KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη «Διέξοδο» των Αχαρνών ο Γιάννης Γκιόκας

01/07/2010 13:08
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Επίσκεψη στο Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης των Εξαρτησιογόνων Ουσιών «Διέξοδος» στις Αχαρνές πραγματοποίησε η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή Αττικής και μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννη Γκιόκα.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Από τη συζήτηση αναδείχτηκε το γεγονός ότι η εξάρτηση είναι κοινωνικό φαινόμενο και συνδέεται με προβλήματα όπως η αβεβαιότητα, η ανεργία και η εγκατάλειψη του σχολείου, προβλήματα τα οποία βαθαίνουν όλο και περισσότερο στην περίοδο που διανύουμε, καθώς η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και κυρίως η εργαζόμενη νεολαία δέχονται ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά τους.

Όσον αφορά τη δράση των εργαζομένων στη «Διέξοδο» έχει να κάνει με πολύπλευρες παρεμβάσεις, όπως για παράδειγμα στα σχολεία των Αχαρνών, στη συμβουλευτική στήριξη καθηγητών, γονιών και μαθητών που έρχονται σε επαφή με το Κέντρο. Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς είναι το μοναδικό Κέντρο Πρόληψης, τόσο στην Ανατολική όσο και στη Δυτική Αττική. Αντικειμενικά λοιπόν όχι μόνο δε φτάνει να καλύψει τις συνολικές ανάγκες που υπάρχουν, αλλά πολλές φορές ούτε αυτές της περιοχής, αφού πρόκειται για έναν πολυπληθέστατο δήμο στον οποίο κατοικεί μεγάλο κομμάτι εργατικής τάξης και νεολαίας, με ιδιαίτερα προβλήματα.

Επιπλέον, έντονο είναι το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης, αφού για το 2010 δεν έχει πάρει το Κέντρο ούτε ευρώ, όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι, γεγονός που εκφράζεται με την έλλειψη προσωπικού και υλικών, με αποτέλεσμα τον περιορισμό της δράσης του Κέντρου.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ εξέφρασε τη διαφωνία του κόμματός του με λογικές διαχωρισμού των ναρκωτικών σε «μαλακά» και «σκληρά» και τόνισε την ανάγκη να μη χρησιμοποιηθούν οι θεωρίες περί ελλειμμάτων ως άλλοθι από την κυβέρνηση για να προχωρήσει σε περικοπές χρηματοδοτήσεων σε προγράμματα πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης. Δήλωσε, ακόμη, ότι στο επόμενο διάστημα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα προχωρήσουν σε πρωτοβουλίες και για να ανοίξει η συζήτηση για τα αίτια που θρέφουν το πρόβλημα των ναρκωτικών.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: