτρεψε την ολοκλήρωσή του από την πρώτη συνεδρίαση. Επιπλέον, η βαρύτητα ορισμένων εκ των θεμάτων είχε δείξει από την αρχή ότι η συζήτηση θα τραβούσε σε μάκρος.

- Advertisement -
- Advertisement -

Στην πρώτη, λοιπόν, συνεδρίαση της Πέμπτης αποφασίστηκε η συμμετοχή του Δήμου Αχαρνών στο Δίκτυο Δήμων που αποτελούν τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας υπό την επωνυμία « Δίκτυο Ευρωπαϊκών πόλεων για βιώσιμη ανάπτυξη». Εκπρόσωποι του Δήμου στο Δίκτυο εξελέγησαν ο Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος, η δημοτική σύμβουλος από την παράταξη του Παναγιώτη Φωτιάδη Μαρία Χαριτίδη και οι δημ. Σύμβουλοι Γιάννης Κασσαβός και Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος.

Το επόμενο θέμα το οποίο συζητήθηκε ήταν η λύση και εκκαθάριση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Δήμου Αχαρνών (ΚΕΠΕΔΑ), με την παράλληλη διατήρηση της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Θρακομακεδόνων. Σύμφωνα με την εισήγηση προς το Δ.Σ μετά την λύση της επιχείρησης : Οι Παιδικοί σταθμοί και το κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ) μεταφέρονται στο Νομικό πρόσωπο Δημοτικοί Παιδικοί- Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Αχαρνών. Αντίστοιχα το Κέντρο Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες μεταφέρεται στο Ίδρυμα Κέντρο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Δήμου Αχαρνών Η ΑΡΩΓΗ. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», οι μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας και το κέντρο ημερήσιας φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) μεταφέρονται στο νομικό πρόσωπο ΚΑΠΗ.

Παράλληλα, τα τμήματα της Φιλαρμονικής, του χορού και τα εικαστικά μεταφέρονται στον ΑΟΔΑ, ενώ η Τεχνική υποστήριξη εκδηλώσεων και το Ωδείο μεταφέρονται στο τμήμα παιδείας και πολιτισμού του Δήμου Αχαρνών. Πάντως, η συζήτηση του θέματος δεν ολοκληρώθηκε καθώς εκκρεμεί η απόφαση για το Διοικητικό Συμβούλιο και την τροποποίηση του καταστατικού της Κοινωφελούς Θρακομακεδόνων. Επιπλέον , δεν έχει κλείσει το θέμα με τη μεταφορά των εργαζομένων της επιχείρησης στα Νομικά Πρόσωπα και τον Δήμο καθώς παρατηρήθηκαν κάποια κενά στη διαπιστωτική πράξη.

Agrofestival Αχαρναί 2011

Η συνδιοργάνωση του Agrofestival Αχαρναί 2011 με τον «Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού», από τις 24 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου αποφασίστηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Στο Αγροτικό φεστιβάλ θα εκτίθενται αγροτικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από χώρες των Βαλκανίων και την Ιταλία . Πρόκειται επίσης, να λειτουργήσουν διάφορα εργαστήρια όπως παραγωγής παστελιών, λουκουμιών, παστελιών, τυροκομίας. Ελληνικής καραμέλας, μελιού, ρακής. Το φεστιβάλ θα τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής όπως δήλωσε η περιφερειακή σύμβουλος Δέσποινα Αφεντούλη, ενώ θα υπάρχει ένα συμβολικό ποσό εισόδου.

Κατασκηνώσεις Αρχιεπισκοπής

Στη δημιουργία κατασκήνωσης σε ιδιόκτητο ακίνητο που διαθέτει στη τοποθεσία «Μετόχι» προτίθεται να προβεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Στην έκθεση που προσκόμισε προβλέπεται η δημιουργία ανεξάρτητων κτιρίων, χώρων υγιεινής, μαγειρείου, εστιατορίου, μικρής εκκλησίας και χώρου αθλοπαιδιών. Μετά από αυτό η περιφέρεια Αττικής ζήτησε τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών το οποίο, παρόλο που το θέμα ήταν μεταφερόμενο από την προηγούμενη συνεδρίαση δεν ήταν έτοιμο- δεν υπήρχε καν η μελέτη- ώστε να παρθεί μια απόφαση.

Πρόκειται για μια έκταση 110 στρεμμάτων εκ των οποίων, σύμφωνα με την τροποποιημένη μελέτη η κάλυψη θα φτάνει τα 1500 τμ, με δυναμικότητα 158 άτομα ανά περίοδο. Οι κατασκηνωτές θα είναι σε σκηνές, εφόσον δεν επετράπη η κατασκευή ξύλινων κατασκευών. Οι μόνες κατασκευές θα είναι αυτές που θα φιλοξενούν τα ψυγεία και τα μαγειρεία. Η συζήτηση του θέματος και η τελική απόφαση περί της τροποποιημένης μελέτης πρόκειται να ληφθεί στο επόμενο Δ.Σ εφόσον πρώτα έχει συζητηθεί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, όπως προβλέπει εξάλλου και η σχετική διαδικασία. Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη συζήτηση συμφωνήθηκε, τουλάχιστον, η πλειοψηφία των εργαζομένων και των παιδιών που θα φιλοξενούνται να προέρχονται από τις Αχαρνές.

Παναγιώτης Κορνιλάκης «Δεν συμφωνώ να απογραφεί ως αυτοτελής Οικισμός το Ολυμπιακό Χωριό»

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης να απογραφεί το Ολυμπιακό Χωριό ως αυτοτελής οικισμός ανάγκασε τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Κορνιλάκη να διαχωρίσει την θέση στη συνεδρίαση της Τρίτης . Ο κ. Κορνηλάκης ο οποίος είχε αποχωρήσει, λόγω προσωπικού προβλήματος, στην 1η συνεδρίαση , οπότε και ελήφθη η απόφαση. Ο Αντιδήμαρχος, ο οποίος είχε αποχωρήσει, λόγω προσωπικού προβλήματος, από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης, 12 Μαΐου, οπότε ελήφθη η απόφαση εξέφρασε την αντίθεσή του για την απόφαση. Στη δήλωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Στη 14η συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου στις 12.5.2011 και κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων, σοβαρότατοι προσωπικοί λόγοι με ανάγκασαν να αποχωρήσω από την αίθουσα του Δημ. Συμβουλίου χωρίς να το ανακοινώσω στο σώμα. Ως εκ τούτου δεν έλαβα μέρος στις συζητήσεις των τακτικών και έκτακτων θεμάτων και φυσικά στις ψηφοφορίες. Οφείλω όμως ως αρμόδιος αντιδήμαρχος να εκφράσω την αντίθεσή μου στην απόφαση του Δημ. Συμβουλίου η οποία αφορά τον χαρακτηρισμό της πολεοδομικής ενότητας του Δήμου Αχαρνών Ολυμπιακό Χωριό ως αυτοτελή οικισμό, για τους παρακάτω λόγους: 1ον για τον απαράδεκτο εκβιασμό της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου από ομάδα κατοίκων με την απειλή της μη συμμετοχής όλων των κατοίκων του Ολ. Χωριού στην απογραφή. 2ον Διότι με τα υπ’ αρίθμ. 36019 και 36020 στις 11.5.2011 -μία ημέρα πριν το συμβούλιο δηλαδή- έγγραφά μου προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, έχω απαντήσει σε συνεργασία με την υπηρεσία απόλυτα τεκμηριωμένα στα επιχειρήματα που αναφέρονται στις ενστάσεις της συγκεκριμένης ομάδος κατά της υπ’ αριθμόν 107/2011 απόφασης του Δημ. Συμβουλίου. Και 3ον, διότι θεωρώ τη συγκεκριμένη απόφαση κατάφωρα άδικη για τους κατοίκους των υπολοίπων πολεοδομικών ενοτήτων του Δήμου, οι οποίοι χωρίς να είναι δικαιούχοι του Ο.Ε.Κ. επέλεξαν συνειδητά να επενδύσουν τις οικονομίες τους αγοράζοντας γη και οικοδομώντας στον Δήμο μας, χωρίς φυσικά να έχουν την τύχη να απολαμβάνουν τα προνόμια των υποδομών του Ολυμπιακού Χωριού, τα οποία απολαμβάνουν οι κάτοικοί του, και οι οποίοι επανειλημμένα έχουν απαξιώσει με τις διεκδικήσεις τους το δήμο μας και τους κατοίκους του».

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -