11.4 C
Athens
6 Δεκεμβρίου 2022
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΥπάρχει λύση. Άρθρο της Ευρώπης Κοσμίδη

Υπάρχει λύση. Άρθρο της Ευρώπης Κοσμίδη

- Advertisement -
Πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία για το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας να πάει άμεσα η χώρα σε εκλογές. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έσπευσαν να πουν πως το αίτημα των εκλογών είναι άκαιρο εν μέσω αξιολόγησης και μπορεί να πάει πίσω την χώρα. Η πραγματικότητα δείχνει άλλα όμως.
Όπως φαίνεται από την καθημερινότητα που επιδεινώνεται συνεχώς, την χώρα περισσότερο την πάει πίσω η σημερινή κυβέρνηση παρά οι όποιες εκλογές. Διάβασα στα ρεπορτάζ της Τρίτης πως οι θεσμοί – η Τρόικα δηλαδή… – αποχωρούν από την Αθήνα χωρίς συμφωνία. Η χώρα εν μέσω τεκτονικών αλλαγών στην Ευρώπη, αφού μόλις προχθές 4 ευρωπαίοι ηγέτες μίλησαν για Ευρώπη πολλών ταχυτήτων – κατεβάζει μόνη της ταχύτητα και εγκλωβίζεται σε ένα φαύλο κύκλο με άγνωστο προορισμό.
Βρισκόμαστε στον 8ο – πραγματικό ρεκόρ –χρόνο οικονομικής κρίσης και ακόμα σπαταλάμε χρόνο και φυσικά χρήμα σαν να μην θέλουμε να βγούμε ποτέ από την ύφεση. Λειτουργούμε σαν εκείνα τα πειραματόζωα που γυρνάνε σε έναν τροχό γύρω- γύρω και βρίσκονται ξανά μετά από λίγο στο ίδιο σημείο.
Είχα διαβάσει πριν από αρκετά χρόνια, όταν ξεκινούσε αυτή η περιπέτεια για την χώρα πως η λύση για να βγούμε από τα μνημόνια είναι να τα εφαρμόσουμε γρήγορα, για να μπορέσουμε να απαλλαγούμε μία ώρα αρχύτερα από ταπεινωτικές εποπτείες. Να αποκτήσουμε εθνική ανεξαρτησία και να ορίζουμε μόνοι μας τα του οίκου μας.
Αντί για αυτό εδώ και 8 χρόνια δεν έχουμε βρει το μίνιμουμ της συνεννόησης και τα τελευταία 2 χρόνια ανακυκλώνουμε ιδεοληψίες που τελικά αποβαίνουν εις βάρος μας. Η κυβέρνηση δεν δείχνει πρόθυμη να δώσει τέλος σε αυτό το φαύλο κύκλο.
Ανήκω στους υπομονετικούς που πάντα περιμένουν να δουν δράση και αποτέλεσμα. Αλλά πλέον ακόμα και να κλείσει η αξιολόγηση που το ευχόμαστε όλοι, έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Το χειρότερο είναι πως η σημερινοί κυβερνώντες δεν δείχνουν διάθεση να ολοκληρώσουν την διαδικασία αυτή ώστε να αναπνεύσουμε ξανά.
Οι εκλογές είναι η λύση αυτή την στιγμή και όχι το πρόβλημα. Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται πως έχει ένα σχέδιο φοροελαφρύνσεων μέσω των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων και κυρίως έχει την βούληση να κρατήσει την Ελλάδα προστατευμένη στον πυρήνα της Ε.Ε που σήμερα δείχνει να έχει χάσει τον προσανατολισμό της. Αυτό το τελευταίο είναι βασικό όχι μόνο για τα οικονομικά της χώρας, αλλά και για την εθνική ασφάλεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ζούμε σε μία δύσκολη και επικίνδυνη «γειτονιά που βρίσκεται σε αναταραχή.
Η Ελλάδα σε αυτό το κρίσιμο χρονικό σημείο δεν μπορεί να διακινδυνεύσει το παραμικρό. Πρέπει να περπατήσει στα πιο σίγουρα και γνωστά μονοπάτια μέχρι να δούμε ποια θα είναι η επόμενη μέρα που ξημερώνει στην Ευρώπη και τον κόσμο ευρύτερα. Και αυτό δεν μπορεί να το προσφέρει η σημερινή κυβέρνηση. Οι εκλογές δεν είναι πρόβλημα για την χώρα. Είναι η ασφάλεια που χρειάζεται σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
*Η Ευρώπη Κοσμίδη ήταν υποψήφια βουλευτής Ν.Δ στην Περιφέρεια Αττικής στις εκλογές του 2015. Πολιτικός-Μηχανικός στο επάγγελμα, διατηρεί το τεχνικό γραφείο ΕuroCosm στις Αχαρνές.
- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -