11.4 C
Athens
25 Μαρτίου 2023
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΗ Ελλάδα καταρρέει - Ο κ. Παπανδρέου βραβεύεται. 'Αρθρο του Γιάννη Βασιλείου

Η Ελλάδα καταρρέει – Ο κ. Παπανδρέου βραβεύεται. ‘Αρθρο του Γιάννη Βασιλείου

- Advertisement -

Γιάννης ΒασιλείουΤελικά η ιστορία μπορεί και να επαναλαμβάνεται. Η Μαρία Αντουανέτα, απαντώντας στο αίτημα του Λαού της τότε Γαλλίας για ψωμί, πρόσταζε να του δοθεί παντεσπάνι. Η απάντηση, στο ίδιο αίτημα του Λαού μας, έρχεται με την βράβευση του κ. Παπανδρέου από την Γερμανική Κυβέρνηση.

- Advertisement -
- Advertisement -

Η σύγκριση ανάμεσα σε διαφορετικές χώρες, εποχές και πρόσωπα απλώς επιβεβαιώνει τον κανόνα: Όσο μεγαλώνει η απόσταση Κυβερνώντων και Λαών, τόσο οι Κυβερνώντες αδυνατούν να αντιληφτούν την πραγματικότητα. Ότι οδήγησε την Μαρία Αντουανέτα στο παντεσπάνι, οδήγησε και την Γερμανική Κυβέρνηση να βραβεύσει τον κ. Παπανδρέου. Διαφορετικά δεν εξηγείται η ενέργεια αυτή προς ηγέτη μιας χώρας που με τις πολιτικές του την έχει οδηγήσει σε κατάρρευση. Επειδή δε οι Γερμανοί φημίζονται για την σταθερότητα τους, πρέπει για τους ίδιους λόγους να βραβεύσουν και τον κ. Καραμανλή!

Φαίνεται λοιπόν πως πράγματι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Μόνο όμως ως φάρσα η ως τραγωδία. Βραβεύονται οι πολιτικές που όχι μόνο χρεοκόπησαν, άλλα ‘κλειδώνουν’ δια του μνημονίου και την χρεοκοπία της χώρας μας. Το 14,3% της προβλεπόμενης ανεργίας που είναι στην πραγματικότητα πάνω από 20%, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας κοκ, αποτελούν τυπικά δείγματα του κατήφορου που έχει πάρει η χώρα. Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι πως άλλη γλώσσα μιλούν οι Λαοί και άλλοι οι εξουσίες όλων των εποχών. Είτε έχουν σημείο αναφοράς την Μαρία Αντουανέτα, είτε τις πολιτικές του δικομματισμού και του κ. Καρατζαφέρη.

Η Ευρωπαϊκή ένωση, το ΔΝΤ και η Κυβέρνηση Παπανδρέου φέρνουν δια του μνημονίου την χώρα μας έναν αιώνα πίσω. Καταργούν την σταθερή εργασία, ρίχνουν την νεολαία στα νύχια των νόμων της ανεξέλικτης αγοράς, χρεοκοπούν τον δημόσιο τομέα. Πουλάνε ως ‘προίκα τους’ ότι έχει απομείνει από αυτόν, μειώνουν τους μισθούς, καταργούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Παζαρεύουν με τα ιδιωτικά συμφέροντα τα ανθρώπινα δικαιώματα της παιδείας και της υγείας, οδηγούν σε πενία τους συνταξιούχους. Να τι διέγνωσε και βράβευσε στο πρόσωπο του κ. Γεωργίου Παπανδρέου η Γερμανική Κυβέρνηση. Την συμβολή του ΠΑΣΟΚ στο πείραμα των ισχυρών του χρήματος. Να ανακτήσουν όσα δικαιώματα είχε κατακτήσει με αγώνες, θυσίες και αίμα ο Λαός μας εδώ και εκατό χρόνια. Ένα πείραμα αντοχής στις πολιτικές ‘σοκ’ που επέφερε το μνημόνιο, με στόχο να παραδειγματιστούν και οι άλλοι Ευρωπαϊκοί Λαοί.

Επειδή δε ο κ. Παπανδρέου όχι μόνο δεν επέστρεψε το βραβείο, άλλα το παρέλαβε, αυτό πρέπει να το κάνουμε εμείς. Οι Περιφερειακές εκλογές αποτελούν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία. Ας την αξιοποιήσουμε για να καταδικάσουμε τις πολιτικές αυτές, στέλνοντας μήνυμα αλλαγής και ανατροπή τους. Στηρίζοντας τους συνδυασμούς που μάχονται κατά του μνημονίου. Αλλάζοντας με την ψήφο μας τους συσχετισμούς δύναμη. Αξιώνοντας μια άλλη πορεία για την χώρα και τον Λαό μας. Διαφορετικά, σε λίγα χρόνια, ανάμεσα στα αποκαΐδια που θα έχει αφήσει πίσω του το ΔΝΤ θα διακρίνεται μόνο το βραβείο που έδωσε η Γερμανική κυβέρνηση στον κ. Παπανδρέου γι’ αυτή την προσφορά του…

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επικεφαλής ‘ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ’

Νομαρχιακός σύμβουλος

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -