11.4 C
Athens
24 Μαρτίου 2023
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΓια τις δημοτικές εκλογές. Άρθρο του Δημήτρη Τσίγκου

Για τις δημοτικές εκλογές. Άρθρο του Δημήτρη Τσίγκου

- Advertisement -

Οι δημοτικές εκλογές τον Νοέμβρη για το νέο Δήμο Φυλής, θα διεξαχθούν σε πολύ διαφορετικές συνθήκες από αυτές που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και δεν θα έχουν καμία ομοιότητα με όσες προηγήθηκαν.

- Advertisement -
- Advertisement -

Διότι:

• Αντιμετωπίζουμε ως χώρα τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση στη μεταπολιτευτική περίοδο, παράλληλα με μια κρίση θεσμών και αξιών, υπό την ακολουθία σκανδάλων του πολιτικού κόσμου, που οδηγεί στο δικαιολογημένο θυμό και αγανάκτηση της κοινωνίας. Τούτο αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις στα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων και στη συμπεριφορά του απλού κόσμου, απέναντι σ΄ αυτούς που προκάλεσαν με τη συμπεριφορά τους.

• Παράλληλα άλλαξε ο αυτοδιοικητικός χάρτης της χώρας με τη ψήφιση του «Καλλικράτη». Θα υπάρξουν αλλαγές τις οποίες θα κληθούν να εφαρμόσουν όλοι οι αυτοδιοικητικοί, κυρίως όμως θα κληθούν να αλλάξουν νοοτροπία και να απελευθερωθούν από τα δεσμά και τη νοοτροπία του παρελθόντος.

Ίσως είναι η ευκαιρία επιτέλους στο Δήμο μας:

Nα μην αποτελεί είδηση το ότι πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι, αλλά να υπάρχει ένα σαφές και καθορισμένο πλαίσιο εργασίας.

Έργα που βρίσκονται στο στάδιο υλοποίησης, να μη χρήζουν επιπλέον συμπληρωματικής μελέτης, γιατί υπάρχει κάποια ή κάποιες παραβλέψεις λόγω προχειρότητας ή αλλαγής του αρχικού σχεδίου.

Να υπάρχει πρόβλεψη για τις μελλοντικές ανάγκες του Δήμου και ένας ρεαλιστικός προγραμματισμός. Όλα μέσα στα πλαίσια προάσπισης του κοινωνικού και φυσικού περιβάλλοντος.

Κατά συνέπεια είναι επιτακτική η ανάγκη στα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τον κάθε συνδυασμό να εκφράζεται προδήλως:

Η ικανότητα άσκησης διοίκησης, η δυνατότητα κατάθεσης απόψεων και θέσεων. Έχει περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή της αρχής του ενός ανδρός ή του «επαγγελματία» της αυτοδιοίκησης, ο Δήμαρχος θα έχει το ρόλο μάνατζερ στη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, χωρίς να ξεχνά τον κοινωνικό του ρόλο.

Επίσης πρέπει να έχει την ικανότητα να ηγηθεί μιας πολυσυλλεκτικής ομάδας, να είναι ανοικτός σε όλους, να βρει άφθαρτους συνεργάτες, να αναδείξει νέα και ικανά στελέχη δίνοντας ευκαιρίες και όχι να ακολουθεί παλαιοκομματικές τακτικές δημιουργώντας «αυλή» και κλειστά κυκλώματα.

Πιστεύω ότι ο νέος Δήμος μπορεί να λειτουργήσει με χρηστή διοίκηση, διαφάνεια, νέες ιδέες, καινούργια πρόσωπα (άφθαρτα), να ξεφύγει από το τέλμα της μεταπολιτευτικής περιόδου. Να γίνει φως ελπίδας μέσα στη γκρίζα περίοδο που διανύουμε.

ΕΞΑΛΛΟΥ το χρωστάμε στο τόπο που γεννηθήκαμε, ζούμε και εργαζόμαστε.

* O Δημήτρης Αθ. Τσίγκος είναι Μαθηματικός Msc Στατιστικής, Δ/ντης 1ου Γενικού Λυκείου Άνω Λιοσίων, Νομαρχιακός Σύμβουλος Δυτικής Αττικής, Γενικός Γραμματέας ΝΟΔΕ N.Δ Δυτικής Αττικής, αιρετός εκπρόσωπος καθηγητών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Email: tsigosd@yahoo.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -