KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΑΧΑΡΝΕΣ

Από βράδυ Πέμπτης η βελτίωση του καιρού. Η πρόγνωση για Αχαρνές & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

27/06/2018 15:36
2 '
Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Και την Πέμπτη περιμένουμε άστατο καιρό, με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι όμως σαφώς περιορισμένα σε σχέση με την Τετάρτη και την Τρίτη. Να σημειωθεί ότι το χαμηλό βαρομετρικό που μας ταλαιπωρεί, από την Νοτιοδυτική Πελοπόννησο, κινείται ιδιαίτερα νωχελικά προς Ανατολικά Βορειοανατολικά. Και μέχρι να απομακρυνθεί, θα απασχολεί σε τοπικό επίπεδο με βροχές και καταιγίδες.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ο Μετεωρολογικός σταθμός Αχαρνών, κατέγραψε Ελαχίστη Βαρομετρική Πίεση σήμερα 1002,2 hPa ώρα: 15:39. Την ώρα της μεσημβρινής καταιγίδας. Πιθανότητες για βροχόπτωση και το βράδυ της Τετάρτης.

Η Φυλή κατέγραψε στην Τετάρτη τον περισσότερο υετό στην περιοχή μας. Συγκεκριμένα ο εκεί Μετεωρολογικός σταθμός, κατέγραψε από τα μεσάνυχτα 41.2 mm και μάλιστα με μέγιστη ραγδαιότητα 118.8 mm/hr στις 16:22. Ο Μετεωρολογικός σταθμός Αχαρνών, κατέγραψε 9,6 μμ.

Που οφείλονται οι χαμηλές θερμοκρασίες

Γιατί έχουμε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες και έντονες βροχοπτώσεις; Η εξήγηση είναι απλή. Γιατί μπλοκάρονται οι θερμές αέριες μάζες πάνω από την Ευρώπη. Και αυτή είναι το κυριότερο αίτιο των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών αλλά και του άστατου καιρού στη χώρα μας. Λες και έχουμε κάνει ανταλλαγή με τον καιρό της Βόρειας Ευρώπης στην οποία επικρατεί ζεστός καιρός, με ζέστη και πολύ χαμηλά ποσά βροχοπτώσεων. Ουσιαστικά πρόκειται για αντικυκλώνα που μπορεί να παραμείνουν στην ίδια θέση για αρκετό καιρό. Με πιο απλά λόγια πρόκειται για εμποδισμό τύπου “Ωμέγα” που ονομάστηκαν έτσι επειδή οι ισοϋψείς καμπύλες με τις οποίες σχετίζονται στο Βόρειο Ημισφαίριο μοιάζουν με το ελληνικό κεφαλαίο γράμμα Ω.

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας την Πέμπτη. Στις Αχαρνές θα κυμαίνεται από 18 μέχρι 27 βαθμούς. Στη Φυλή από 18 μέχρι 25 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως Δυτικοί, ασθενείς.

 

Φωτό: Η Φυλή από την κάμερα του Μετεωρολογικού σταθμού Φυλής.

 

Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτό 1: Η εκτεταμένη θέση του χαμηλού βαρομετρικού το απόγευμα της Τετάρτης.

 

Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Βαγγέλης Μαρκουλής

http://www.meteoacharnes.gr

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: