11.4 C
Athens
30 Σεπτεμβρίου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΤόσκας: Έχουν γίνει πολλές επιχειρήσεις στις Αχαρνές αλλά υπάρχει συνολικότερο πρόβλημα

Τόσκας: Έχουν γίνει πολλές επιχειρήσεις στις Αχαρνές αλλά υπάρχει συνολικότερο πρόβλημα

- Advertisement -

“Έχουμε κάνει πάρα πολλές επιχειρήσεις, πριν ένα χρόνο δεν τολμούσε η αστυνομία να μπει στην περιοχή, έμπαινε μέσα ένα περιπολικό και έφευγε πετροβολημένο», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον Flash 96, με αφορμή τις εξελίξεις μετά το θάνατο του 11χρονου Μάριου, ενώ μίλησε ακόμη και για συνενοχή κάποιων κρατικών οργάνων με εγκληματίες αυτής της περιοχής.

- Advertisement -

Διαβάστε αποσπάσματα της συνέντευξης:

- Advertisement -
- Advertisement -

Το ζήτημα και το τεράστιο πρόβλημα της δυτικής Αττικής κατ’ επανάληψη το έχω θίξει όταν μερικοί, για λόγους προπαγανδιστικούς, προτάσσουν συνέχεια το πολύ μικρότερο πρόβλημα των Εξαρχείων.

Εγώ τους έλεγα ότι, κοιτάξτε το μεγάλο πρόβλημα, την πραγματικά εγκαταλελειμμένη για παρά πολλά χρόνια περιοχή της δυτικής Αττικής, όπου εμείς έχουμε ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό και αστυνομικές επιχειρήσεις και ελέγχους. Αλλά τα υποκριτικά και κροκοδείλια δάκρυα κάποιων, συγνώμη δεν μπορώ να τα ανεχτώ.

Ανέχομαι όμως απόλυτα την αγανάκτηση και την αγωνία των κατοίκων που ζουν εκεί και από κοντά τα προβλήματα, όχι όμως κροκοδείλια δάκρυα αυτών που δημιούργησαν το πρόβλημα. Δηλαδή αυτών που συμμετείχαν στις προηγούμενες κυβερνήσεις και οι οποίοι αδιαφορούσαν πλήρως για την εγκατάλειψη αυτής της περιοχής, αλλά και για τη σταδιακή μεταλλαγή και των επαγγελμάτων εκεί, που από τα χαλιά, ξέρετε παλιά, και τις καρέκλες, οι άνθρωποι αυτοί φτάσαν να πουλάνε ναρκωτικά και καλάσνικοφ, τα έχω πει κατ’ επανάληψη αυτά τα πράγματα και μπορείτε να ανατρέξετε στις δηλώσεις μου.

Σ’ αυτούς τους γονείς θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου, τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου. Τραγωδία αυτό που συνέβη και εγώ δεν λέω ποτέ η κακιά ώρα. Κακιά ώρα είναι αυτό που δεν μπορεί να προβλέψεις που έχεις κάνει κάτι για να μη γίνει. Δεν ήρθε η σφαίρα από τον ουρανό ούτε ήρθε από το πουθενά.

Έχω να πω ότι εκεί υπάρχουν τεράστια προβλήματα τα οποία δε λύνονται μόνο με αστυνομικές μεθόδους και αστυνομικά μέτρα. Πρέπει όλοι να σκύψουμε και ξέρετε έχουμε κάνει πάρα πολλές συνεργασίες με πολλά εμπλεκόμενα Υπουργεία προκειμένου να αλλάξει το τοπίο εκεί. Αλλάζει σε μια μέρα; Αλλάζει θέλετε στα δύο χρόνια που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ Κυβέρνηση; Δυστυχώς δεν είναι τόσο εύκολα.

Έχουμε κάνει πάρα πολλές αστυνομικές επιχειρήσεις. Πριν από ένα χρόνο δεν τολμούσε η Αστυνομία να μπει μέσα σ’ αυτούς τους συνοικισμούς. Δεν έμπαινε. Έμπαινε ένα περιπολικό και έφευγε πετροβολημένο. Λοιπόν αυτή τη στιγμή και μπαίνει Αστυνομία και κάνει ελέγχους και, αν θέλετε, αμέσως μετά το περιστατικό 200 αστυνομικοί έκαναν ελέγχους σε σπίτια τα οποία εγκατέλειψαν κάποιοι κάτοικοι γιατί είχαν τη φωλιά τους λερωμένη και έψαχναν οι Αστυνομικοί με τον Εισαγγελέα αν υπάρχουν όπλα και ναρκωτικά…

Έχουν γίνει πάρα πολλές επιχειρήσεις εκεί αλλά υπάρχει συνολικότερο πρόβλημα χωρίς να θέλω να στοχοποιήσω αυτούς τους ανθρώπους. Εκεί τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο.

Τα παιδιά από μικρά μαθαίνουν στην παραβατικότητα, δεν πάνε σχολείο. Αντί να ενσωματωθούν με τα υπόλοιπα παιδιά και να μάθουν γράμματα, ασχολούνται με άλλα πράγματα.

Πρέπει να δούμε το μεγάλο πρόβλημα. Να κάνουμε κάθε μέρα αστυνομικές επιχειρήσεις; Ωραία! Μειώνει το πρόβλημα. Δεν αλλάζει το ρου των πραγμάτων.

Πρέπει να αλλάξουν τελείως τα πράγματα, πρέπει να βρεθούν επαγγελματικές ενασχολήσεις διαφορετικές και πρέπει να κοπούν συνήθειες οι οποίες συνήθειες επαγγελματικές, εντός πολλών εισαγωγικών “ενασχολήσεις” που έχουν εδραιωθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ήταν όχι απλά το χαλί που σκουπίζονταν τα προβλήματα, ήταν ο τεράστιος εγκαταλελειμμένος χώρος που το θυμόντουσαν κάποιοι παραμονές εκλογών μόνο.

Η Δυτική Αττική αρχίζει κύριε Παρρά από τα Μέγαρα και τελειώνει στο Ίλιον επάνω. Περιλαμβάνει πέντε δήμους. Το μισό περίπου αυτών των δήμων είναι περιοχές προβληματικές. Σ’ αυτές τις περιοχές καλλιεργήθηκε η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα συστηματικά για πάρα πολλά χρόνια.

Και ξέρετε τα ναρκωτικά και τα όπλα ούτε φυτρώνουν εκεί πέρα: Από κάπου μπαίνουν και από κάπου βγαίνουν. Δεν είχε γίνει τίποτα. Ούτε πληροφόρηση υπήρχε ούτε τίποτα για αυτές τις περιοχές, για να μην πω ότι υπήρχε συνενοχή κάποιων κρατικών οργάνων με εγκληματίες αυτής της περιοχής.

Εγώ δε λέω ότι εξαλείφθηκαν τα προβλήματα κύριε Παρρά και δε λέω ότι δεν υπάρχουν και διακυμάνσεις, αν θέλετε, στις προβληματικές περιοχές. Όμως δε μπορεί να πάμε στην υπερβολή του να θέλει ο καθένας έναν αστυνομικό γιατί δε μπορεί να έχουμε, και απλά δεν είναι αυτή η λύση. Πρέπει να αλλάξει το προφίλ περιοχών και αυτό δεν είναι μόνο αστυνομικό καθήκον και ξέρετε και τι: Να πω και για τα επεισόδια που έγιναν εχθές από κάποιους που νόμισαν ότι έχουν το δικαίωμα να αυτοδικούν. Δεν πρόκειται ούτε σ’ αυτούς να επιτρέψουμε να αυτοδικούν…

Σ’ αυτούς οι οποίοι φόρεσαν τις κουκούλες χθες και προσπάθησαν να το παίξουν υπερασπιστές της περιοχής, να ξέρουν καλά και αυτοί, και αυτοί που τους καθοδηγούν ή τους προέτρεψαν ότι εμείς δεν θα το αφήσουμε έτσι.

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -