11.4 C
Athens
4 Φεβρουαρίου 2023
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΟμόφωνη καταδίκη για τις διώξεις εργαζομένων του δήμου Ιλίου. Αίσθηση από την...

Ομόφωνη καταδίκη για τις διώξεις εργαζομένων του δήμου Ιλίου. Αίσθηση από την υποστήριξη που πρόσφερε στο Φορέα Διαχείρισης πάρκου Τρίτση ο Κώστας Κάβουρας

- Advertisement -

Να καταδικάσει ομόφωνα τη δίωξη κατά εργαζομένων του δήμου Ιλίου και  να ζητήσει την απόσυρσή της από το Φορέα Διαχείρισης πάρκου Τρίτση και από την κυβέρνηση που τον εποπτεύει αποφάσισε, μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση, το δημοτικό συμβούλιο Ιλίου.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η στάση του επικεφαλής της «Αλληλέγγυας Πόλης – Συνεργασία Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης» , ο οποίος ανάμεσα στη διελκυνστίνδα της «κομματικής» πειθαρχίας και της προσπάθειας να μην γίνει αποδέκτης της κατακραυγής των εργαζομένων, πρόσφερε σαφή στήριξη στην ενέργεια του γενικού διευθυντή του Φορέα, τόνισε ότι η διαδικασία της μήνυσης κινήθηκε αυτεπάγγελτα (!), έψεξε το δήμαρχο γιατί δεν πήρε άδεια να κάνει τις εργασίες, υπονόησε ότι υπήρχε πρόθεση αφαίρεση της αντλίας από τους εργαζόμενους (οι οποίοι, ωστόσο, δε φέρουν καμία ευθύνη για ότι συνέβη) και προανήγγειλε ότι αν η διοίκηση ζητήσει άδεια από το Φορέα για μελλοντικές εργασίες, οι εργαζόμενοι δε θα έχουν πρόβλημα.

- Advertisement -
- Advertisement -

Επιπλέον, φάνηκε να θεωρεί ως «θέσφατο» το γεγονός ότι ο δήμος Ιλίου δεν έχει δικαίωμα στο χώρο της Εθνικής Εστίας, ύστερα από την πρόσφατη μονομερή καταγγελία της προγραμματικής σύμβασης από το ΙΝΕΔΙΒΗΜ, αγνοώντας το πραγματικό συμφέρον του δήμου και γενικά, έδωσε την εντύπωση, ότι ξεχνά τη θέση και το ρόλο του τόσο στο δημοτικό σκηνικό του Ιλίου, όσο και στην τοπική Αυτοδιοίκηση ως αιρετός.

Να σημειωθεί, ότι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρέστη ο αναπληρωτής γραμματέας της ΠΟΕ ΟΤΑ Ιωάννης Τσούνης, ο οποίος χαρακτήρισε το θέμα πολιτικό και όχι  υπηρεσιακό,  επεσήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που εργαζόμενοι διώκονται γιατί εκτελούν εντολές μιας διοίκησης και προανήγγειλε έντονες αντιδράσεις, «διότι αν αφήσουμε εργαζόμενους να διώκονται επειδή παίρνουν εντολές αυτό δεν έχει τέλος».

Τέλος, αίσθηση προκάλεσε η παρότρυνση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Κουκουβίνου προς δημοτικούς συμβούλους της ελάσσονος αντιπολίτευσης, να μη χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» για τους εργαζόμενους, αφού, όπως είπε, όταν πήγε ο γενικός διευθυντής του Φορέα Διαχείρισης και είδε ότι ήταν συνεργείο του δήμου, θα μπορούσε να πάρει τηλέφωνο το δήμαρχο, αντί να τους τραβάει στο τμήμα.


Νίκος Ζενέτος, δήμαρχος Ιλίου

Να παρέμβει ο  πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του πάρκου Τρίτη, προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι οι εργαζόμενοι, ζήτησε από την πρώτη στιγμή, ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο οποίος χαρακτήρισε υποκρισία το επιχείρημα ότι ο αντιδήμαρχος θα μπορούσε να μην είχε βάλει μπροστά τους εργαζόμενους και μέμφθηκε τον επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Κάβουρα, ο οποίος υποστήριξε ότι ο δήμαρχος θα έπρεπε να είχε ζητήσει άδεια από το Φορέα.

Επιπλέον τόνισε:

 • Όταν το Πάρκο μεταβιβάστηκε με νόμο στο Φορέα Διαχείρισης, μεταβιβάστηκαν με ένα χάρτη, όπου μέσα υπάρχουν το γκαράζ του δήμου, τα κινητά και ακίνητα, οι αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου, οι σχολές μαθητείας, το εθνικό κέντρο κοινωνικής αλληλεγγύης, το πρόγραμμα για τις μονογονεϊκές οικογένειες με πολιτικό άσυλο.
 • Το Δ.Σ του ΙΝΕΔΙΒΗΜ έχει προχωρήσει σε μονομερή λύση της προγραμματικής σύμβασης, κάτι που οι νομικές υπηρεσίες του δήμου Ιλίου λένε ότι δε μπορεί να γίνει, καθώς υπάρχουν υποχρεώσεις εκατέρωθεν. Καμία λύση προγραμματικής σύμβασης δεν ισχύει, μέχρι να επιδοθεί στο φορέα με τον οποίο έχει συναφθεί. Είμαστε υποχρεωμένοι, μέχρι να επιλυθεί το θέμα, να επεμβαίνουμε και να υλοποιούμε τις υποχρεώσεις μας.
 • Μέσα στο χώρο του πάρκου, από τη στιγμή που ο νόμος μπήκε σε ισχύ, σταματήσαμε να συλλέγουμε απορρίμματα στο εθνικό κέντρο αλληλεγγύης και στις σχολές μαθητείας όπου στεγάζονται μονογονεϊκές οικογένειες με πολιτικό άσυλο. Ο χώρος αυτός έχει παραχωρηθεί στο Φορέα Διαχείρισης.
 • Οι ενέργειες που έγιναν κατά τη διάρκεια της συντήρησης της αντλίας ήταν αναγκαίες, καθώς χρειαζόταν γερανοφόρο όχημα για να προσεγγίσει. Η αντλία είναι περιουσιακό στοιχείο του δήμου και οι εργασίες έγιναν σε παραχωρημένο, σε εμάς, χώρο. Δεν πήγαμε καν σε χώρο του πάρκου.
 • Ξέρετε τι έκανε η κυβέρνηση για να λύσει το πρόβλημα στο πάρκο Τρίτση; Υποτίμησε την αυτοδιοίκηση και έναν αναπτυξιακό σύνδεσμο στον οποίο είχε παραχωρηθεί το Πάρκο. Ο ΑΣΔΑ ήταν φορέας διαχείρισης χωρίς λεφτά. Η κυβέρνηση έβγαλε την αυτοδιοίκηση από τη μέση, έδωσε την αρμοδιότητα του πάρκου σε ένα ιδιωτικό φορέα εποπτευόμενο από το υπουργείο, όρισε γενικό διευθυντή αμειβόμενο, χωρίς προσωπικό και του έδωσε τα λεφτά της αυτοδιοίκησης.
 • Είναι υποκρισία αυτό που λέγεται ότι ο αντιδήμαρχος θα μπορούσε να μην είχε βάλει μπροστά τους εργαζόμενους. Θα μπορούσε ο κ. Κάβουρας, αντί να μου κουνάει το δάκτυλο, να μιλήσει με το γενικό διευθυντή και θα τελείωνε το θέμα επι τόπου. Εγώ τουλάχιστον πήρα τον πρόεδρό του Φορέα και ζήτησα την παρέμβασή του.

Χαράλαμπος Καούκης, Δημοτική Ισοπολιτεία

 • Την αποκλειστική ευθύνη έχει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας. Εφόσον η διοίκηση γνώριζε ότι υπάρχει ένας νέος Φορέας με νόμο έπρεπε να ρωτήσει και να μη γινόταν όλο αυτό που έγινε.
 • Έπεσα από τα σύννεφα, όταν ο εκλεκτός της αριστερής και ακροδεξιάς κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο ευαίσθητος αυτός οικολόγος, ο αλληλέγγυος άνθρωπος, ο γενικός διευθυντής του Φορέα, μήνυσε τους εργαζόμενους και παρά το γεγονός ότι η δημοτική αρχή τον παρακάλεσε να τους αφήσει και να κρατήσει την ίδια.
 • Ο νόμος είναι ασαφής γιατί ως δήμος δεν ξέρουμε που πρέπει να πάμε, τι πρέπει να κλαδέψουμε, τι να μαζέψουμε, τι να κουρέψουμε. Θα έρθει το καλοκαίρι και θα πιάσουμε φωτιά. Δεν υπάρχει καθαρό και σαφές σχέδιο.
 • Έχω πει σε πολλά δημοτικά συμβούλια ότι αυτή η κυβέρνηση έχει ύπουλο σχέδιο να διαλύσει την τοπική Αυτοδιοίκηση και να συγκεντρώσει τις αρμοδιότητες στην κράτος, για να μπορεί ο εκάστοτε δήμαρχος να είναι επαίτης στην κεντρική εξουσία.

Κώστας Κάβουρας,  Αλληλέγγυα Πόλη – Συνεργασία Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης

 • Οι συνεχείς εξελίξεις στο πάρκο Τρίτση απαντούν και δικαιώνουν τους αγώνες των κατοίκων που υπερασπίστηκαν το χώρο
 • Ο δήμαρχος Ιλίου όφειλε να ζητήσει άδεια από το Φορέα διαχείρισης για να εισέλθουν μέσα τα γερανοφόρα, είναι ανεύθυνη η στάση της διοίκησης
 • Η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι αυτεπάγγελτη. Ο δήμαρχος επιλέγει να παίξει πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων.
 • Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία ευθύνη για την ταλαιπωρία αλλά η διοίκηση του δήμου. Είναι στρατηγική επιλογή της να μην αναγνωρίσει το Φορέα. Αν  η διοίκηση ζητήσει άδεια από το Φορέα, οι εργαζόμενοι που θα μπουν να κάνουν τη δουλειά τους, δε θα έχουν πρόβλημα.
 • Είναι αλήθεια ότι χρηματοδότηση δεν υπήρχε στον ΑΣΔΑ. Όμως η ενέργεια που κινήθηκε από την ΚΕΔΕ  εναντίον του Φορέα είναι για τα μάτια του κόσμου. Η τοπική Αυτοδιοίκηση τα χρόνια των μνημονίων έχει υποστεί μείωση 60% και δεν είδαμε την ΚΕΔΕ του κ. Πατούλη να αντιδρά.

Σταυρούλα Τσίτσου, Λαϊκή Συσπείρωση

 • Με το ΣΥΡΙΖΑ τα έχουμε δει όλα, έχω μείνει άφωνη, γιατί όχι και αυτό. Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων. Σε ότι αφορά το πάρκο είναι ξεκάθαρο ότι το νομοθετικό πλαίσιο είναι ασαφές, έχει κενά. Το μόνο που είναι σαφές είναι ότι παίρνουν λεφτά από τους δήμους για να τα δώσουν στο φορέα, δηλαδή η κυβέρνηση κάνει με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο. Αλλά έτσι κάνει σε όλα, παίρνει από το φτωχό για να τα δώσει στο φτωχότερο. Για ότι συνέβη την ευθύνη την έχει η κυβέρνηση.

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -