11.4 C
Athens
25 Μαΐου 2022
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΑποκλειστικό. Νίκος Ζενέτος: «Χρέος μας να ενώνουμε και όχι να διχάζουμε τις...

Αποκλειστικό. Νίκος Ζενέτος: «Χρέος μας να ενώνουμε και όχι να διχάζουμε τις τοπικές κοινωνίες…»

- Advertisement -

Την τοποθέτηση ότι είναι ώριμες πλέον οι συνθήκες να συνενωθούν οι δήμοι Ιλίου και Αγίων Αναργύρων-Καματερού και μάλιστα προ των δημοτικών εκλογών του 2019 εκφράζει, σε αποκλειστική δήλωσή του στη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ, ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, απαντώντας στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αγίων Αναργύρων-Καματερού για αλλαγή διοικητικών ορίων.

- Advertisement -

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Ζενέτου:

- Advertisement -
- Advertisement -

«Το Δημοτικό Συμβούλιο αποτελεί το υπέρτατο όργανο διοίκησης ενός Δήμου, είναι συλλογικό και βουλευόμενο όργανο Δημοκρατίας και διαλόγου, όπου οι εκλεγμένοι αιρετοί έχουν δικαίωμα να εκφράζονται ελεύθερα.

Εμείς, σεβόμαστε τις Αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και όλες τις απόψεις, ωστόσο ενεργούμε πάντοτε σε πνεύμα συνεργασίας και ενότητας, προς την κατεύθυνση της δημιουργικής σύνθεσης των απόψεων και των θέσεων, με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν την πόλη και τους πολίτες.

Οι Δήμοι, ως ισχυροί πυλώνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχουμε χρέος να δρούμε ενωτικά στις τοπικές κοινωνίες και να αναπτύσσουμε πρακτικές που διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή.

Αναφορικά με το θέμα των ορίων που ανακοινώθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο των Αγίων Αναργύρων – Καματερού, το οποίο ουδέποτε έχει τεθεί έως σήμερα από το 1927 που οριοθετήθηκαν οι δύο, τότε, κοινότητες και μετέπειτα Δήμοι, έχω την άποψη ότι είναι ώριμες πλέον οι συνθήκες να επανέλθει το ζήτημα της συνένωσης των Δήμων μας και  μάλιστα προ των Δημοτικών εκλογών του 2019, η οποία προβλέπεται από το άρθρο 3 του Ν. 3463/2006 και αποτέλεσε αίτημα μεγάλης μερίδας των πολιτών του πρώην Δήμου Καματερού, επί εφαρμογής του προγράμματος «Καλλικράτης». 

Ένας μεγαλύτερος Δήμος είναι πιο δυναμικός και πιο αποτελεσματικός στις διεκδικήσεις του για καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών. Η συνένωση των Δήμων μας θα αναβαθμίσει τη περιοχή, με την ολοκλήρωση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, καθώς και με την οικονομική ενίσχυση από το Ειδικό Πρόγραμμα Ενώσεων (Ε.Π.Ε.), που προβλέπεται στις περιπτώσεις των συνενώσεων από τον παραπάνω νόμο.

Επιπρόσθετα, θα διασφαλιστεί η αναβάθμιση και η βιωσιμότητα του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» στην καρδιά του μεγάλου αυτού Δήμου, ενώ η διαχείρισή του από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα είναι πλέον μονόδρομος.

Έχουμε αποδείξει την ικανότητα και την αποφασιστικότητά μας να επιλύουμε τα προβλήματα της πόλης μας και να υλοποιούμε τους στόχους που θέτουμε, σε όλους τους τομείς, τον σεβασμό μας στο δημόσιο χρήμα και στην ορθή διαχείριση των πόρων, ασκώντας μια ανθρωποκεντρική και νοικοκυρεμένη οικονομική διοίκηση, παρουσιάζοντας διαχρονικά ταμειακό αποθεματικό, καθώς επίσης, την αποτελεσματικότητά μας στην αξιοποίηση των πηγών χρηματοδότησης, στην υλοποίηση καλών πρακτικών για την αναβάθμιση και την προστασία του Περιβάλλοντος, με καθημερινή μέριμνα στον Τομέα της Καθαριότητας, προς την κατεύθυνση της διαβίωσης των πολιτών σε μια σύγχρονη, αλλά ανθρώπινη πόλη.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα στην τοπική κοινωνία, να σεβόμαστε τον θεσμό και την αξιοπρέπεια των πολιτών που υπηρετούμε, συζητώντας τα ζητήματα νηφάλια, σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε, από κοινού και σε συνεργασία, να καταλήγουμε σε βιώσιμες και ωφέλιμες λύσεις, μακριά από μικροπολιτικές και διχαστικές πρακτικές, με αδιέξοδες προοπτικές.

Σε μια ήδη επιβαρυμένη χρονική περίοδο για τη χώρα μας, με τους πολίτες να βρίσκονται αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, όσοι εξάγουν προβλήματα, δεν βλέπουν λύσεις και είναι αυτοί που στο τέλος θα κριθούν από το κοινωνικό σύνολο.»

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -