KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Τα φαντάσματα του παρελθόντος…” του Δημήτρη Ανυφαντάκη με αφορμή την επέτειο της Μάχης της Κρήτης

25/05/2013 15:31
3 '
Δημήτρης Α. Ανυφαντάκης
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

72 χρόνια μετά το έπος της «Μάχης της Κρήτης» η ναζιστική απειλή παλινορθώνεται πάνω από την Ελλάδα και την Ευρώπη, στοιχειώνοντας το μέλλον των λαών της γηραιάς ηπείρου. Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, την ανεργία, την συρρίκνωση και την υποβάθμιση της ποιότητας της παιδείας και τον εκτροχιασμό της ΕΕ από τους αρχικούς της στόχος, επώασε άριστα το «αυγό του φιδιού».

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Οι νοσταλγοί της φασιστικής βαρβαρότητας του Β’ παγκοσμίου πολέμου δεν πήραν το μάθημα τους και σήμερα με θράσος και υπό την ανοχή της πολιτείας, επιβάλουν με πρακτικές άκρατης πατριδοκαπηλίας τις ρατσιστικές, εθνικιστικές, μισαλλόδοξες, και βίαιες πεποιθήσεις τους απέναντι στους φτωχούς, στους αδυνάτους και τους διαφορετικούς, δυσφημώντας την χώρα και ευνουχίζοντας την δημοκρατία.

Στη “Μάχη της Κρήτης” η καρδιά του χιτλερικού κτήνους ξεριζώθηκε με τα δόντια. Ο ανώνυμος Κρητικός έγραψε την δική του χρυσή σελίδα στην παγκόσμια ιστορία και μέσα σε 10 ημέρες επιβεβαίωσαν την άποψη, ότι οι ήρωες πολεμάνε σαν Έλληνες! Σήμερα 7 δεκαετίες μετά τη μέρα όπου άντρες, γυναίκες, παιδιά και γέροι πήραν στα χέρια τους και ύψωσαν στα ουράνια την τιμή του ελληνισμού, κατατροπώνοντας τα ναζιστικά αρπακτικά, που θέλησαν να πατήσουν τα άγια χώματα της πατρίδας μας, ο αγώνας για δημοκρατία και αυτοδιάθεση παραμένει επίκαιρος και καθημερινός.

Η επαγρύπνηση του λαού και η ετοιμότητα του να αντιμετωπίσει την νεοναζιστική λαίλαπα πρέπει να είναι διαρκής. Το μοναδικό κατόρθωμα των Κρητικών πρέπει να γίνει παράδειγμα ενότητας του λαού απέναντι σε ισοπεδωτικές λογικές και εγκληματικές φιλοσοφίες. Το αίμα των χιλιάδων Ελλήνων πατριωτών που έβαψε την Κοκκινιά, την Καισαριανή, την Κάνδανο, το Δίστομο, τα Καλάβρυτα, τον Γοργοπόταμο, την Πίνδο και το Ρούπελ είναι ακόμα νωπό και μας επιβάλει έναν αγώνα μέχρι τέλους, για την ελευθερία και την δημοκρατία, για την κοινωνική δικαιοσύνη και την εδαφική μας ακεραιότητα, για την προστασία του Συντάγματος και των λαϊκών κατακτήσεων.

Κανείς δεν δικαιούται στο όνομα οποιουδήποτε μνημονίου και των καταστροφικών του συνεπειών, να παρεκκλίνει από την δημοκρατική νομιμότητα, να ξεχνά την ιστορία, να τρομοκρατεί την κοινωνία και τους πολίτες επιβάλλοντας τον νόμο της βίας, να δηλητηριάζει την νεολαία με κηρύγματα μίσους, να υποκαθιστά τους θεσμούς και να καταστρατηγεί τον κοινοβουλευτισμό, είτε είναι πολιτικός, είτε είναι πολίτης.

Με την έμπνευση που μας δίνει ο Αγώνας των Κρητικών τον Μάη του 1941 θα αγωνιστούμε για μια πατρίδα ελεύθερη και ισχυρή, για μια Ευρώπη συμπαραστάτη των λαών, για μια δημοκρατία ουσιαστική και παραγωγική, χωρίς τα φαντάσματα του παρελθόντος.

 

Δημήτρης Α. Ανυφαντάκης

Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων

Εκπαιδευτικός Π.Ε.

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: