11.4 C
Athens
29 Μαρτίου 2023
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΟι λόγοι που ο Δημήτρης Μπουραΐμης καταψήφισε 3 έργα με χρήματα της...

Οι λόγοι που ο Δημήτρης Μπουραΐμης καταψήφισε 3 έργα με χρήματα της Περιφέρειας στο δήμο Φυλής

- Advertisement -

Το κουτί της Πανδώρας, για τον τρόπο με τον οποίο επιλέγει η διοίκηση Παππού να χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση της περιφέρειας Αττικής για έργα σε συγκεκριμένες περιοχές, άνοιξε η τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δημήτρη Μπουραΐμη στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Μπουραΐμης έκανε σαφείς αναφορές για διπλοπληρωμές των ίδιων έργων, επέμεινε ότι πολλά από αυτά που πρόκειται να πληρώσει η Περιφέρεια είτε έχουν ήδη γίνει, είτε εκτελούνται με πόρους του δήμου και υπενθύμισε ότι το ίδιο προέκυψε και κατά την πρώτη θητεία του Χρήστου Παππού, με υποθέσεις που βρίσκονται στα χέρια του εισαγγελέα. Παράλληλα, άφησε αιχμές για τις μελέτες Χιώνη (σ.σ. ο Χρήστος Παππούς έχει δηλώσει δημοσίως ότι είναι κολλητός του και το γραφείο του έχει αναλάβει σχεδόν όλες τις μελέτες του δήμου) και διερωτήθηκε πως ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου – ο άνθρωπος που ουσιαστικά λειτουργεί ως νομάρχης με όλες τις υπηρεσίες δίπλα του – εισηγήθηκε έργα, δίχως να γνωρίζει αν έχουν γίνει ήδη, αν βρίσκονται σε εξέλιξη και αν αλληλοκαλύπτονται.

- Advertisement -
- Advertisement -

“Το κόλπο είναι παλιό: η μια εργολαβία πληρώνεται από το δήμο και η άλλη από την περιφέρεια. Δε θα μας «τσακώσουν» αν πληρώσουμε το έργο δυο και τρεις φορές” επεσήμανε και αρνήθηκε επίμονα να ψηφίσει τα 3 έργα, παρά την ασφυκτική πίεση, με προσβλητικές εκφράσεις και ασυνήθιστα – για το είδος της συζήτησης – υψηλούς τόνους που χρησιμοποίησαν οι Χρήστος Παππούς και Δημήτρης Καμπόλης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι και ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών του δήμου – αν και αρνήθηκε ότι υπάρχει επικάλυψη έργων – ερωτηθείς σχετικά είπε ότι η επιλογή να γίνουν σε συγκεκριμένες περιοχές ήταν πολιτική.

 

Δείτε τα βίντεο με τις τοποθετήσεις του κ. Μπουραΐμη για τα 3 έργα:

 

Αποχέτευση στη δημοτική κοινότητα Φυλής

  • Στη μελέτη δεν αναφέρονται τα κομμάτια της αποχέτευσης που έχουν γίνει, με αποτέλεσμα πολύ μεγάλο κομμάτι της να επικαλύπτει τα έργα που εκτελούνται ήδη. Θα πληρώσουμε τον ίδιο αγωγό δυο και τρεις φορές;

 

 

Συντήρηση οδών

  • Ο δήμος Φυλής έχει ανάγκη από νέους δρόμους και όχι από συντήρηση οδών. Ένας δήμος που επαίρεται ότι έχει 30 εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο του δε μπορεί να χρησιμοποιεί την επιχορήγηση του ενός εκατομμυρίου από την Περιφέρεια για συντήρηση οδών. Τη συντήρηση την κάνουν οι υπηρεσίες του δήμου.
  • Γιατί διαθέτει ο δήμος Φυλής αυτά τα χρήματα μόνο για συντήρηση; Γιατί η συντήρηση είναι μη «ελέγξιμη» ενώ ο νέος δρόμος μένει.

 

 

Ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς στη δημοτική κοινότητα Φυλής (αφορά περιβάλλοντες χώρους σε εκκλησίες και μοναστήρια)

  • Στον Άγιο Νικόλαο, εκτός σχεδίου, είναι όλα έτοιμα, στον Άγιο Γεώργιο, δεν υπάρχει καμία πρόσβαση, στην Αγία Κυριακή, προβλέπονται λίγα χρήματα, στην Αγία Άννα και στον Άγιο Πέτρο γίνεται ήδη έργο, καθώς η διοίκηση Μπουραΐμη άφησε 1,5 εκατομμύριο, το οποίο εκτελείται. Στη Μονή Κλειστών, είναι όλα έτοιμα και στη Μονή Ντάρδιζας, υπάρχουν ιδιοκτησίες. Θα αγοράσετε οικόπεδα για όλα αυτά; Δεν προκύπτει πουθενά από τη μελέτη.

 

 

Τέλος, ο κ. Μπουραΐμης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η παράταξή του θα βρει αυτές τις επιχορηγήσεις στο ταμείο του δήμου ή της περιφέρειας και δεσμεύτηκε να υλοποιήσει πραγματικά έργα στην αποχέτευση, που δεν έχουν γίνει ούτε στη δημοτική ενότητα Φυλής, ούτε στα Άνω Λιόσια, διάνοιξη νέων δρόμων σε Άνω Λιόσια και Φυλή και ενιαία προσέγγιση στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς, με σημείο αναφοράς τα Άνω Λιόσια, τη Φυλή, τους δυο προαστιακούς σταθμούς και τις εισόδους της πόλης και θεσμοθέτηση της περιοχής ως τουριστικής.

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -