11.4 C
Athens
25 Μαρτίου 2023
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΧωρίς φως στο βάθος του τούνελ. Του Χαράλαμπου Καρπούζου

Χωρίς φως στο βάθος του τούνελ. Του Χαράλαμπου Καρπούζου

- Advertisement -

Πολλές δημοσκοπήσεις που μετρούν τη δύναμη των κομμάτων, βλέπουν το φως της δημοσιότητας  τον τελευταίο  καιρό, προκαλώντας ανάμεικτα συναισθήματα , σε όσους έχουν το κουράγιο να τις παρακολουθούν, ανάλογα με τις πολιτικές τους προτιμήσεις.

Ταυτόχρονα , το φως της δημοσιότητας αλλά όχι με τόσο συχνούς ρυθμούς  βλέπουν και κάποια διαφορετικά ευρήματα , που αφορούν στην καθημερινότητα των Ελλήνων , στις αντοχές τους , στις επιπτώσεις στη ψυχοσύνθεσή τους από τη χρόνια λιτότητα , αλλά και στις επιπτώσεις στην ίδια τη χώρα, από τη φυγή στο εξωτερικό του πιο δυναμικού και μορφωμένου κομματιού του πληθυσμού.

- Advertisement -
- Advertisement -

Εδώ, λοιπόν τα ευρήματα δεν χαροποιούν κανένα και δεν ευνοούν κανένα.

Οι δείκτες είναι αμείλικτοι και αποτυπώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο, την εικόνα όπως αυτή διαμορφώνεται στον ελλαδικό χώρο. Όταν οι άνεργοι φθάνουν τα 2.000.000 ανθρώπους εκ των οποίων το 65% ανήκουν στην κατηγορία των μακροχρόνια ανέργων , δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς το κλίμα που επικρατεί σε αυτά τα σπίτια.

Γονείς που δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των παιδιών τους, αισθάνονται ανίκανοι και βυθίζονται πιο βαθιά στην κατάθλιψη, παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία από την πείνα, ηλικιωμένοι που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τα φάρμακά τους.

Η κατήφεια μόνιμη συντροφιά στα πρόσωπα των ανθρώπων διώχνει και τα τελευταία ψήγματα ελπίδας και αισιοδοξίας από τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν μετά από τόσα χρόνια λιτότητας , που έχει μετατραπεί σε φτώχεια, να τα καταφέρουν .

Και τα προβλήματα δεν έχουν τέλος!

Η δημόσια  υγεία  δεν έχει καταφέρει να καλύψει ικανοποιητικά τις ανάγκες των πολιτών , ενώ σε ουκ ολίγες περιπτώσεις είναι απούσα, η «χαμηλή» εγκληματικότητα  , ανθεί ολοένα και περισσότερο στις  φτωχογειτονιές , η Παιδεία ισορροπεί μεταξύ του αύριο και του χθες, η εργασία , όπου υπάρχει γίνεται λάστιχο, τα δάνεια πνίγουν σαν θηλιά τους κατόχους τους και η…ζωή συνεχίζεται.

Για πιο αύριο όμως μπορεί να μιλήσει ακόμα αυτός ο κόσμος;

Όταν η ελπίδα υπάρχει μόνο σαν όνομα και όχι σαν συναίσθημα όταν το αύριο μοιάζει τείχος απροσπέλαστο , όταν οι ειδήσεις δείχνουν το ποιο απαίσιο πρόσωπο της καθημερινότητας τότε είναι σίγουρο πως στερεύουν οι αντοχές και μειώνονται οι αντιστάσεις.

Αυτός ο τόπος και αυτός ο λαός έχει περάσει στο παρελθόν από Συμπληγάδες. Έχει παλέψει με θηρία κι έχει βγει  νικητής.

Μόνο που τώρα ο εχθρός είναι αόρατος.

Είναι άγνωστος στους πολλούς. Είναι μακρινός και απλησίαστος. Είναι ένας πόλεμος διαφορετικός .

Με μνημόνια και διαπραγματεύσεις με επικρατήσεις και ήττες με εμμονικούς και ρεαλιστές.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση πάντως τα θύματα αυτού του πολέμου είναι οι Έλληνες η ζωή των οποίων πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, χωρίς φως στο βάθος του τούνελ.

  • Ο Χαράλαμπος Καρπούζος είναι ενεργός πολίτης
- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -