KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

HOT STORY

Για συνέχιση των ανασκαφών στο Αρχαίο θέατρο Αχαρνών έκανε λόγο η Λυδία Κονιόρδου

01/04/2018 16:43
Ανανεώθηκε 01/04/2018 16:54
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Εκτενή αναφορά στα πολιτιστικά σημεία των Αχαρνών και στους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης έκανε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, στην ομιλία της στο Περιφερειακό Συνέδριο Αν. Αττικής, προαναγγέλοντας και την αποκατάσταση των ανακτόρων στο Τατόι.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Για το Αρχαίο θέατρο Αχαρνών, ανέφερε ότι το ΥΠΠΟΑ προέβη στην απαλλοτρίωση του οικοπέδου και σύντομα θα συνεχιστούν οι ανασκαφικές έρευνες.

Παράλληλα, τόνισε ότι γίνονται συνεχώς καθαρισμοί αποψιλώσεις των αρχαιολογικών χώρων καθώς και εργασίες συντήρησης- ανάδειξης των μνημείων και εκπόνηση μελετών (π.χ. θολωτού μυκηναικού τάφου στη θέση Λυκότρυπα Αχαρνών, του “Τύμβου του Σοφοκλή” στη Βαρυμπόμπη, του Αρχαίου θεάτρου Αχαρνών, Τμήματος αρχαίας οδού στην οδ. Ιππίου στη θέση Χαραυγή Αχαρνών, Ταφικών περιβόλων, ρωμαικής αγροικίας και υστερορωμαικής δεξαμενής στην οδ. Χαλκιδικής (παράδρομος Αττικής Οδού), του Αδριάνειου Υδραγωγείου (στο Ολυμπιακό Χωριό), όπου έγινε μερική κατάχωση του επίγειου τμήματος του αγωγού για λόγους προστασίας).

Η υπουργός ανακοίνωσε ότι στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 στο ΠΕΠ Αττικής και στο πλαίσιο της «Ενίσχυσης και ανάδειξης υποδομών πολιτισμού μητροπολιτικής εμβέλειας Περιφέρειας Αττικής» έχουν υποβληθεί προς ένταξη τα εξής έργα

  • Αποκατάσταση του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου ή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Λουτρού Μενιδίου και συντήρηση των τοιχογραφιών, κιόνων και δαπέδου με προϋπολογισμό πρότασης 1.090.000 ευρώ.
  • Αποκατάσταση του θερινού ανακτόρου στο πρώην βασιλικό κτήμα Τατοΐου με προϋπολογισμό 5.000.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά στα μουσεία «με ενδιαφέροντα και εντυπωσιακά ευρήματα» που διαθέτει η Αν Αττική η κ Κονιόρδου έκανε λόγο για τη μέριμνα αναφορικά με την καλή λειτουργία και αναβάθμισή τους υποδεικνύοντας τα αρχαιολογικά Μουσεία Μαραθώνα, Λαυρίου, Βραυρώνας και την αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών για την οποία είπε ότι διευθετήθηκε οριστικά το ζήτημα της στέγασής της.

Πληροφορίες:ΑΠΕ-ΜΠΑ

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: