11.4 C
Athens
25 Μαρτίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗΔημήτρης Μπουραίμης: «Είναι ώρα να ανέβει ο τόπος στη κορυφή…»

Δημήτρης Μπουραίμης: «Είναι ώρα να ανέβει ο τόπος στη κορυφή…»

- Advertisement -

Με κυρίαρχη την πεποίθηση ότι κάθε δημότης είναι και ο ίδιος ένας άμεσος συνεργάτης του Δήμου, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Συμμετοχής», υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραίμης, παρουσιάζει τις βασικές αυτοδιοικητικές προτεραιότητες και θέσεις του συνδυασμού. Κυρίαρχη η αίσθηση των τριών πόλεων που ενώνονται σε μια: μια απόφαση, μια επιλογή, μια πορεία, μια νέα αρχή. Μια πατρίδα, μια απαίτηση: Να ζούμε ανθρώπινα και υπερήφανα σε έναν τόπο που θα προσδιορίζει εμάς και τα παιδιά μας…

- Advertisement -
- Advertisement -

Τρεις πόλεις, ένα όραμα: Νέα αρχή, νέα ζωή

Μέχρι σήμερα Άνω Λιόσια, Ζεφύρι και Φυλή ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους. Σήμερα ενώνουν τις δυνάμεις τους. Η νέα δημοτική αρχή θα χτίσει τον νέο Δήμο. Τώρα βάζουμε τα θεμέλια για το κοινό μας σπίτι. Αν τα θεμέλια είναι γερά τότε το κοινό μας σπίτι θα αλλάξει τις ζωές μας. Χρειάζεται μακρόχρονη εμπειρία στη διοίκηση, ειδικές γνώσεις, δοκιμασμένες πολιτικές και αποτελεσματικότητα. Ο νέος, μεγάλος Δήμος είναι η μεγαλύτερη αλλά και η τελευταία ευκαιρία των περιοχών μας να ακολουθήσουμε νέες πολιτικές που θα φέρουν πλούτο και ευημερία για όλους. –

Τρεις πόλεις, μία ταυτότητα: ψηφίζουμε για τη νέα, μεγάλη πατρίδα μας

Ο τοπικισμός θα καταστρέψει τον νέο Δήμο, τη νέα, μεγάλη πατρίδα μας. Ο νέος Δήμος πρέπει να αγκαλιάσει όλους τους δημότες του που σέβονται το νόμο. Προχωράμε όλοι μαζί, δεν αφήνουμε κανέναν πίσω.

Τρεις πόλεις, μια επιλογή: πράσινη ανάπτυξη, νέες πηγές ευημερίας

Ο νέος Δήμος δεν μπορεί να βασίζει την οικονομική του δύναμη στη διαχείριση των απορριμμάτων. Η χωματερή κλείνει. Τι θα γίνει μετά; Η νέα οικονομία, ο νέος πλούτος θα προέλθει από την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, την διαμόρφωση ενός υψηλού επιπέδου τουριστικού προϊόντος και την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ώστε να υπάρξει φτηνή ενέργεια για σπίτια και επιχειρήσεις των περιοχών μας. Εδώ που γνωρίσαμε πολύ καλά τι θα πει περιβαλλοντική καταστροφή, εδώ θα δημιουργήσουμε το πρότυπο του μέλλοντος. Γνωρίσαμε το τέλος του γκρεμού, είναι η ώρα να ανέβουμε στην κορυφή, εκεί που μας αξίζει. Παντού πρέπει να χρησιμοποιούνται υλικά που θα έχουν ανανεώσιμο χαρακτήρα. Δημιουργούμε ένα νέο κίνημα για την αποτσιμεντοποίηση της περιοχής. Να κάνουμε τις πόλεις μας, πόλεις με χρώματα, πόλεις όμορφες, πόλεις όπου θα μπορεί κάποιος να μυρίσει το χώμα ξανά όπως μυρίζει μετά την βροχή.

Τρεις πόλεις, μια απόφαση: όχι στα γκέτο, φως παντού

Γκέτο σημαίνει απαξίωση της ζωής και της περιουσίας. Γκέτο σημαίνει εγκληματικότητα, βία, σκοτάδι. Γκέτο σημαίνει ρατσισμός. Δεν μπορεί να υπάρξει ένα διαφορετικό αύριο για όλο το νέο Δήμο αν δεν διαλυθούν τα γκέτο με κάθε κόστος και με κάθε νόμιμο μέσο. Μέχρι τώρα η συνήθης πολιτική ήταν η διατήρηση του κοινωνικού αποκλεισμού για να γίνεται εύκολη η εξαγορά ψήφων. Αλλάζουμε σελίδα, αλλάζουμε πολιτική. Διώχνουμε τα σκοτάδια του γκέτο και φτιάχνουμε μια πόλη όπου κυριαρχεί το φως, η ορατότητα. Μια πόλη διάφανη.

Τρεις πόλεις, μια απαίτηση: ασφάλεια, εκπαίδευση και αθλητισμός για όλους

Αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα ασφάλειας σε τρία μέτωπα: διαλύουμε τα γκέτο, αυξάνουμε τον αριθμό των δημοτικών αστυνομικών και επενδύουμε στην εκπαίδευση και τον αθλητισμό. Μηδενική ανοχή στην παρανομία αλλά και μηδενική ανοχή στη φτώχεια και τον αποκλεισμό. Στόχος μας είναι η νέα γενιά να μείνει μακριά από τα ναρκωτικά και να αποκτήσει νέες ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης μέσω της εκπαίδευσης και των αθλητικών διακρίσεων.

Τρεις πόλεις, ένα σύνθημα: Μένουμε εδώ

Δεν επιλέγουμε τη φυγή, δεν επιλέγουμε την αλλαγή κατοικίας. Επιλέγουμε νέες επιθετικές πολιτικές για να αυξήσουμε την αξία της γης μας με στόχο να μείνουμε εδώ όχι από ανάγκη αλλά από επιλογή. Νέα, καλύτερη ποιότητα ζωής

Τρεις πόλεις, ένα μέλλον: νέες τεχνολογίες και πληροφορική

Εκδίδουμε την ηλεκτρονική κάρτα δημότη, προωθούμε τα μεγάλα έργα υποδομής (όπως οπτικές ίνες κλπ), προσφέρουμε δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλες τις πλατείες και τα δημόσια κτήρια του νέου Δήμου. Στόχος μας είναι ο νέος Δήμος να γίνει πρότυπο σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, συνδεσιμότητας και εξυπηρέτησης ώστε όλοι οι Δημότες και οι επιχειρήσεις να συναλλάσσονται με τον Δήμο χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν.

Τρεις πόλεις, ένας πολιτισμός: ένας Δήμος που θ’ αξίζει να ζεις και να επισκέπτεσαι.

Στο νέο Δήμο ανήκει το 70% της Πάρνηθας. Μπορούμε να διαχειριστούμε το δάσος όπως το έκαναν οι πρόγονοί μας επί εκατοντάδες χρόνια, μόνοι μας χωρίς ενδιάμεσους. Θέλουμε ένα ζωντανό δάσος, ανοιχτό στον άνθρωπο. Εδώ υπάρχουν πολλές κλασικές αρχαιότητες με σημείο αναφοράς το Φρούριο του Θρασύβουλου. Υπάρχουν ζωντανές υπομνήσεις του βυζαντινού μεγαλείου. Υπάρχουν μοναδικές εκκλησίες, ο Άγιος Κωνσταντίνος η μητρόπολη των Άνω Λιοσίων, η Γρηγορούσα του Ζεφυρίου, η Μονή Κλειστών, η Μονή της Ντάρδιζας, η Μονή του Αγίου Κυπριανού. Το φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον μας καθορίζει όπως μας καθορίζουν και μεγάλα σύγχρονα έργα σαν την Αττική Οδό που εξασφαλίζουν την εύκολη πρόσβαση στο νέο Δήμο. Πάνω σ’ αυτά χτίζουμε μια νέα ταυτότητα, μια ταυτότητα πολιτισμού, ευημερίας και περηφάνιας.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -