KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αστυνόμευση και κοινωνική ένταξη στο επίκεντρο της συνάντησης Νίκου Τόσκα – Γιάννη Βασιλείου

19/06/2017 11:01
Ανανεώθηκε 19/06/2017 11:03
2 '
Γιάννη Βασιλείου, Νίκος Τόσκας
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Δίωρη συνάντηση με τον αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα είχε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου, συνοδευόμενος από τον ειδικό συνεργάτη του Δημήτρη Μπουρίκο, με θέμα την αναβάθμισηα της αστυνόμευσης σε συγκεκριμένες περιοχές της Δυτικής Αττικής, καθώς και την προώθηση νέων δράσεων στο πεδίο της κοινωνικής πρόληψης της παραβατικότητας.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Αναλυτικότερα, ο κ. Βασιλείου ενημέρωσε για τα ζητήματα που θίγουν οι κάτοικοι του δήμου Φυλής καθώς και την προσπάθεια που καταβάλλει η περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής για την ανάδειξη του ζητήματος της γκετοποίησης και την ανάγκη σχεδιασμού και υλοποίησης ολοκληρωμένων προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης στη βάση κοινωνικών ερευνών-απογραφών. Σε αυτό το πλαίσιο, θεσμοί όπως η κοινωνική διαμεσολάβηση, η αναβάθμιση και χρήση εγκαταλελειμμένων αθλητικών χώρων, η πολιτιστική και ευρύτερη κοινωνική στήριξη σε συνδυασμό με την εμπέδωση της τοπικής ασφάλειας, μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι.

Ειδική αναφορά έγινε στις περιοχές Αμαξοστασίου Άνω Λιοσίων, Άη-Γιάννη Άνω Λιοσίων, Λίμνης Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου και Αυλίζας Ζεφυρίου, Νέας Ζωής Ασπροπύργου, Νεοκτίστων Ασπροπύργου και Βλυχού Μεγάρων καθώς και στην ανάγκη αντιμετώπισης φαινομένων, όπως η καύση καλωδίων και άλλων υλικών σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε την προτεραιότητα που δίνεται στην Δυτική Αττική, την εξελισσόμενη αναβάθμιση της αστυνόμευσης με άμεσα αποτελέσματα, καθώς και τη στήριξη του υπουργείου στις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις που θα αγγίζουν και το ουσιαστικό πεδίο της κοινωνικής ασφάλειας και της κοινοτικής πρόληψης. Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη ψύχραιμης εξέτασης των ζητημάτων, τη σημασία επικράτησης λογικών που στηρίζονται στο νομικό μας πολιτισμό και τις αρχές της ευνομούμενης πολιτείας αλλά και την προσπάθεια ανάταξης της Δυτικής Αττικής μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης και περιθωριοποίησης.

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: