11.4 C
Athens
17 Αυγούστου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΑπάντηση Γ.Κασσαβού σε Μ.Χαριτίδη. "Η φιλοδοξία δεν είναι πρόβλημα, πρόβλημα είναι η...

Απάντηση Γ.Κασσαβού σε Μ.Χαριτίδη. “Η φιλοδοξία δεν είναι πρόβλημα, πρόβλημα είναι η αγνωμοσύνη”

- Advertisement -

Για διαστρέβλωση της πραγματικότητας, ερμηνεία των γεγονότων “κατά το δοκούν” και αγνωμοσύνη κάνει λόγο ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός στην απάντησή του προς την πρώην πρόεδρο του Δ.Σ και πρώην δημοτική του σύμβουλο, Μαρία Χαριτίδη.

- Advertisement -

Στην απάντηση ξετυλίγεται λέξη-λέξη το “κουβάρι” μιας σχέσης που αν και δεν διέθετε εκρηκτικές στιγμές, δεν είχε και τη θέρμη που είναι απαραίτητη στη συνεργασία μεταξύ δημάρχου και προέδρου Δ.Σ.

- Advertisement -
- Advertisement -

Διαβάστε την απάντηση του δημάρχου:

Με αντικειμενικό σκοπό να παραμείνει στην πολιτική επιφάνεια και να δημιουργήσει εντυπώσεις η κα Χαριτίδη απέστειλε προς τα τοπικά μέσα επιστολή, στην οποία στρεβλώνει την πραγματικότητα και “μεταφράζει” κατά το δοκούν, γεγονότα και καταστάσεις.

Δυστυχώς για την κα Χαριτίδη, οι πράξεις της και οι επιστολές της, την αναιρούν και την εκθέτουν και επειδή οι πολιτικές της φιλοδοξίες είναι δεδομένες – και φυσικά μη κατακριτέες – καλό είναι να γνωρίζει ότι το “υπηρετώ τη Δημοκρατία, σέβομαι τους θεσμούς και τις δημοκρατικές διαδικασίες” δεν μπορεί να έχει το χαρακτηριστικό “αλά κάρτ”.

Οι δημοκρατικοί θεσμοί και διαδικασίες πρέπει να τηρούνται πάντα και όχι όποτε μας βολεύει να εκμεταλλευόμαστε την παρέκκλιση της τυπικότητας και όποτε δεν μας βολεύει να οχυρωνόμαστε πίσω από την τυπικότητα:

1. Όπως αναφέρει σε επιστολή της (αριθμό πρωτοκόλλου 6314-30.1.2017), η κα Χαριτίδη στις 20 Ιανουαρίου είχε επικοινωνία και συνεννόηση με τον Δήμαρχο και αποφασίστηκε από κοινού η διεξαγωγή του συμβουλίου του Ιανουαρίου για την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017.
Το πώς από την συνεννόηση στις 20/1/2017 η κα Χαριτίδη δηλώνει αιφνιδιασμένη για τον ορισμό του Δημοτικού Συμβουλίου στις 31/1/2017 αυτό μόνο η ίδια μπορεί να το απαντήσει.

Η διαδικασία ορισμού και πρόσκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου δεν διέφερε σε τίποτα από όλες τις προηγούμενες συνεδριάσεις και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει η κα Χαριτίδη.

Αν οι λόγοι που η κα Χαριτίδη επέλεξε την προσχηματική αναβολή του συγκεκριμένου Δημοτικού Συμβουλίου σχετίζονται με την περεταίρω πολιτική της πορεία ή αφορούν τα θέματα καθ’ αυτά του ακυρωθέντος Δημοτικού Συμβουλίου είναι κάτι που επίσης μόνο η ίδια μπορεί να απαντήσει.

2. Εμμένουμε στον ισχυρισμό ότι η ακύρωση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31ης Ιανουαρίου ήταν προσχηματική, καθώς η κα Χαριτίδη με email της προς του Δημοτικούς Συμβούλους ανέφερε ότι η σχετική πρόσκληση δεν ισχύει και “Θα σας αποσταλεί πρόσκληση εκ νέου”, “υπόσχεση” που ουδέποτε τήρησε. Επίσης δεν κατανοούμε τον λόγο και τον τρόπο που η παράδοση ενός εγγράφου διαταράσσει την “οικογενειακή ειρήνη”.

3. Για την συνεδρίαση της Δημοτικής Παράταξης “ΑχαρΝΑΙ – Ενεργοί Πολίτες” την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017, η κα Χαριτίδη ενημερώθηκε εγκαίρως τηλεφωνικά και ευχαρίστησε ευγενικά για την ενημέρωση.  Ωστόσο δεν παρέστη στη συνεδρίαση για λόγους που η ίδια γνωρίζει.

Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση προσήλθαν είκοσι (20) δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Παράταξης “ΑχαρΝΑΙ – Ενεργοί Πολίτες”.
Κατά τη συνεδρίαση ΟΛΟΙ οι δημοτικοί σύμβουλοι που το επιθυμούσαν, έλαβαν τον λόγο και εξέθεσαν επιχειρήματα και σκέψεις.
Στο τέλος της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε ονομαστική ψηφοφορία και με δεκαεννέα (19) ψήφους ΥΠΕΡ και μιας (1) ΚΑΤΑ, αποφασίστηκε η διαγραφή της κας Χαριτίδη από τη δημοτική ομάδα της παράταξης.

Όσον αφορά στο “αγχώδες και πιεστικό περιβάλλον” αυτό που μπορούμε να πούμε είναι το εξής:

  • Οι πολιτικές αποφάσεις στα θεσμοθετημένα όργανα έχουν πάντα ξεχωριστή βαρύτητα.
  • Η ψήφος σε αυτά τα όργανα απαιτεί χαρακτηριστικά πολιτικής υπευθυνότητας και συνέπειας.
  • Η λογική του “άλλα ψηφίζω εντός και άλλα λέω εκτός” δεν συνάδει με την δική μας οπτική.

4. Το επιχείρημα περί παραχώρησης γραφείου είναι η κορωνίδα ευτέλειας της πολιτικής ζωής και δυστυχώς η απάντηση θα πρέπει να κινηθεί στο ίδιο επίπεδο για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της πολιτικής μικροπρέπειας:
Στον χώρο του Αυτοτελούς Τμήματος Υποστήριξης υπάρχει άδειο γραφείο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει ο εκάστοτε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Αν η κα Χαριτίδη καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είχε έρθει έστω και ένα πρωινό στην Υπηρεσία θα γνώριζε επ’ ακριβώς κάθε χωροταξικό θέμα που αφορά το Τμήμα, καθώς επίσης θα είχε γνωρίσει δια ζώσης και όλους τους υπαλλήλους που υπηρετούν στο συγκεκριμένο Τμήμα.

5. Σχετικά με τις προσωπικές αιτιάσεις κατά του Δημάρχου απλά θα επαναλάβουμε τον τίτλο της παρούσας ανακοίνωσης:
“Η φιλοδοξία δεν είναι πρόβλημα, πρόβλημα είναι η αγνωμοσύνη”.

Η πολιτική κινητικότητα μέσω επιστολών, δηλώσεων και μηνυμάτων της κας Χαριτίδη τον τελευταίο καιρό δεν συνάδει με την μέχρι τώρα πορεία της ως μέλος της παράταξης “ΑχαΝΑΙ – Ενεργοί Πολίτες”, καθώς ουδέποτε, τοποθετήθηκε δημόσια, ή προώθησε το έργο της δημοτικής αρχής και της Δημοτικής Παράταξης που την τίμησε εκλέγοντας την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από την πορεία της κας Χαριτίδη ως μέλος της παράταξης “ΑχαρΝΑΙ – Ενεργοί Πολίτες” κρατούμε μόνο την υπερψήφιση σημαντικών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέροντας ενδεικτικά:

– την υπερψήφιση του προϋπολογισμού του 2016 που συνεπάγεται την πλήρη οικονομική εξυγίανση του Δήμου Αχαρνών μέσω της ένταξης του Δήμου Αχαρνών στο Οικονομικό Παρατηρητήριο.

– την υπερψήφιση της Μελέτης “Έργα αναβάθμισης Παιδικών Χαρών Δήμου Αχαρνών” προϋπολογισμού 632.000 ευρώ (του έργου)

– την υπερψήφιση αποφάσεων (σε όσες παραβρέθηκε) των προγραμματικών συμβάσεων με την Περιφέρεια Αττικής για την αποχέτευση στον Κόκκινο Μύλο προϋπολογισμού 1,825 εκ ευρώ και για το έργο “Επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων και προαυλίων χώρων Δήμου Αχαρνών” προϋπολογισμού 1,3 εκ ευρώ καθώς και των μελετών για το έργο “Συντήρηση και κατασκευή οδών του Δήμου Αχαρνών” προϋπολογισμού 1,1 εκ. ευρώ και της Μελέτης ολοκληρωμένης παρέμβασης στο Δημοτικό Γυμναστήριο Αχαρνών (γήπεδο Αχαρναϊκού) με σκοπό την αναβάθμισή του, προϋπολογισμού 230.000 ευρώ.

– την υπερψήφιση αποφάσεων (σε όσες παραβρέθηκε) για Χρηματοδοτήσεις άνω του 1,5 εκ. ευρώ για Κοινωνικές Δομές στον Δήμο Αχαρνών και της χρηματοδότησης για σχέδια Βιώσιμης αστικής κινητικότητας ύψους 105.000 ευρώ στον Δήμο Αχαρνών.

Μπορούμε να κάνουμε τη δική μας εκτίμηση για τους πραγματικούς λόγους που η κα Χαριτίδη έχει επιλέξει τη συγκεκριμένη πολιτική οδό, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν αφορά την παράταξη μας, καθώς αυτή η υπόθεση δεν κάνει τίποτα άλλο από το να μας αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα της πόλης, τα οποία καλούμαστε να λύσουμε και από τις αποφάσεις που καλούμαστε να λάβουμε, οι οποίες χαρακτηρίζονται από αποφασιστικότητα και από την ισχυρή πολιτική βούληση να συγκρουστούμε με το καθεστώς που οδήγησε τον Δήμο Αχαρνών σε τέλμα.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -