11.4 C
Athens
17 Αυγούστου 2022
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΕντάθηκαν οι έλεγχοι της αστυνομίας σε Αχαρνές και Ζεφύρι

Εντάθηκαν οι έλεγχοι της αστυνομίας σε Αχαρνές και Ζεφύρι

- Advertisement -
- Advertisement -

Την ικανοποίησή του για την απάντηση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια στην ερώτηση που είχε καταθέσει αναφορικά με την ανησυχητική αύξηση της εγκληματικότητας στις Αχαρνές, τον Ασπρόπυργο και το Ζεφύρι, εξέφρασε ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Οικονόμου.

- Advertisement -
- Advertisement -

Όπως τόνισε στην απάντησή του ο κ. Βούγιας, οι περιοχές των Αχαρνών, Ζεφυρίου και Ασπροπύργου χαρακτηρίζονται από ανομοιογένεια του πληθυσμού (μεγάλος αριθμός ΡΟΜΑ, παλλινοστούντες, αλλοδαποί κλπ) και τοπογραφική ποικιλομορφία (βιομηχανικές ζώνες, καταυλισμοί, πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές) που αποτελούν παράγοντες που επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό την εκδήλωση παραβατικών συμπεριφορών σε αυτές, αλλά και υπαγορεύουν ένα ειδικό σχεδιασμό σε ότι αφορά την αστυνόμευσή τους. Για την αποτελεσματικότερη αστυνόμευσή τους διαμορφώνεται ανάλογα από τις Υπηρεσίες και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, που περιλαμβάνει ένα πλέγμα μέτρων, ενεργειών και εξειδικευμένων δράσεων.

Ειδικότερα δραστηριοποιούνται τα κατά τόπους αρμόδια Τμήματα Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας με την διάθεση αστυνομικών για την διενέργεια πεζών και εποχούμενων περιπολιών, αλλά διατίθενται και αστυνομικοί και από άλλες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, όπως οι Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), η Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α), οι Υπηρεσίες Δίωξης Λαθρομετανάστευσης, Ναρκωτικών κλπ. Πέραν αυτών, από 23 – 03 – 2010 εφαρμόστηκε και στις περιοχές αυτές το μέτρο της Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) σύμφωνα με το οποίο αστυνομικοί, που επιβαίνουν ανά δύο σε κάθε δίκυκλη μοτοσικλέτα, περιπολούν στις γειτονιές και των περιοχών αυτών βάσει σχεδίων που στηρίζονται κυρίως στην έκταση κάθε περιοχής και στην χαρτογράφηση του εγκλήματος.

Επίσης, το τελευταίο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι, αστυνομικές επιχειρήσεις και έρευνες στις περιοχές των Αχαρνών, Ζεφυρίου και Ασπροπύργου σε παραπήγματα, καταυλισμούς και οδούς οικισμών της ευρύτερης περιοχής. Ελέγχθηκαν περί τα 430 άτομα και 175 οχήματα, συνελήφθησαν 10 άτομα και αναζητούνται άλλα 7 για διάφορα εγκλήματα, όπως παραβάσεις των νόμων περί όπλων, ναρκωτικών, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση – απάτες. Παράλληλα, για το Υπουργείο και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, αποτελεί προτεραιότητα υψίστης σημασίας το θέμα της προστασίας των μαθητών και γενικότερα των ανηλίκων, αλλά και των σχολικών συγκροτημάτων.

Για το λόγο αυτό έχει εκδοθεί διαταγή του Αρχηγού του Σώματος προς όλες τις περιφερειακές Υπηρεσίες, για την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας), δραστηριοποιώντας περαιτέρω το προσωπικό τους, ώστε να εξασφαλίζεται απόλυτη τάξη και ασφάλεια, τόσο στην λειτουργία των σχολείων όσο και στην απρόσκοπτη και ασφαλή μετακίνηση όλης της μαθητικής κοινότητας και ιδιαιτέρως των μικρών μαθητών.

Στο πλαίσιο αυτό, επιτηρούνται και τα σχολικά συγκροτήματα των περιοχών των Αχαρνών, του Ζεφυρίου και του Ασπροπύργου, ενώ από τις αρχές του τρέχοντος έτους στην περιοχή του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών επαναλειτουργεί ο θεσμός του «Αστυνομικού της Γειτονιάς», σε 4 τομείς με 8 αστυνομικούς, οι οποίοι διενεργούν περιπολίες πέριξ των σχολικών κτιρίων, ενημερώνονται για τα υφιστάμενα προβλήματα αστυνομικής φύσεως και προωθούν τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή τους.

«Είναι σαφές ότι οι αλλαγές που απαιτούνται δεν θα ήταν να δυνατόν να ολοκληρωθούν μέσα σε οκτώ μήνες όμως η διαφορά είναι ήδη αισθητή. Είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας αναγνωρίζει τις ιδιαιτερότητες των Αχαρνών, του Ζεφυρίου και του Ασπροπύργου και ζητά τις ειδικές δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε συνεργασία και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση που γνωρίζει καλά τα τοπικά προβλήματα» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -