11.4 C
Athens
1 Φεβρουαρίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗΧωρίς δασκάλα ένα τμήμα στο 9ο δημοτικό Άνω Λιοσίων. Με υπάρχοντες δασκάλους...

Χωρίς δασκάλα ένα τμήμα στο 9ο δημοτικό Άνω Λιοσίων. Με υπάρχοντες δασκάλους η αναπλήρωση λέει το υπουργείο. Έντονη αντίδραση των γονέων

- Advertisement -

Χωρίς δασκάλα είναι, εδώ και αρκετό διάστημα, ένα τμήμα της Ε΄ τάξης στο 9ο δημοτικό Άνω Λιοσίων, εξαιτίας της άδειας εγκυμοσύνης που πήρε η διορισμένη εκπαιδευτικός. Ωστόσο, την έντονη αντίδραση των γονέων έχει προκαλέσει η ενημέρωση που είχαν από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας, πως το κενό θα πρέπει να καλυφθεί, μέχρι την πλήρωση της θέσης, εκ περιτροπής από τους υπάρχοντες δασκάλους.

Σχολείο ενός “κατώτερου Θεού” που δεν αντιμετωπίζεται με την πρέπουσα σημασία θεωρεί ο σύλλογος γονέων ότι αποτελεί το 9ο δημοτικό στα Άνω Λιόσια, εκφράζοντας την κάθετη αντίθεσή του με την απόφαση να μην καλύψει, στην παρούσα φάση, νέος εκπαιδευτικός το κενό που δημιούργησε η απουσία της κανονικής δασκάλας στο Ε΄3 τμήμα του σχολείου αλλά να λειτουργήσει η διδασκαλία του τμήματος με τους υπάρχοντες δασκάλους.

- Advertisement -
- Advertisement -

Σε σχετική τους ανακοίνωση τονίζουν ότι η Ε΄τάξη είναι ιδιαίτερα σημαντική, χαρακτηρίζουν μη ποιοτική μαθησιακά τη λύση που δόθηκε, σημειώνουν ότι στο σχολείο φοιτούν, σε μεγάλο ποσοστό, μαθητές ειδικής κοινωνικής ομάδας (Ρομά) και ξεκαθαρίζουν ότι θα κινηθούν νομικά εναντίον της απόφασης της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής.

Από την πλευρά τους, οι αρμόδιοι της Πρωτοβάθμιας χαρακτηρίζουν την απόφαση απολύτως προσωρινή μέχρι να αναπληρωθεί το κενό από το υπουργείο Παιδείας και επισημαίνουν πως όταν υπάρχουν έκτακτες ανάγκες, ταυτόχρονα, σε σχολεία της Δυτικής Αττικής, υποχρεούνται να τις καλύψουν με βάση τη διαθεσιμότητα και την αναγκαιότητα. “Κατανοούμε πλήρως την αγωνία των γονέων και κάνουμε ότι είναι δυνατό για να καλυφθεί το κενό. Όμως πρέπει να λειτουργήσουμε με γνώμονα τις γενικότερες ανάγκες και να δώσουμε προτεραιότητα σε εκείνες που δε μπορούν να καλυφθούν με άλλο τρόπο” ανέφεραν χαρακτηριστικά. Διαβεβαιώνουν πάντως ότι η, εκ περιτροπής, αναπλήρωση είναι προσωρινό μέτρο, μέχρι την οριστική κάλυψη της θέσης.

 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του συλλόγου γονέων του 9ου δημοτικού Άνω Λιοσίων

Άνω Λιόσια, 18/01/2017

Για άλλη μια φορά τα παιδιά των ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ αντιμετωπίζονται ως πολίτες Β΄ Κατηγορίας από τη μεριά της διεύθυνσης Π.Ε.ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ. Συγκεκριμένα εδώ και καιρό η Ε΄3 τάξη του σχολείου είναι χωρίς Δασκάλα, λόγο του ότι η εκπαιδευτικός έφυγε με άδεια κυήσεως, και ενώ εγκαίρως από τον Νοέμβριο έχει ενημερωθεί ο Διευθυντής Εκπαίδευσης  Κος Σπύρου Παναγιώτης για το κενό τόσο από τη Διεύθυνση του σχολείου όσο και από τον Σύλλογο Γονέων (Αρ.Πρωτ.Φ2/3446, 3/11/2016) και παρόλο που το κενό έχει δοθεί στο υπουργείο και είχαμε ενημερωθεί πως θα ερχόταν δάσκαλος για να καλύψει τη θέση , με έκπληξη οι Γονείς ενημερώθηκαν από τον Κο  Σπύρου ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθεί κανένας εκπαιδευτικός από αυτούς που διορίστηκαν πρόσφατα στη Δυτική Αττική και ότι το σχολείο θα πρέπει εκ των εχόντων να βρει λύση (να εναλλάσσονται διαφορετικοί εκπαιδευτικοί) κάτι που δεν συμβαίνει σε κανένα σχολείο της περιοχής και της Ελλάδας εν γένει.

Σημειωτέον ότι η Ε΄ τάξη είναι μια τάξη σημαντική για την εξέλιξη των παιδιών μαθησιακά, είναι μια τάξη που μπαίνουν βαθμοί από τους οποίους κρίνονται οι Σημαιοφόροι του σχολείου, επίσης σε αυτή την ηλικία τα παιδιά έχουν ανάγκη από το δέσιμο με τον δάσκαλο τους. Επομένως  η λύση να μπαίνουν διαφορετικοί εκπαιδευτικοί κάθε φορά για να γεμίσουν οι ώρες δεν προσφέρει την αναγκαία ποιότητα μάθησης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο σχολείο μας φοιτούν πλέον το 50% μαθητές Ρομα και παρότι υπερβαίνουν τον προβλεπόμενο αριθμό προσπαθούμε και πετυχαίνουμε να λειτουργούμε αρμονικά. Το μόνο που ζητάμε είναι τον εκπαιδευτικό που δικαιούνται τα παιδιά μας και που για αδιευκρίνιστους λόγους δεν τοποθετήθηκε στο σχολείο μας. Αναρωτιόμαστε είναι τα παιδιά μας παιδιά κατωτέρου θεού;

Εν έτη 2017 και μήνα Ιανουάριο είναι ανεπίτρεπτο να μην έχουμε εκπαιδευτικούς. Με το αίσθημα λοιπόν της ευθύνης που μας κατέχει, Γονείς και Σύλλογος πήραμε την απόφαση να κινηθούμε νομικά με απώτερο σκοπό το μοναδικό πράγμα που ζητάμε ΕΝΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

 

Για το Δ.Σ.

 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΥΔΗΣ ΖΗΣΗΣ                                      ΕΛ ΡΟΥΜΠΙΑ ΜΑΡΚΟΣ

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -