11.4 C
Athens
1 Απριλίου 2023
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΑνοιχτή επιστολή της Βαρβάρας Μπακάλη, προς τον εκδότη της εφημερίδας Ελπίδα...

Ανοιχτή επιστολή της Βαρβάρας Μπακάλη, προς τον εκδότη της εφημερίδας Ελπίδα Ιάκωβο Ποθητό

- Advertisement -

Αξιότιμε κύριε διευθυντά,

- Advertisement -
- Advertisement -

Κατ’ αρχήν θα ήθελα να σας συγχαρώ για την επανακυκλοφορία της εφημερίδας σας και να ευχηθώ να συνεχιστεί αδιάλειπτα και απρόσκοπτα και στο μέλλον. Επειδή διαπίστωσα ότι στο πρόσφατο φύλο, που κάποιος έριξε στο γραμματοκιβώτιό μου, ασχολείστε – όπως είναι φυσικό άλλωστε ζυγώνει ο Νοέμβριος – αποκλειστικά σχεδόν με τις υποψηφιότητες για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, επιτρέψτε μου να παρατηρήσω τα εξής.

Στο πρωτοσέλιδό σας υπάρχει άρθρο, υποθέτω δικό σας, συνοδευόμενο από φωτογραφία του σημερινού Δημάρχου Θρακομακεδόνων κ. Θέμη Οικονόμου, με το οποίο του πλέκετε ένα θερμότατο εγκώμιο – κυριολεκτικά αποπνέει… λιβανωτό θα έλεγα – και αποκαλείτε την υποψηφιότητά του για τη Δημαρχία Αχαρνών «Δώρο Θεού» !!! Επίσης και σε άλλες στήλες της εφημερίδας σας, του απονέμετε απλόχερα εύσημα και απαριθμείτε τα έργα του κ. Οικονόμου που όπως διατείνεσθε αναβάθμισαν την ποιότητα ζωής των κατοίκων των Θρακομακεδόνων και κατέστησαν τον Δήμο πρότυπο σωστής διαχείρισης!!

Και βέβαια δεν δικαιούμαι να σχολιάσω το πώς κατανέμετε την ύλη της εφημερίδας σας ούτε και το ποιόν υποψήφιο έχετε αποφασίσει να προβάλλετε, αυτό είναι θέμα προσωπικών και οικονομικών εκτιμήσεων και επιλογών. Ως μόνιμη κάτοικος, όμως, Θρακομακεδόνων, εδώ και 50 συναπτά έτη, δικαιούμαι αλλά και θεωρώ υποχρέωσή μου να σας πληροφορήσω τα ακόλουθα.

1) Ο Δήμος Θρακομακεδόνων είναι πρότυπος όσον αφορά στο φυσικό του περιβάλλον, στη ρυμοτομία του και στους όρους δόμησης (αποκλειστική κατοικία) αλλά αυτά δεν είναι έργα του κ. Οικονόμου. Ο χωροταξικός σχεδιασμός του έγινε από τον ιδρυτή του οικισμού Συνεταιρισμό Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που έβαλε και τα θεμέλια για τις υποδομές που σήμερα διαθέτει. Ο σημερινός Δήμαρχος, φαρμακοποιός ως γνωστόν το επάγγελμα, κατήργησε αρχικά την αποκλειστική κατοικία – την επανέφερε όταν έγινε το δεύτερο φαρμακείο – και επιχείρησε να αλλοιώσει ανεπανόρθωτα τη λειτουργικότητα της πόλης πεζοδρομώντας και πλακοστρώνοντας τον κεντρικό οδικό της άξονα έργο για το οποίο διεκδικούσε 11.000.000 ευρώ (ευτυχώς δεν τα κατάφερε χάρη στην αντίδραση των πολιτών)!!! Κι όσο για το περιβάλλον, όχι μόνο δεν προστάτεψε το πράσινο που χάνεται από τη ραγδαία οικοδόμηση αλλά επιτρέπει δυο χρόνια τώρα την εναπόθεση τεραστίου όγκου χωμάτων και μπάζων μπροστά στα σχολεία από το φίλο του εργολάβο της αποχέτευσης ( 5ο μειοδότη σημειωτέον..) και όλων των άλλων έργων, παρά το πρόστιμο που του επέβαλε η Νομαρχία Αν. Αττικής.

2) Η συγκεκριμένη ποιότητα ζωής των κατοίκων ήταν δεδομένη και πριν που ήμασταν Κοινότητα, χάρη στις άοκνες προσπάθειες και τα έργα (πλατεία Αριστοτέλους, Πνευματικό Κέντρο, σχολεία, ηλεκτροφωτισμός, ασφαλτόστρωση δρόμων, συγκοινωνία, καθαριότητα, κλειστό γυμναστήριο) των προκατόχων του, του αείμνηστου Δ. Καλλίρη και του Σ. Βασιλειάδη. Η αναγόρευσή μας σε Δήμο (άλλες 6 Κοινότητες έγιναν Δήμοι ταυτόχρονα με μας), τίποτε δεν πρόσθεσε στη λειτουργικότητα της αυτοδιοίκησης του τόπου ει μη μόνον τις αμοιβές των αντιδημάρχων.

3) Κανένα απολύτως από τα έργα που ξεκίνησε ο κ. Οικονόμου δεν έχει αποπερατωθεί και παραδοθεί στους κατοίκους εξαιτίας των, αν μη τι άλλο, λανθασμένων επιλογών του. Αποχέτευση, βρεφονηπιακός, κέντρο νεότητας έχουν καταστεί συνώνυμα με «της Άρτας το γεφύρι» κι όσο για το νέο «Δημαρχείο» – υπερτοπικό κτίριο πολιτιστικών εκδηλώσεων στην πραγματικότητα, δωρεά των εφοπλιστών λόγω σεισμού – παραμένει ένα ημιτελές έκτρωμα, μνημείο τσιμεντένιας κακογουστιάς.

4) Το θέμα δεν είναι αν απορρόφησε κονδύλια ο κ. Οικονόμου αλλά το πώς τα διέθεσε. Θεωρείτε δείγμα σωστής διαχείρισης τα υπέρογκα ποσά που δαπανήθηκαν για αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και χρησιμότητας «έργα», όπως π.χ τα 400.000 ευρώ για την « αναδάσωση» της οδού Μακεδονίας ή τα 483.000 ευρώ για τη δεύτερη πλατεία με το…μίνι γκολφ και τις πέργκολες και τα 200.000 ευρώ που στοίχισαν τα πολυάριθμα φώτα και παγκάκια στα τρίγωνα; Ή μήπως δικαιολογούνται εύσημα για τα 900.000 ευρώ στον ίδιο μόνιμο εργολάβο για την αποπεράτωση του περιβάλλοντος χώρου του ταλαίπωρου βρεφονηπιακού σταθμού που έχει ήδη καταβροχθίσει πάνω από 3.000.000 ευρώ κι ακόμα να τελειώσει; Και είναι άραγε κατόρθωμα να έχει – αν έχει όντως και δεν είναι πλασματικό – περίσσευμα το ταμείο του Δήμου και την ίδια ώρα να είναι απλήρωτο το βενζινάδικο που τροφοδοτεί το απορριμματοφόρο, να δίδονται ψίχουλα στους φορείς, να παραμένουν τα κλαδιά στους δρόμους, να μην υπάρχει στοιχειώδης κυκλοφοριακή μελέτη και, και, και…

5) Αναφωνείτε με θαυμασμό ότι ο κ. Οικονόμου δεν είναι «τυχαίος». Εδώ θα συμφωνήσω. Πράγματι δεν είναι τυχαίο ότι κατά τη διάρκεια της 8ετούς θητείας του παραιτήθηκαν και αποχώρησαν με σοβαρότατες καταγγελίες για τον τρόπο διοίκησης και διαχείρισης του Δήμου, τέσσερις (4) σύμβουλοί του και αν δεν υπήρχε το δεκανίκι του κ. Κωφού δεν θα μπορούσε να πάρει καμιά απόφαση. Θα μπορούσα να απαριθμήσω και άλλα πολλά για τα «έργα και τις ημέρες» του Δημάρχου Θρακομακεδόνων και επίδοξου «σωτήρα» του ιστορικού Δήμου Αχαρνών αλλά δεν θέλω να καταχρασθώ άλλο του χώρου που ευελπιστώ ότι θα μου παράσχετε στην εφημερίδα σας.

Τελειώνοντας, θα επαναλάβω, είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας να υποστηρίξετε από την ανεξάρτητη εφημερίδα σας τον υποψήφιο της αρεσκείας σας. Προσέξτε μόνο μήπως αντί για «Δώρο Θεού» αποδειχθεί…«Μάστιγα του Θεού» για το νέο Καλλικράτειο Δήμο Αχαρνών, οπότε… ο Θεός να βάλει το χέρι Του !

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Βαρβάρα Ταβλαρίδου Μπακάλη

- Advertisement -


Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -