11.4 C
Athens
1 Απριλίου 2023
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΚαλή σπουδαστική χρονιά με υψηλούς στόχους. Άρθρο του Δημήτρη Τσίγκου

Καλή σπουδαστική χρονιά με υψηλούς στόχους. Άρθρο του Δημήτρη Τσίγκου

- Advertisement -

Σε λίγες μέρες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, ξεκινάει και η φοιτητική. Αισθάνομαι την ανάγκη, αλλά κυρίως το καθήκον, ως πατέρας και εκπαιδευτικός να συγχαρώ τους μαθητές και τις μαθήτριες των Λυκείων, που μετά από τη μεγάλη και με τόσους κόπους προσπάθεια, πέτυχαν να διαβούν την πόρτα των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ο αντικειμενικός και αξιοκρατικός τρόπος εισαγωγής σας στο Πανεπιστήμιο, αποτελεί θύλακα ποιότητας, διαφάνειας και αμεροληψίας. Καλείστε από εδώ και πέρα να συμβάλετε να διατηρηθούν και να δημιουργηθούν και άλλοι τέτοιοι θύλακες στην Ελλάδα μας. Γιατί σύντομα θα διαπιστώσετε ότι ο κόσμος στον οποίο μπαίνετε κάθε άλλο παρά αγγελικά πλασμένος είναι, αφού επικρατεί επιλεκτικότητα, αυθαιρεσία, ανοργανωσιά, έλλειψη μακροχρόνιου σχεδιασμού.

Πρέπει να επιδιώκετε το καλύτερο και την επιβράβευσή του, για τον εαυτό σας και το κοινωνικό σύνολο. Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες της ελάχιστης προσπάθειας, του εύκολου κέρδους, της ισοπέδωσης, της παράκαμψης αρχών και κανόνων. Μόλις γυρίσατε μια σελίδα στη ζωή σας. Οι θυσίες σας, οι θυσίες των οικογενειών σας ευοδώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Σας δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσετε τα κατάλληλα εφόδια, να αποκτήσετε το μεγάλο εφόδιο, της γνώσης, για να χαράξετε, όπως εσείς ονειρεύεστε κι όπως πραγματικά σας αξίζει, το μέλλον σας. Γιατί το δικό σας μέλλον είναι το μέλλον του τόπου μας, κι εμείς οφείλουμε να το έχουμε προτεραιότητα και να σταθούμε θερμοί συμπαραστάτες στη νέα πορεία της ζωής σας.

Από εδώ και στο εξής είναι στο χέρι σας πια να κατακτήσετε τους νέους ορίζοντες που σας ανοίγονται. Σε όσους δεν είχαν την τύχη να πετύχουν θα ήθελα να πω ότι η ζωή ούτε αρχίζει, ούτε τελειώνει εδώ. Με το τέλος της σχολικής σας ζωής έχετε ήδη κάνει το ξεκίνημα μια νέας περιόδου, την απαρχή ενός μέλλοντος που μπορείτε και πρέπει να το κάνετε καλύτερο και ας χάθηκε μια μάχη. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι είναι μια μάχη από την οποία δεν θα κριθεί ολόκληρος ο πόλεμος της ζωής. Θα έχετε κι άλλες ευκαιρίες διάκρισης, αρκεί να μη χάσετε την πίστη στον εαυτό σας.

Σήμερα όπου: θεσμοί, αξιώματα και εξουσίες παρερμηνεύονται, παρεκτρέπονται, παρακμάζουν, η ευθιξία και η κρίση απουσιάζουν, απειλείται το μέτρο και η ευθύνη, κλονίζονται η πίστη και οι ιδέες, χρειάζεται από όλους μεγαλύτερη προσπάθεια για να μπορέσει η ελληνική κοινωνία να προχωρήσει με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση στο μέλλον, υπεύθυνα, σοβαρά και με σύστημα. Πρέπει να απαλλαγούμε από την καθημερινή φθήνια της επικαιρότητας, να μάθουμε να ξεχωρίζουμε την πράξη από το όραμα και την πραγματικότητα από την ωραιοποίηση.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους που με τον καλό σας αγώνα, μας κάνατε υπερήφανους, γονείς και καθηγητές

 

Δημήτρης Αθ. Τσίγκος

Νομαρχιακός Σύμβουλος Δυτικής Αττικής

Διευθυντής 1ου Γεν. Λυκείου Άνω Λιοσίων

- Advertisement -


Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -