KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΑΧΑΡΝΕΣ

Σύλλογος “Ο Σωκράτης”:« Για τον ένα χρόνο από τον άδικο χαμό του μικρού Μάριου στο προαύλιο του σχολείου από αδέσποτη σφαίρα »

03/06/2018 18:40
4 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Ο Σύλλογος Π.Ε. Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης» με αφορμή τον ένα χρόνο από τον άδικο χαμό του μικρού μαθητή Μάριου στο 6ο Δημ. Σχ. Αχαρνών από αδέσποτη σφαίρα, καλεί  τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές, το σύνολο του λαού και της νεολαίας της περιοχής σε αγωνιστική ετοιμότητα, διότι οι αιτίες που γεννούν και θρέφουν την εγκληματική δραστηριότητα είναι ακόμα ΕΔΩ.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Στην περιοχή μας ζουν, κατοικούν και δουλεύουν χιλιάδες εργαζόμενοι, φτωχά λαϊκά στρώματα, άνεργοι που τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόζει η σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και οι προηγούμενες των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, γνώρισαν νέο χτύπημα στο εισόδημα και στα δικαιώματά τους. Ειδικά η ακραία φτώχεια και εξαθλίωση οδηγεί τμήμα του λαού στο περιθώριο και το κάνουν εύκολη λεία των διάφορων κυκλωμάτων.

Η έλλειψη χώρων άθλησης και πολιτισμού, η παντελής έλλειψη αντιπλημμυρικής-αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας, το υποβαθμισμένο δίκτυο συγκοινωνιών, οι τραγικές ελλείψεις στα σχολεία σε εκπαιδευτικό προσωπικό και υποδομές, εντείνουν περισσότερο τα χαρακτηριστικά γκετοποίησης της περιοχής.

Όλα τα παραπάνω αποδείχτηκε ότι παίζουν σημαντικό ρόλο και αντικειμενικά αποτελούν έδαφος για τη δράση διάφορων εγκληματικών κυκλωμάτων με χαρακτηριστικό αυτό της διακίνησης των ναρκωτικών που έχουν επίκεντρο την περιοχή μας. Αν σε αυτά, δεν υπάρξουν μέτρα και λύσεις τότε το πρόβλημα θα έρχεται και θα επανέρχεται, όσες αστυνομικές εκκαθαρίσεις και εκκενώσεις κι αν διεξαχθούν.

Οι φιέστες Κυβέρνησης και Δημοτικών Αρχών, οι διάφορες εξαγγελίες και δεσμεύσεις Υπουργών, η καλλιέργεια εφησυχασμού που επιχειρείται από αυτές τις δυνάμεις, δεν μπορούν να αντιστρέψουν τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε όσοι ζούμε και εργαζόμαστε στο Μενίδι και την ευρύτερη περιοχή.

Ένα χρόνο μετά το τραγικό συμβάν επιβεβαιώνεται ότι η εγκληματική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στην περιοχή μας (το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων, γενικά το λαθρεμπόριο) αποτελεί μια σημαντική δραστηριότητα πίσω από την οποία βρίσκονται πολύ μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, διασυνδέσεις με μηχανισμούς του κράτους. Είναι μια δραστηριότητα που αποτελεί θερμοκήπιο όλης της εγκληματικής δράσης που ζούμε εδώ και χρόνια ιδιαίτερα στις περιοχές μας η οποία γεννά ανασφάλεια και φόβο, πολέμους συμμοριών, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, ναρκωτικά και σφαίρες στα σχολεία.

Όλη αυτή η εγκληματική δραστηριότητα δεν είναι αποκλειστικότητα καμιάς κατηγορίας του πληθυσμού. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι πρόκειται για οργανωμένο έγκλημα με λεία υπέρογκα κέρδη που είναι πάνω από θρησκεία, χρώμα δέρματος, τόπο καταγωγής. Δεν είναι ιδιότητα κάποιας κοινωνικής ομάδας, αν και αγγίζει πολύ περισσότερο τα τμήματα του πληθυσμού που ζουν στην εξαθλίωση και στην φτώχεια και μέσα από αυτά έχουν το περιθώριο οι εγκληματικές ομάδες και οι συμμορίες να στρατολογούν.

Διάφορες φασιστικές ομάδες, όπως η Χρυσή Αυγή και άλλες, με αφορμή αυτό το τραγικό περιστατικό, επιχείρησαν να χύσουν το ρατσιστικό-φασιστικό τους δηλητήριο κρύβοντας την πραγματική αιτία του προβλήματος. Απομονώθηκαν όμως από τη μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, του λαού και της νεολαίας της περιοχής.

Αποδείχτηκε περίτρανα ότι ο κεντρικός προσανατολισμός της αστυνομίας δεν είναι η προστασία του εργαζόμενου λαού, του άνεργου, του νέου από το οργανωμένο έγκλημα, αλλά η ένταση της καταστολής απέναντι σε κάθε αγώνα που αυτοί διεξάγουν. Είναι χαρακτηριστικό από τη μία, ότι όταν πρόκειται να καταστείλουν αγώνες οι δυνάμεις της αστυνομίας δρουν άμεσα και αποφασιστικά, όπως πρόσφατα έγινε στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο φοιτητών και μαθητών, που επιχείρησαν να ρίξουν το άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους βομβαρδισμούς στη Συρία. Από την άλλη, όταν πρόκειται για την προστασία του εργαζόμενου, του άνεργου, της λαϊκής οικογένειας από το οργανωμένο έγκλημα βρίσκουν διάφορες προφάσεις και δικαιολογίες, όπως «δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι», «θα αργήσουμε να έρθουμε» και άλλα που είναι γνωστά στο λαό της περιοχής μας.

Ο Σύλλογος Π.Ε. Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης» όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσε όλες του τις δυνάμεις στην προσπάθεια ενημέρωσης και κινητοποίησης για να μην αντιμετωπίσουμε στο μέλλον παρόμοια τραγικά περιστατικά. Αυτή τη μάχη τη δώσαμε και θα συνεχίσουμε να τη δίνουμε σε συμπόρευση με δεκάδες Σωματεία και Φορείς της περιοχής. Στο επίκεντρο της δράσης μας είχαμε τις μεγάλες ελλείψεις στα σχολεία της περιοχής αλλά και τα συνολικότερα εργατικά λαϊκά προβλήματα που επιδρούν σε αυτή την κατάσταση.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία χρειάζεται να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να αντιπαλέψουν το σύνολο της πολιτικής που γεννάει φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση και υποβαθμίζει την περιοχή μας.

ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση την Παρασκευή 8 Ιουνίου, ώρα 7μμ, έξω από το γήπεδο του Αχαρναϊκού. Θα ακολουθήσει πορεία με κατεύθυνση την Κεντρική Πλατεία Αχαρνών (Πλατεία Αγ. Βλασίου) και επιστροφή στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: