11.4 C
Athens
26 Μαρτίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗ«Πρόσω ολοταχώς για το Δήμο Φυλής…» από τον Δημήτρη Μπουραίμη

«Πρόσω ολοταχώς για το Δήμο Φυλής…» από τον Δημήτρη Μπουραίμη

- Advertisement -

Άνοιξε το πρώτο του γραφείο στα Άνω Λιόσια, λίγο πιο κάτω από την κεντρική πλατεία. Αρχιτέκτων – μηχανικός, ειδικευμένος στη Πολεοδομία & Διαχείριση Περιβάλλοντος, με μεταπτυχιακό στην Οικονομία, την Αειφόρο Ανάπτυξη και Γη, λαμπρές σπουδές στην Ιταλία και ακόμα λαμπρότερο μέλλον. Έντονα πολιτικοποιημένος ως νέος, απόλυτα σαφής για τον προσανατολισμό του ως τριαντάρης: θα ασχολιόταν με τα κοινά, ακόμα και αν χρειαζόταν να αφήσει μια, πολλά υποσχόμενη, καριέρα – όπως ακριβώς και έγινε…

- Advertisement -
- Advertisement -

Προικισμένος με λόγο καθαρό και συγκροτημένο, ο Δημήτρης Μπουραίμης δεν χρειάστηκε πολύ να πείσει τους συμπατριώτες του το 1999 να του εμπιστευτούν τη Δημαρχία της Φυλής – ενός Δήμου όμορφου και απόλυτα προστατευμένου. Εκλεγόταν, άλλωστε, δημοτικός σύμβουλος από το 1986 και, επιπλέον, με τους συμπολίτες του μοιράζονταν το ίδιο όραμα: να διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού το χαρακτήρα της περιοχής και τον πλούτο που απλόχερα πρόσφερε η φύση σε τούτο τον μικρό – από κάθε άποψη – τόπο.

Τα χρόνια που ακολούθησαν, ο Δημήτρης Μπουραίμης έδειξε να μην προδίδει αυτό το όραμα. Άλλαξε την όψη της Φυλής με πεζοδρομήσεις και αισθητικές παρεμβάσεις, κράτησε αναλλοίωτο το χαρακτήρα του παραδοσιακού οικισμού και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για οικιστική ανάπτυξη με πολυτελείς προδιαγραφές. Πλέον, η αγορά ενός οικοπέδου στη Φυλή ισοδυναμεί με την αγορά ενός οικοπέδου στους Θρακομακεδόνες.

Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, τετραετία με την τετραετία, αυξανόταν, το ίδιο και τα ποσοστά αποδοχής του που έφτασαν το 2006 το 82%. Και αν οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι σε ένα μικρό τόπο δεν είναι δύσκολο να συγκεντρώσεις τέτοια ποσοστά, οι πολιτικοί του φίλοι υπενθυμίζουν με νόημα την παροιμία που λέει «όσα δεν φτάνει η αλεπού…».

Η νέα πραγματικότητα που φέρνει μαζί του ο Καλλικράτης δεν αφήνει ανέπαφο το Δήμο Φυλής και ο ίδιος καλείται να προσαρμοστεί. Γνωρίζει ότι η υποψηφιότητά του για την στήριξη του ΠΑΣΟΚ περνά μέσα από τις συμπληγάδες πέτρες της δοκιμασίας – την ίδια καρέκλα διεκδικούν με αξιώσεις, άλλωστε, άλλοι τρεις πολιτικοί παράγοντες του νέου Δήμου.

Μέσα σε αυτή τη δοκιμασία, ο Δημήτρης Μπουραίμης δεν πρόβαλε ποτέ – τουλάχιστον επισήμως – την μακρά δημαρχιακή του θητεία ως το γεγονός που θα έγερνε την πλάστιγγα υπέρ του. Ζήτησε γκάλοπ, υποσχέθηκε ενότητα, έμεινε έξω από παρασκηνιακές διαδικασίες και περίμενε. Όσοι τον γνωρίζουν, επιμένουν ότι αν δεν έπαιρνε το χρίσμα, δεν θα έμπαινε ποτέ σε μια εκλογική διαδικασία εκτός ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, δεν επιζητά τη δημοσιότητα και δε ζει μέσα από αυτήν. Δεν θα τον δεις να περιφέρεται από εκδήλωση σε εκδήλωση, δεν ξενυχτά και δεν επιδεικνύεται. Οδηγεί το ίδιο αυτοκίνητο όλα αυτά τα χρόνια, αγαπά απίστευτα τα ζώα και έχει συγκεντρώσει δεκάδες σκυλιά σε ειδικό χώρο δίπλα από το σπίτι του, παρέχοντάς τους στέγη, τροφή και φροντίδα.

Ο Δήμαρχος, που σκέφτεται πάντα πριν ενεργήσει και προτιμά να κινείται με χαμηλές ταχύτητες, θα διεκδικήσει την εκλογή του στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Φυλής, έχοντας στη φαρέτρα του τρεις, ιδιαίτερα, επιτυχημένες τετραετίες και ένα αδιαμφισβήτητο προσόν: ξέρει να αφουγκράζεται τα μηνύματα των καιρών και, επιπλέον, έχει την εξυπνάδα να τα χειρίζεται…

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -