11.4 C
Athens
2 Οκτωβρίου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗΕπαφές της Ένωσης Γονέων με τον Δημήτρη Πουλιάση και παράγοντες της Δυτικής...

Επαφές της Ένωσης Γονέων με τον Δημήτρη Πουλιάση και παράγοντες της Δυτικής Αττικής

- Advertisement -
- Advertisement -

Ενωση γονεων ΠουλιασηςΣυναντήσεις με το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής Κωνσταντίνο Αρκιτσέο, καθώς και το νέο Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φυλής Δημήτρη Πουλιάση είχε η Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων, στα πλαίσια των διαρκών ενεργειών της για την ανάδειξη και αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών ζητημάτων που αφορούν γονείς και μαθητές των Δημοτικών σχολείων.

- Advertisement -
- Advertisement -

Καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντά του και στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει ευχήθηκε στο νέο πρόεδρο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δημήτρη Πουλιάση η Ένωση Γονέων. Παράλληλα, έθεσε τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν την σχολική κοινότητα, όπως:

– H επίσπευση των ενεργειών για τη κατασκευή των 8ου και 10ου Δημοτικών Σχολείων.

– H θέρμανση και ασφαλή λειτουργία των σχολικών κτιρίων.

– H απευθείας χρηματοδότηση των σχολείων για την αντιμετώπιση καθημερινών αναγκών μέσω των Διευθυντών και της ενεργοποίησης των σχολικών συμβούλιων.

– H στήριξη από τη Δημοτική Αρχή στα θέματα της προληπτικής ιατρικής και υγιεινής των μαθητών.

– O καθορισμός διαδικασιών για την ενημέρωση της σχολικής κοινότητας στη περίπτωση διακοπής μαθημάτων λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

– Η εξέταση μείωσης των μισθωμάτων στα κυλικεία και αντίστοιχη μείωση των τιμών ειδών πώλησης.

– Η συνεργασία με τη Τεχνική Υπηρεσία για παρεμβάσεις που αφορούν την ασφαλή προσέλευση – αποχώρηση των μαθητών.

– Η ανάπτυξη μαζικού αθλητισμού και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

O κ. Πουλιάσης τόνισε ότι η προσωρινή κατασκευή του 10ου Δημοτικού Σχολείου σε αίθουσες βαρέου τύπου θα γίνει με χρήματα και ευθύνη του Δήμου ενώ για τα μόνιμα κτίρια του 8ου & 10ου Δημοτικού η δαπάνη κατασκευής αφορά αποκλειστικά το Υπουργείο Παιδείας μέσω του ΟΣΚ και μέχρι σήμερα δεν έχει διατεθεί καμία πίστωση.

Ειδικότερα για το θέμα της θέρμανσης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει σχολείο χωρίς πετρέλαιο και προτεραιότητα του είναι η αντιμετώπιση των καθημερινών υλικοτεχνικών αναγκών των σχολείων, για το λόγο αυτό έχει συγκροτηθεί μικτό τεχνικό συνεργείο άμεσης αντιμετώπισης προβλημάτων συντήρησης. Επιπλέον έδειξε ιδιαίτερο προβληματισμό για την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων και τα συχνά κρούσματα παραβατικότητας και ενημέρωσε ότι ολοκληρώνεται η συνολική τοποθέτηση συναγερμών.

Ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής έκρινε ουσιαστική τη πρόταση για μείωση των τιμών ειδών πώλησης στα κυλικεία και ανέφερε ότι θα το εξετάσει νομικά και σε συνεργασία με όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους ενώ εξέφρασε την πρόθεσή του για την ανάπτυξη πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων για τους μαθητές των Δημοτικών με χρονική έναρξη το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Ενημέρωση στον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής

Από την πλευρά του, ο κ. Αρκιτσέος ενημερώθηκε από το προεδρείο της Ένωσης για τα θέματα αρμοδιότητας του που απασχολούν στη σχολική κοινότητα και ειδικότερα τέθηκαν:

Η αδιαπραγμάτευτη θέση των γονέων για τη μη συγχώνευση ή κατάργηση οποιασδήποτε σχολικής μονάδας, η στασιμότητα στη κατασκευή των νεοϊδρυθέντων 8ου και 10ου Δημοτικών Σχολείων στη Ζωφριά και Δροσούπολη, η τελική καταγραφή των τίτλων βιβλίων που ακόμη δεν έχουν παραδοθεί, ο σχεδιασμός, η πρόβλεψη και ο συντονισμός της διδασκαλίας της δεύτερης ξένης γλώσσας από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, η ουσιαστική στήριξη και έλεγχος του διδακτικού έργου των εκπαιδευτικών με την βοήθεια και διαρκή παρουσία των σχολικών συμβούλων, η μελέτη ανά σχολική μονάδα για τον ακριβή καθορισμό των πολεοδομικών ορίων που αφορούν τις κατοικίες των μαθητών, σε συνδυασμό με τη περαιτέρω φοίτηση τους στο Γυμνάσιο, η ύπαρξη προγράμματος ενημέρωσης προληπτικής ιατρικής, εμβολιασμών και υγιεινής για τους μαθητές με δεδομένο ότι οι τοπικές υπηρεσίες του Ερυθρού Σταυρού έχουν σταματήσει να τις παρέχουν, η κάλυψη σε κάθε σχολείο της αναγκαιότητας λειτουργίας ειδικής τάξης με την οποία αντιμετωπίζονται ουσιαστικά τα ιδιαίτερα προβλήματα της εκπαίδευσης των μαθητών και η απόλυτη εφαρμογή των οδηγιών σχετικά με την ασφάλεια και οργάνωση διεξαγωγής των εκδρομών.

Ο κ. Αρκιτσέος υποσχέθηκε ότι για το καθένα θα ενεργήσει κατά το δυνατό αποτελεσματικότερα με βάση τις υπηρεσιακές του δυνατότητες.

 

Ενωση γονεων Πουλιασης1 Ενωση γονεων Αρκιτσος Ενωση γονεων Αρκιτσος

Λεζάντες: 1. Τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Γονέων με τον Δημήτρη Πουλιάση. 2,3. Κατά την συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Αρκιτσέο

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -