11.4 C
Athens
14 Αυγούστου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗ"Το Παραμύθι" των παιδιών μας στον εξαιρετικό παιδικό σταθμό των Άνω Λιοσίων

“Το Παραμύθι” των παιδιών μας στον εξαιρετικό παιδικό σταθμό των Άνω Λιοσίων

- Advertisement -

Βρίσκεται στην περιοχή της Δροσούπολης στα Άνω Λιόσια και ξεχωρίζει, από την πρώτη στιγμή, για τον τρόπο με τον οποίο συντελεί στην ομαλή μετάβαση του παιδιού από το οικογενειακό στο σχολικό περιβάλλον. “Το Παραμύθι” δεν είναι απλά ένας παιδικός σταθμός που παρέχει φροντίδα και ασφάλεια αλλά ο χώρος εκείνος, όπου οι μικροί πρωταγωνιστές της ζωής μας, παίρνουν τα κατάλληλα ερεθίσματα για να αναπτύξουν ικανότητες, δεξιότητες και συμπεριφορά.

- Advertisement -

Όπως τονίζουν οι υπεύθυνες του σταθμού Ανδρομάχη και Αθηνά Σκουρλή, σκοπός της λειτουργίας του είναι να συντελέσει στη σωματική, συναισθηματική, κοινωνική και νοητική ανάπτυξη των παιδιών, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την ατομικότητα κάθε παιδιού, όσο και τις κοινωνικές αξίες και τις προσδοκίες των γονέων. «Στόχος μας είναι να αποκτήσουν τα παιδιά τα απαραίτητα εφόδια, τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις αξίες, ώστε να μπορέσουν να ζήσουν δημιουργικά και ευτυχισμένα στην μετέπειτα ζωή τους» αναφέρει χαρακτηριστικά.

- Advertisement -
- Advertisement -

Στο πλαίσιο αυτό και μέσα από τις κατάλληλες δραστηριότητες, τα παιδιά καλλιεργούν τον προφορικό τους λόγο, εξοικειώνονται με τις πρώτες προμαθηματικές έννοιες, μαθαίνουν για το φυσικό περιβάλλον, αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους και εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσα από πλήθος θεατρικών, ψυχοκινητικών και παιδαγωγικών δραστηριοτήτων.

Επιπλέον, εξαιρετικά σημαντική είναι η παρουσία παιδιάτρου στο σταθμό με πλήρη ιατρική παρακολούθηση που διενεργείται μια φορά την εβδομάδα ενώ στις πλούσιες παροχές του συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων:

 • Σίτιση
 • Υλικά κατασκευών και χειροτεχνιών/αναλώσιμα
 • Παιδοψυχολόγος. Αλληλεπίδραση με τα νήπια και συμβουλευτική παιδαγωγών. Δυνατότητα ραντεβού χωρίς χρέωση, με γονείς
 • Διατροφολόγος. Καθορίζει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής.
 • Λογοθεραπεύτρια-Μία δωρεάν αξιολόγηση
 • Θεατρικά δρώμενα & σχολικές παραστάσεις κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η η διεύθυνση του παιδικού σταθμού έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια του χώρου, λαμβάνοντας και εκσυγχρονίζοντας διαρκώς όλα τα μέτρα (αντιολισθητικά δάπεδα, καλυμμένες πρίζες,  πυράντοχες πόρτες σε κουζίνα και αποθήκη, αλεξίσφαιρα τζάμια, κλειδαριές ασφαλείας , κύκλωμα παρακολούθησης, δεν υπάρχουν ανισοσταθμίες, πυρασφάλεια)

Υπενθυμίζεται, ότι οι εγγραφές των παιδιών ξεκινούν από τις 22 Μαΐου 2017, οι τιμές είναι πολύ προσιτές και οι γονείς χρειάζεται να προσκομίσουν:

 • αίτηση με τα στοιχεία τους
 • φωτοτυπίες του βιβλιαρίου υγείας (τα εμβόλια) & ιατρική βεβαίωση
 • πιστοποιητικό γέννησης
 • μια φωτογραφία
 • ιδιωτικό συμφωνητικό

Παιδικός σταθμός «Το Παραμύθι»: Πίνδου 72, Άνω Λιόσια. Τηλ. 21 0248 3508

 

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -