11.4 C
Athens
29 Μαρτίου 2023
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΚαταγγελία Μπουραΐμη ότι επίκειται μελέτη για να μετατραπεί το λατομείο Μουσαμά σε...

Καταγγελία Μπουραΐμη ότι επίκειται μελέτη για να μετατραπεί το λατομείο Μουσαμά σε ΧΥΤΑ. Έκτακτο Δ.Σ ζητά η αντιπολίτευση

- Advertisement -

Έντονους κραδασμούς στο πολιτικό σκηνικό του δήμου Φυλής προκαλεί το ενδεχόμενο δημιουργίας ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ στο λατομείο Μουσαμά, ένα ενδεχόμενο που φαντάζει περισσότερο ορατό και απειλητικό από ποτέ. Η καταγγελία του Δημήτρη Μπουραΐμη στο δημοτικό συμβούλιο, ότι η ηγεσία του ΕΔΣΝΑ θα προχωρήσει στην εκπόνηση μελέτης ωρίμανσης για την αποκατάσταση λατομικού χώρου στη Δυτική Αττική που θα υποδέχεται τα υπολείμματα του εργοστασίου, μπορεί να μην έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία αλλά δρομολογεί νέα δεδομένα, καθότι οι πληροφορίες επιμένουν ότι το λατομείο αυτό θα είναι του Μουσαμά.

Casus belli (αιτία πολέμου) χαρακτήρισε ο επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δημήτρης Μπουραΐμης ενδεχόμενη απόφαση για το λατομείο Μουσαμά, επισημαίνοντας ότι ο δήμος πρέπει να διαχωρίσει τη θέση του και η διοίκηση Παππού να πάρει πρωτοβουλία συζήτησης του θέματος και προσφυγής σε κάθε αρμόδια δικαστική αρχή. «Λένε ότι θα το κάνουν ΧΥΤΥ αλλά στην πραγματικότητα δε μπορεί να υπάρχει ΧΥΤΥ, όταν η ανακύκλωση είναι της τάξης του 10 με 15%. Συνεπώς θα πηγαίνουν και σύμμεικτα, άρα θα τον κάνουν ΧΥΤΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

- Advertisement -
- Advertisement -

 

 

Την εκτίμηση ότι ο δήμαρχος παίζει «ένα άθλιο παιχνίδι» αφού επιχειρεί να εγκλωβίσει την αντιπολίτευση στην επικαιροποίηση μιας απόφασης που περιλαμβάνει και θέματα με τα οποία διαφωνεί, εξέφρασε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Τσιουμπρής. «Δεν καταλαβαίνω γιατί η διοίκηση του δήμου Φυλής δεν θέτει το θέμα. Να κάνει μια συνεδρίαση για τη διαχείριση των απορριμμάτων, να προγραμματίσει μια συγκέντρωση στην πλατεία. Να πούμε ΟΧΙ κα Δούρου, φτάνει, αρκετά ταλαιπωρείται αυτό το κομμάτι της Αττικής, να βρούμε άλλο χώρο. Ο Μουσαμάς είναι δίπλα μας, μια ανάσα από τη Ζωφριά, μας αφορά όλους» τόνισε.

 

 

Ευθύνες στο Χρήστο Παππού και τους δημοτικούς του συμβούλους για το γεγονός ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο σημείο μηδέν και δεν έχει γίνει έστω και μια συνεδρίαση για το ΧΥΤΑ, επέρριψε και ο επικεφαλής της ΕΥΠΟΛΙΣ Γιώργος Αβράμης ενώ ζήτησε να δεσμευτεί η διοίκηση ότι δε θα πέσει ούτε ένα κιλό σκουπίδι στο Μουσαμά. «Δεν καταλαβαίνω, δεν τους αφορά το μέλλον των παιδιών μας; Πάνε να δημιουργήσουν ένα νέο χώρο , ο οποίος δήθεν θα δέχεται τα υπολείμματα του εργοστασίου και εμείς καθόμαστε και το δεχόμαστε; Δυο χρόνια παρακαλάμε να γίνει μια ειδική συνεδρίαση και όταν πριν ένα χρόνο φέραμε το θέμα, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου μας χλεύαζε και έλεγε ότι είχαμε 10 και όχι 11 υπογραφές που απαιτούνταν» σημείωσε.

 

 

Επικαλούμενος δυο αποφάσεις σε αντίστοιχα δημοτικά συμβούλια, μέσα στις οποίες ζητείται να εξαιρεθεί το λατομείο Μουσαμά από οποιαδήποτε μετατροπή σε χώρο διάθεσης απορριμμάτων, ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς αρνήθηκε επίμονα να προχωρήσει σε έκτακτη ή τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα. Παράλληλα, ζήτησε επικαιροποίηση της παλιάς απόφασης του δημοτικού συμβουλίου και ομοφωνία από όλες τις πλευρές, προκειμένου, όπως υποστήριξε, να το χρησιμοποιήσει ως «όπλο» για τη μάχη που θα δώσει στον ΕΔΣΝΑ, «μάχη που θα κερδηθεί». «Στο λατομείο Μουσαμά δε θα πέσει ούτε ένα κιλό σκουπίδι, δε θα γίνει ούτε ΧΥΤΥ, ούτε ΧΥΤΑ. Να ερχόμαστε κάθε λίγο και λιγάκι και να ζητάμε να πάρουμε νέα απόφαση, δεν έχει νόημα» δήλωσε.

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -