11.4 C
Athens
29 Μαρτίου 2023
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΠροτάσεις «Για την Πόλη μας» και τις Αχαρνές από τον Θανάση Κούτελα

Προτάσεις «Για την Πόλη μας» και τις Αχαρνές από τον Θανάση Κούτελα

- Advertisement -

Η επιλογή των υποψήφιων της παράταξης «Για την Πόλη μας» γίνεται με κριτήριο και αυστηρό γνώμονα το κύρος του καθενός ξεχωριστά και το οποίο περιλαμβάνει την επαγγελματική καριέρα, τις ικανότητες, την αποτελεσματικότητα τη γνώση, την πείρα αλλά κυρίως την αγάπη και το μεράκι να προσφέρει ανιδιοτελώς στον τόπο του χωρίς να έχει στο παρελθόν προκαλέσει το κοινό αίσθημα ασφαλώς. Οι υποψήφιοι συμφωνήσαμε να συμμετέχουμε με ταυτότητα χωρίς πολιτικοιδεολογικο χρώμα , αλλά και με εκείνη του Μενιδιάτη πολίτη και μόνο.

- Advertisement -
- Advertisement -

Έτσι και αλλιώς τα προβλήματα είναι γνωστό πως έχουν αχρωματοψία, είναι λοιπόν υποχρέωση μας σαν δημότες αυτής της πόλης να ασχοληθούμε, να ρωτήσουμε –ακόμα και αν δεν ξέρουμε- και να ψηφίσουμε τους εμπειρότερους και ικανότερους πέρα από κομματικές αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Αν κάποιος πάλι με ρωτούσε και, δικαίως, πως με όλα τα υπάρχοντα προβλήματα μπορεί ο Δήμος να τα καταφέρει, θα πρότεινα τα εξής: Αξιοποιώντας το υπάρχον έμψυχο δυναμικό, αναδιαρθρώνοντας τη δομή και τοποθετώντας τον κατάλληλο στην κατάλληλη θέση, γεγονός που θα νοικοκύρεψε τον δήμο, εξυπηρετώντας με σεβασμό τον πολίτη σε όλα τα επίπεδα Άμεση περικοπή της σπατάλης, αυστηροί έλεγχοι εσόδων και εξόδων όπως και κάθε δυνατή αναδιαπραγμάτευση των χρεών από δάνεια πάντα προς όφελος του Δήμου. Απόλυτη διαφάνεια άμεση και εύκολη πρόσβαση του πολίτη στην ενημέρωση των αποφάσεων ,δημοτικών συμβουλίων, δημαρχιακών επιτροπών με τρόπο που μπορεί να εξυπηρετεί η σύγχρονη τεχνολογία, όπως του internet.

O Δήμος πρέπει επιτέλους να λειτουργεί όπως μια υγιής επιχείρηση, να ελέγχονται απόλυτα τα έσοδα και οι δαπάνες του, ασφαλώς, βέβαια υπό την σκέπη ενός κοινωνικού χαρακτήρα μη κερδοσκοπικού, που στηρίζει στην πράξη τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Για αυτό η κραιπάλη των προηγούμενων ετών πρέπει επιτέλους να λάβει τέλος, ο Δήμος δεν είναι τσιφλίκι και μόνο πάνω σε αυτό η πολιτεία θα πρέπει να βάλει φρένο στην ασυδοσία, θεσπίζοντας νόμους και καταλογίζοντας ευθύνες στους εκάστοτε διοικούντες, όπως έχει ο καθένας μας επιπτώσεις στον ιδιωτικό τομέα

Πολύ σημαντικό είναι επίσης η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας. Όπως γνωρίζουμε ο Δήμος μας έχει αρκετές χιλιάδες στρέμματα σε διάφορα σημεία τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν με διάφορους τρόπους, ανταποδοτικά, π.χ με επενδύσεις ιδιωτών σε συνεργασία με το δήμο που θα φέρουν έσοδα και αναψυχή στους δημότες, όπως αναψυκτήρια, σινεμά θέατρα διοργανώσεις αγωνισμάτων κολυμβητήριο κτλ Απομάκρυνση των στρατοπέδων και διάθεση του χώρου για δημιουργία χώρων αναψυχής.

* Ο Παναγιώτης Κούτελας είναι επιχειρηματίας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Για την Πόλη μας»

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -