KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Καλά ξεκίνησε η μέρα...

HOT STORY

Επιτυχία για την πόλη η παραμονή του Αστυνομικού Τμήματος Θρακομακεδόνων

01/09/2017 07:40
2 '
αστυνομία
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Αίσια έκβαση είχαν οι προσπάθειες του δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού καθώς και των μελών του δημοτικού συμβουλίου, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή αγωνίστηκαν για να παραμείνει εν δράσει ο Αστυνομικός Σταθμός Θρακομακεδόνων.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ 2987 στις 30/8/2017 (τεύχος Β’) επισφραγίζεται η παραμονή του Αστυνομικού Σταθμού Θρακομακεδόνων στη δημοτική ενότητα Θρακομακεδόνων, ο οποίος υπάγεται διοικητικά στο Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών – Ολυμπιακού Χωριού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Θρακομακεδόνων τελούσε υπό κατάργηση από τον Φεβρουάριο του 2017, με τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό, να αποστέλλει την πρώτη επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Θρακομακεδόνων προς τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα στις 13/2/2017. Το αίτημα παραμονής του  Αστυνομικού Σταθμού είχε θέσει επανειλημμένως ο κ, Κασσαβός σε κάθε του συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ σχετική ομόφωνη απόφαση έχει λάβει και το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών.

Το κατόρθωμα του Δήμου Αχαρνών συνιστά ιδιαίτερη επιτυχία, αν αναλογιστεί κανείς τον σχεδιασμό του Υπουργείου για κατάργηση πολλών αστυνομικών τμημάτων ανά την επικράτεια.

Ως αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος των κατοίκων των Αχαρνών χαρακτήρισε την παραμονή του Αστυνομικού Σταθμού Θρακομακεδόνων ο Δήμαρχος Αχαρνών:

Από την αρχή είχα δηλώσει την έντονη δυσαρέσκεια μου αλλά και των συμπολιτών μου, με το ενδεχόμενο της παύσης λειτουργίας του Αστυνομικού Σταθμού Θρακομακεδόνων, ξεκινώντας παράλληλα έναν αγώνα για πείσουμε την ηγεσία του Υπουργείου για την αναγκαιότητα λειτουργίας του.

Με συμμάχους, τους κατοίκους του Δήμου Αχαρνών και το Δημοτικό Συμβούλιο, εκθέσαμε τις απόψεις μας για την προβληματική αστυνόμευση των Θρακομακεδόνων, τα αυξημένα κρούσματα παραβατικών συμπεριφορών, καθώς επίσης και ότι η κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Θρακομακεδόνων δεν εκπληρώνει τη θεσμική αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποτελεσματική προστασία των πολιτών και την εδραίωση του κλονισμένου αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ Δημήτριος Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Στρατηγός Κων/νος Τσουβάλας αναγνώρισαν το δίκαιο αίτημά μας και ενέργησαν αποτελεσματικά αποφασίζοντας την παραμονή του Αστυνομικού Σταθμού Θρακομακεδόνων“.

Αστυνομικος σταθμος θρακομακεδονων

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: