11.4 C
Athens
1 Απριλίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗAυστηρό μήνυμα στον ΕΣΔΚΝΑ έστειλε ο Δημήτρης Μπουραίμης από το ΧΥΤΑ Φυλής

Aυστηρό μήνυμα στον ΕΣΔΚΝΑ έστειλε ο Δημήτρης Μπουραίμης από το ΧΥΤΑ Φυλής

- Advertisement -

Μπουραίμης ΧΥΤΑ«Αντιμετωπίζουμε το θέμα του ΧΥΤΑ και του εργοστασίου από μηδενική βάση» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραίμης, κατά την ενημερωτική επίσκεψη που πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης στο ΧΥΤΑ Φυλής, συνοδεία αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Δήμαρχος Φυλής ωστόσο δεν έκρυψε την ενόχλησή του και έκανε λόγο για προσβολή, από το γεγονός ότι στην συνάντηση δεν παρέστησαν όλα τα αιρετά μέλη του ΕΣΔΚΝΑ, αν και είχαν ενημερωθεί και προσκληθεί σχετικά. Τον πρόεδρο του ΕΣΔΚΝΑ εκπροσώπησε ο Δημήτρης Νικολάου, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει μια νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα για να συζητηθούν όλα τα ζητήματα.

Τον Δήμαρχο Φυλής όμως και τους συνεργάτες του, τους περίμενε και μία άλλη έκπληξη. Διαπίστωσαν ότι, κατά τη διάρκεια των εορτών, υπογράφηκε νέα σύμβαση από τον ΕΣΔΚΝΑ για το εργοστάσιο ανακύκλωσης για 3 συν 3 χρόνια, ύστερα από καταγγελία της υπάρχουσας σύμβασης που έληγε τον Μάιο! Ταυτόχρονα έγινε γνωστό ότι το προϊόν που βγαίνει από το εργοστάσιο ανακύκλωσης, τελικά καταλήγει πάλι στη χωματερή για ταφή, με αποτέλεσμα να ακυρώνεται αυτόματα η λειτουργία του.

«Ήρθαμε εδώ γιατί μας το επιβάλλει η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Είναι μαζί μας υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι θα ελέγξουν σε ότι μας αφορά τη λειτουργία του εργοστασίου, την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και αν έχει υλοποιηθεί η οικοδομική άδεια ως προς την μελέτη» τόνισε ο κ. Μπουραίμης. Πρόσθεσε δε, ότι ο Δήμος θα ξαναδεί από την αρχή την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας.

Ο νέος Δήμαρχος Φυλής έθιξε και το θέμα του λαθρεμπορίου με τα σκουπίδια, ένα θέμα που «μας αφορά άμεσα, αν τα λεγόμενα ΚΔΑΥ ή οι συνεργάτες της εταιρίας Ελληνικής Ανακύκλωσης φέρνουν τα υπολείμματα τους στο εργοστάσιο ή στο ΧΥΤΑ και με τι τρόπο τα φέρνουν. Αυτή είναι μια περιοχή με την οποία έχουν συμβληθεί τα Άνω Λιόσια και ο Δήμος Φυλής, για συγκεκριμένα πράγματα και συγκεκριμένο χρόνο. Θα πρέπει να μελετήσουμε αυτές τις συμβάσεις, οι οποίες έχουν ένα τέλος χρόνου και αυτό είναι το 2014». Ο Δημήτρης Μπουραίμης υπογράμμισε ότι μέσα σε 4 χρόνια πρέπει να υλοποιηθεί ένα χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης και επεσήμανε ότι η ευθύνη του Δήμου είναι πολύ μεγάλη, καθώς είναι καθολικός διάδοχος.

«Εμείς θα απογράψουμε και τον ΧΥΤΑ και την περιοχή του ΧΥΤΑ. Έχουμε υποχρέωση να το κάνουμε γιατί είναι περιουσιακό στοιχείο του νέου Δήμου. Έχουμε ιδιοκτησία, δεν έχει απαλλοτριωθεί, έχουμε παλιά ενοικιοστάσια, έχουμε κάποια υποτιθέμενα αντισταθμιστικά τα οποία έχουν να κάνουν με τη λειτουργία. Αντί να μας πληρώνουν δηλαδή δημοτικά τέλη, μας πληρώνουν κάποια αντισταθμιστικά τα οποία δεν είναι κι αυτά που έπρεπε να είναι και δεν είναι και σωστά θεσμοθετημένα» τόνισε και πρόσθεσε: «Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι μαζί με τις υπηρεσίες θα εξετάσουν το θέμα με τα δημοτικά τέλη ή δυνητική φορολογία και ότι άλλο πρέπει να εξεταστεί, αλλά το κυριότερο που θα εξετάσουμε είναι αν τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι. Όσο υπάρχει αυτή η λειτουργία μέχρι το 2014, αυτή η λειτουργία δεν πρέπει να έχει καμιά αισθητική υποβάθμιση. Όπως επίσης και καμιά ενόχληση όσφρησης. Επίσης, θα ελέγξουμε ότι έχει δημιουργηθεί γύρω από τον ΧΥΤΑ».

Ο κ.Μπουραίμης έθεσε το θέμα με τη ΔΕΗ και τι γίνεται με τα ΚΛΟΦΕΝ ενώ ζήτησε την απομάκρυνση ή μετεγκατάσταση της εταιρίας «ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ» και συναφών δραστηριοτήτων. Επεσήμανε, επίσης, την ανάγκη φανεί ποιοι εισπράττουν δημοτικά τέλη και από ποιους, ποιες λειτουργίες υπάρχουν στην περιοχή και αν χρειαζόταν οικοδομική άδεια, ποια είναι τα διοικητικά όρια της Φυλής και των Άνω Λιοσίων και γιατί το γκαράζ του Δήμου της Αθήνας δεν έχει ακόμα παραδοθεί στο Δήμο.

Αναρωτήθηκε, ακόμα, γιατί δεν έχουν επιβληθεί πρόστιμα γιατί αποκρύπτεται η αλήθεια, αφού στον ΧΥΤΑ έρχονται περίπου 7.000 τόνοι ενώ οι περιβαλλοντικοί όροι είναι για 3.300 τόνους. Επιπλέον, γιατί έρχονται απορρίμματα εκτός Αττικής και γιατί θάβονται οργανικά απορρίμματα ενώ δεν θα έπρεπε.

 

Φωτό: Χρήστος Δελληκάρης


Μπουραίμης ΧΥΤΑ1 Μπουραίμης ΧΥΤΑ2 Μπουραίμης ΧΥΤΑ3
Μπουραίμης ΧΥΤΑ4 Μπουραίμης ΧΥΤΑ5 Μπουραίμης ΧΥΤΑ6
- Advertisement -


Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -