11.4 C
Athens
25 Μαρτίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗΑνακοίνωση της Λαικής Συσπείρωσης Δήμου Φυλής για σεισμό

Ανακοίνωση της Λαικής Συσπείρωσης Δήμου Φυλής για σεισμό

- Advertisement -

Πέρασαν 11 χρόνια απ’ το φονικό καταστροφικό σεισμό της 7ης του Σεπτέμβρη 1999. Οι πόλεις μας ανοχύρωτες, δέχτηκαν ένα ισχυρό χτύπημα, κυρίως η περιοχή των Άνω Λιοσίων, με αποτέλεσμα να θρηνήσουμε θύματα και εκατοντάδες νοικοκυριά να ξεσπιτωθούν από ένα φυσικό φαινόμενο.

- Advertisement -
- Advertisement -

Στη συνέχεια είχαμε τον εμπαιγμό της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που σε συνεργασία με την τότε Δημοτική Αρχή των Άνω Λιοσίων (Παπαδήμας-ΠΑΣΟΚ), ιδιώτες και κατασκευαστικές εταιρείες (ΑΚΤΩΡΑΣ), «έταξαν» σπίτια κι επαγγελματικούς χώρους μέσω της περιβόητης ανάπλασης σε χιλιάδες σεισμόπληκτους της πόλης. Με αποτέλεσμα σήμερα, αντί να έχουμε πλήρη αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων με ευθύνη του κράτους, έχουμε εκατοντάδες λαϊκά νοικοκυριά υπερχρεωμένα με πολλά δάνεια στις τράπεζες, μετά την αθέτηση των υποσχέσεων των υπευθύνων.

Τους «πλασάρανε» το όνειρο της φτηνής απόκτησης κατοικίας μέσω της ανάπλασης και στη συνέχεια τους «σπρώξανε» στις τράπεζες. Ελάχιστα σπίτια παραδόθηκαν, εκατοντάδες κατοικίες και επαγγελματικοί χώροι μείνανε στη μέση και πολλά δεν ξεκίνησαν καν, με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα να παλεύουν μόνοι τους οι σεισμόπληκτοι να τα βγάλουν πέρα με τις τράπεζες, ενώ με ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της τότε Δημοτικής Αρχής, οι ιδιώτες αφού έβγαλαν τα κέρδη τους «φύγανε γι αλλού», όπως κάνουν πάντα.

Μεγάλη ευθύνη έχουν και οι κυβερνήσεις της ΝΔ αλλά κι η σημερινή Δημοτική Αρχή (Παππούς-ΝΔ), γιατί ενώ άλλα υποσχόταν προεκλογικά στην πράξη, δεν έπραξαν τίποτα κι άφησαν στην τύχη τους χιλιάδες σεισμόπληκτους, τους εκμεταλλεύτηκαν εκλογικά και πολιτικά χωρίς να δώσουν λύση στο πρόβλημά τους. Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ το πρόβλημα της αντισεισμικής θωράκισης των πόλεων πρέπει να λυθεί άμεσα. Η αντισεισμική θωράκιση είναι για μας ένα από τα σημαντικά έργα ανάπτυξης που έχει ανάγκη η χώρα και η πόλη μας.

Σαν ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ:

—Απαιτούμε την πλήρη αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων.

—Απαιτούμε τον έλεγχο όλων των κτιρίων και κύρια αυτών μαζικής συνάθροισης (δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, εργοστάσια, σχολεία, γυμναστήρια κλπ).

—Απαιτούμε να προχωρήσουν προγράμματα λαϊκής κατοικίας μέσω του ΟΕΚ για πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών των εργαζομένων, για σπίτια, φτηνά, ασφαλή και σύγχρονα.

—Απαιτούμε να παγώσουν τα σεισμοδάνεια για άνεργους ή χαμηλόμισθους εργαζόμενους και μικρούς ΕΒΕ, όσο διαρκεί η κρίση. Παλεύουμε ενάντια στην εμπορευματοποίηση της γης, που οδηγεί σε άναρχη δόμηση, εντατική χρήση γης και έλλειψη προγραμμάτων λαϊκής κατοικίας.

Απαιτείται γι αυτό μια άλλη κοινωνικοπολιτική αντίληψη, ένα άλλος δρόμος φιλολαϊκής ανάπτυξης, για μια άλλη εξουσία και οικονομία, υποταγμένες στα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα. Καλούμε τους σεισμόπληκτους και όλο το λαό να στηρίξει στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη τα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, της παράταξης που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, με επικεφαλής στην Περιφέρεια Αττικής το ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΦΙΛΗ, στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής το ΔΗΜΟ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗ και στο Δήμο Φυλής το ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΟΥΜΠΡΗ. Να αμφισβητήσουν την εξουσία των μονοπωλίων, να ισχυροποιήσουν το λαϊκό κίνημα, να φοβίσουν τον αντίπαλο.

Η Γραμματεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Φυλής

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -