KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΙΛΙΟΝ

Στη Σόφια το πρόγραμμα “Ψηφιακά παιχνίδια” μαθητών από το 1ο λύκειο Ιλίου

22/02/2018 07:36
Ανανεώθηκε 22/02/2018 07:37
2 '
Στη Σόφια το πρόγραμμα "Ψηφιακά παιχνίδια" μαθητών από το 1ο λύκειο Ιλίου
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Στη Σόφια μετέβησαν μαθητές από το 1ο λύκειο Ιλίου, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: «3ducate.Cultural voyagers». Μαζί τις εκπαιδευτικούς Βασιλική Κοσμάτου και Ευτυχία Αυγουστάτου συνεργάστηκαν για πέντε ημέρες με τους μαθητές από τη Γερμανία, τη Τσεχία και τη Βουλγαρία πάνω στο πρότζεκτ που εκπονούν με τίτλο «Ψηφιακά παιχνίδια» ενώ παρακολούθησαν workshops που θα τους βοηθήσουν στην περαιτέρω πορεία του έργου.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Το θέμα του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός ψηφιακού εκπαιδευτικού παιχνιδιού με τη χρήση της πλατφόρμας Unity3d και της εφαρμογής τρισδιάστατων αντικειμένων Blender ενώ το παιχνίδι θα λειτουργεί επίσης και σε Virtual Reality (εικονική πραγματικότητα).  Kάθε χώρα θα παρουσιάσει στοιχεία του πολιτισμού της καθώς το 2018 είναι το Ευρωπαϊκό έτος Πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο δικός μας ήρωας στο παιχνίδι είναι o επιστήμονας Θεμιστοκλής που βρίσκεται στη χαμένη Ατλαντίδα και πρέπει να λύσει γρίφους ώστε να μπορέσει να φέρει εις πέρας τις αποστολές που έχει να αντιμετωπίσει. Πρόκειται για πολύ φιλόδοξο και απαιτητικό πρόγραμμα, στο οποίο οι μαθητές ανταποκρίνονται με συνέπεια και ενθουσιασμό.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της παραμονής στη Σόφια, οι μαθητές του 1ου λυκείου Ιλίου επισκέφθηκαν το Μουσείο Μοντέρνας τέχνης, την Εθνική Πινακοθήκη αλλά και αξιοθέατα όπως την παλιά πόλη, την Εκκλησία του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι και συμμετείχαν σε βραδιές παραδοσιακής μουσικής που διοργανώθηκαν στο χώρο του σχολείου.

Η επόμενη κινητικότητα του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στο σχολείο του Ιλίου, όπου θα φιλοξενηθούν 15 μαθητές και 6 εκπαιδευτικούς και θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ελληνικό πολιτισμό και την κουλτούρα του δήμου Ιλίου και να εργαστούν δημιουργικά στο πρόγραμμά μας.

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: