11.4 C
Athens
8 Αυγούστου 2022
spot_img
ΑρχικήHOT STORY"Βοήθεια" από τους πολίτες για το Κοινωνικό Παντοπωλείο ζητά ο δήμος Φυλής...

“Βοήθεια” από τους πολίτες για το Κοινωνικό Παντοπωλείο ζητά ο δήμος Φυλής που ισχυρίζεται ότι διαθέτει εκατομμύρια στο ταμείο του

- Advertisement -

Με μια ανακοίνωση, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για γέλια και για κλάματα μαζί, ο πολιτικός προϊστάμενος της Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος, εξακολουθεί να εκτίθεται ή να αφήνει να τον εκθέτουν στελέχη που διακατέχονται από εμπάθεια και εξακολουθούν (μετά από 2,5 χρόνια διοίκησης) να αντιπολιτεύονται την… αντιπολίτευση. Μόνο που αυτή τη φορά εκτίθεται τόσο ο ίδιος ο δήμαρχος (που υποτίθεται ότι προασπίζουν), όπως και ο νέος διευθυντή της Κοινωνικής Υπηρεσίας Γιάννη Τέγο.

- Advertisement -

Για γέλια γιατί επιχειρεί να πουλήσει και πάλι καθρεφτάκια σε ιθαγενείς και για κλάματα γιατί – για πρώτη φορά – ο δήμος των “32 εκατομμυρίων ευρώ ταμείο”, όπως ισχυρίζεται, ζητά βοήθεια για το Κοινωνικό Παντοπωλείο από πολίτες! Την ίδια ώρα που ο Χρήστος Παππούς ισχυρίζεται, σε κάθε ευκαιρία, πόσο “δυνατή” κοινωνική πολιτική έχει ο δήμος και πόσα “εύσημα” παίρνει από Ευρωπαίους και Έλληνες για αυτήν, ο καθ΄ ύλην αρμόδιος αναπληρωτής δήμαρχος εμφανίζεται να ζητά συνδρομή και στήριξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

- Advertisement -
- Advertisement -

Το ίδιο σημαντικά εκτίθεται ο κ. Αντωνόπουλος και από το γεγονός ότι προσπαθεί να κάνει το άσπρο – μαύρο, μιλώντας για ψεύδη και υπερβολές και αναζητώντας “σκοτεινά” κίνητρα σε δημοσιεύματα που αναφέρονται στην Κοινωνική Υπηρεσία. Και εκτίθεται, διότι όλοι γνωρίζουν την πραγματικότητα: διαψεύστηκε όταν ανακοίνωνε ότι η διανομή του Ιανουαρίου θα γίνει κανονικά και ότι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου δε θα χάσουν τα τρόφιμά τους. Και η διανομή δεν έγινε και τα τρόφιμα ενός μήνα χάθηκαν και τα τρόφιμα του δεύτερου μήνα που δόθηκαν μειώθηκαν στο μισό.

 

Δείτε, χωρίς περαιτέρω σχόλια, το δελτίο Τύπου που αποδίδεται στον κ. Αντωνόπουλο:

 

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φυλής

Τρόφιμα και φρούτα σε οικονομικά ευπαθείς συνανθρώπους μας, δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, διένειμε από το Σάββατο 18 έως και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής. 

«Η διανομή διεξήχθη με επιτυχία και είναι η πρώτη φορά που η Κοινωνική Υπηρεσία έχει καλύψει με τρόφιμα, φρούτα και είδη πρώτης ανάγκης περίπου το 98% των δικαιούχων της», επεσήμανε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος.

Συνολικά από το Κοινωνικό Παντοπωλείο διατέθηκαν τρόφιμα σε 1074 οικογένειες (2093 άτομα). Η διανομή διεξήχθη ομαλά χωρίς ουρές και ταλαιπωρία των δημοτών. 

Η κάλυψη σχεδόν του συνόλου των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι η μόνη απάντηση που αρμόζει σε όσους ανέξοδα και εκ του ασφαλούς επιχειρούν να υποβαθμίσουν το έργο της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Μιας υπηρεσίας που απέκτησε ζωή, ρόλο και παρέμβαση τα τελευταία 2,5 χρόνια. Είναι η υπηρεσία που έσπασε το απόστημα της αδιαφορίας προς τους δημότες τους οποίους η προηγούμενη Διοίκηση θυμόταν να «φιλοδωρήσει» κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα με 70 ευρώ το άτομο. Ωστόσο η δυναμική που έχει αναπτύξει η Κοινωνική Υπηρεσία και οι εργαζόμενοι της με τους δημότες είναι μια σχέση τόσο συμπαγής που δεν μπορεί να σπιλωθεί από κανένα ψεύδος και καμιά υπερβολή, από όπου και αν προέρχεται.

Τα τρόφιμα που διατέθηκαν είναι: μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, ζάχαρη, φασόλια, φακές, γάλα, ντομάτα, λάδι και φρούτα.

«Προσπαθούμε να καλύψουμε όσους περισσότερους συνδημότες μας μπορούμε αξιοποιώντας όλα τα μέσα και όλα τα προγράμματα. Θα συνεχίσουμε τις εντατικές προσπάθειες γιατί ο κόσμος έχει ξεπεράσει τα όριά του και χρειάζεται ανακούφιση. Από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα έχουμε αύξηση κατά 20% των αιτήσεων για ένταξη στα κοινωνικά προγράμματα. Δυστυχώς αυτό αποτελεί μια δραματική πραγματικότητα που, όμως, είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε», υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος, ο οποίος  χαρακτήρισε «πολύτιμη» τη στάση των εθελοντών, καθώς στηρίζουν όλες τις διανομές της Κοινωνικής Υπηρεσίας και αποτελούν «φωτεινό παράδειγμα» κοινωνικής ευαισθησίας.    

«Οι ανάγκες του κόσμου είναι μεγάλες και χρειαζόμαστε βοήθεια από όλους προκειμένου να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους συνανθρώπους μας. Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές για τη στήριξη των διανομών που πραγματοποιούμε», υπογράμμισε και ο Διευθυντής της Κοινωνικής Υπηρεσίας Γιάννης Τέγος.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια του Κοινωνικού Παντοπωλείου, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής στο τηλέφωνο  2114115224-25 ή να προσέλθουν στην οδό Αθηνών 18 στα Άνω Λιόσια όπου στεγάζεται η Κοινωνική Υπηρεσία.

 

 

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -