ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ
Να μην καταργηθεί στην πράξη ο επαγγελματικός προσανατολισμός στα σχολεία ζητά η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγίων Αναργύρων-Καματερού
20/11/2017 19:19
1 '
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ &ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
18/11/2017
Αρ.Πρωτ.35/2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με έκπληξη μας ενημερωθήκαμε ότι στον νέο σχεδιασμό του το Υπουργείο Παιδείας, για τις υποστηρικτές δομές του Δημόσιου Σχολείου, δεν συμπεριλαμβάνεται πουθενά ο Ε.Π. Οι σημερινές δομές ΚΕΣΥΠ, που πραγματοποιούν τον επαγγελματικό προσανατολισμό, στην καλύτερη περίπτωση θα ενοποιηθούν με άλλες δομές (Π.Χ. ΚΕΔΥ), και ουσιαστικά ο δωρεάν επαγγελματικός προσανατολισμός για τα παιδιά μας, θα καταργηθεί στην πράξη.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας , όχι μόνο να διατηρήσει την αυτονομία των ΚΕΣΥΠ αλλά να τις ενισχύσει, με αρμοδιότητες αλλά και με προσωπικό.
Καλούμε, γονείς να μπουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση inventory.minedu.go και στο πεδίο για τα κέντρα εκπαίδευσης και συμβουλευτικής υποστήριξης ΚΑΙ να δηλώσουν ότι επιθυμούν να διατηρηθούν οι δομές των ΚΕΣΥΠ στους χώρους που βρίσκονται σήμερα και να ενισχυθούν με νέο προσωπικό.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΕΛΙΩΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΝΤΖΑΣ ΝΙΚΟΣ








