11.4 C
Athens
29 Μαρτίου 2023
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΈργα και δράσεις της Περιφέρειας Αττικής στο δήμο Φυλής παρουσίασε ο Γιάννης...

Έργα και δράσεις της Περιφέρειας Αττικής στο δήμο Φυλής παρουσίασε ο Γιάννης Βασιλείου. Αοριστολογίες για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής

- Advertisement -

Χωρίς να κομίζει στις βαλίτσες του τίποτε διαφορετικό σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων και παρά το γεγονός ότι είχε στο πλευρό του την αντιπρόεδρο – και ουσιαστικά εκτελούσα χρέη προέδρου – του ΕΔΣΝΑ Αφροδίτη Μπιζά, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, παρουσίασε στο δημοτικό κατάστημα της Φυλής, τον προγραμματισμό έργων και δράσεων της Περιφέρειας Αττικής για το δήμο Φυλής. Συνέντευξη που διέθετε, ενδεχομένως και προεκλογικό άρωμα, αφού εγκαινίασε παράλληλα την αρχή μιας σειράς από συνεντεύξεις Τύπου, σχετικά με τα έργα της Περιφέρειας σε κάθε δήμο ξεχωριστά, στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει η αντιπεριφέρεια.

Αναφερόμενος στο χώρο του ΧΥΤΑ, ο κ. Βασιλείου υποστήριξε ότι οι χωροθετήσεις για ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων), για ίδρυση μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων, και για διαδημοτικούς χώρους κομποστοποίησης βρίσκονται στη φάση εγκρίσεων των χρηματοδοτικών εργαλείων και επανέλαβε ότι στόχος είναι να γίνει πράξη η προεκλογική δέσμευση για κλείσιμο της χωματερής και περιβαλλοντική αποκατάσταση του χώρου, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ε.Ε. ζητεί μέχρι το 2020 να μην οδηγείται για ταφή το 53% των απορριμμάτων.

- Advertisement -
- Advertisement -

Απέφυγε, ωστόσο, να αναφέρει ότι ο νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) έχει ως επίκεντρο και πάλι το ΧΥΤΑ Φυλής, αφού δεν περιλαμβάνει νέες χωροθετήσεις, ούτε σαφές χρονοδιάγραμμα κλεισίματος της εγκατάστασης στη Φυλή, γεγονός για το οποίο η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και η περιφερειακή Αρχή Αττικής επικρίνονται σφοδρά και εσωκομματικά.

Επιπλέον, ο αντιπεριφερειάρχης “κάρφωσε” τη διοίκηση Παππού ως το μόνο δήμο (μαζί με το δήμο Δάφνης – Υμηττού) από τους 66 δήμους της περιφέρειας Αττικής που δεν έχουν καταθέσει Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, καταλογίζοντάς της εμμέσως αδιαφορία ενώ δεσμεύτηκε ότι το λατομείο Μουσαμά, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Ποικίλου Όρους, δε θα συμπεριληφθεί στα ανενεργά νταμάρια που θα φιλοξενήσουν απορρίμματα.

Σε ό,τι αφορά στην κοινωνική πολιτική, ο κ. Βασιλείου σημείωσε ότι δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην περιοχή, καθώς με την ανεργία να υπερβαίνει το 50%, έχει τον υψηλότερο δείκτη φτώχειας σε σχέση με τους υπόλοιπους από τους 66 δήμους της Περιφέρειας Αττικής και βρίσκεται μαζί με τον Ασπρόπυργο, στην πιο δύσκολη κοινωνική και οικονομική κατάσταση. Όπως ανέφερε, για την αντιμετώπιση του προβλήματος υλοποιήθηκαν σημαντικές δράσεις ενώ υποβλήθηκαν προτάσεις για ένταξη στο ΠΕΠ Αττικής ώστε να δρομολογηθούν ένα κέντρο διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας ΑΜΕΑ στα ‘Ανω Λιόσια, η συνέχιση λειτουργίας του Συμβουλευτικού Σταθμού Στήριξης Γυναικών, ένα Κέντρο Κοινότητας δήμου Φυλής μεπαράρτημα σε θύλακες Ρομά, καθώς και Κοινωνικό Παντοπωλείο, συσσίτια και Κοινωνικό Φαρμακείο.

Αναφερόμενος στην πολιτική για ένταξη των τσιγγάνων που εφαρμόζει η αντιπεριφέρεια, τόνισε ότι προγραμματίζονται δράσεις για δημιουργία Κέντρου Εκπαιδευτικής Στήριξης στο Ζεφύρι για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της περιοχής Λίμνης και Αυλίζας, πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης μέσω του αθλητισμού στις ίδιες περιοχές, καθώς και η απογραφή των τσιγγάνων της περιοχής.

Σχετικά με τα έργα υποδομής, είπε ότι έχουν προωθηθεί και χρηματοδοτούνται με συνολικό ποσό 30 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια, αντιπλημμυρικά έργα, μελέτες για τη διευθέτηση των ρεμάτων Γιαννούλας και Σουρέζας στα ‘Ανω Λιόσια, η κατασκευή αποχέτευσης ακαθάρτων στη δημοτική ενότητα Φυλής, έργα αποκατάστασης υδραυλικών έργων και οδοποιίας κ.λπ. Επιπλέον, με χρηματοδότηση από το αρμόδιο υπουργείο ολοκληρώθηκαν εργασίες συντήρησης οδοποιίας προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, αποπερατώνεται η περιφερειακή Αιγάλεω ενώ προωθείται και η κατασκευή του ειδικού γυμνασίου Άνω Λιοσίων, προϋπολογισμού 6.440.000 ευρώ.

Τέλος, ο κ. Βασιλείου επεσήμανε την ανάγκη «πέρα από όποιες διάφορες, να βαδίζουμε ενωμένοι, να προβάλλουμε το σημερινό αναπτυξιακό πρότυπο για την περιοχή αξιοποιώντας τουριστικά όλες τις δυνατότητες του δήμου: Από τον θρησκευτικό και πολιτιστικό του πλούτο, μέχριτην πολυπολιτισμική ταυτότητα και το φυσικό του κάλλος».

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -