KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Νεκρό και δεύτερο ελάφι από τροχαίο στη Φυλή (βίντεο)

18/07/2018 22:33
Ανανεώθηκε 19/07/2018 05:17
2 '
ελάφι, τροχαίο, Φυλή, λεωφόρος Φυλής
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Ένα ακόμα ελάφι στη Φυλή έπεσε νεκρό, πριν από λίγη ώρα, ύστερα από τη σύγκρουσή του με ΙΧ αυτοκίνητο, την ώρα που προσπαθούσε να διασχίσει τη λεωφόρο Φυλής. Είναι το δεύτερο θανατηφόρο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες και πλέον η ανάγκη να γίνει κάτι είναι επιτακτική.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο κινούνταν στο ρεύμα με κατεύθυνση προς τη Φυλή, όταν ξαφνικά οι επιβάτες είδαν να πέφτει μπροστά στο όχημα ένας μεγάλος κινούμενος όγκος. Πριν καλά – καλά το συνειδητοποιήσουν, το αρσενικό ελάφι, βάρους 250 κιλών, χτύπησε με δύναμη το αυτοκίνητο και σωριάστηκε στην άσφαλτο. Οδηγοί διερχόμενων οχημάτων ειδοποίησαν την αστυνομία ενώ ειδοποιήθηκαν το δασαρχείο και ο πρόεδρος του ΣΥΝΠΑ, ο οποίος έσπευσε με όχημα πάνω στο οποίο μεταφέρθηκε το άτυχο ζώο.

Το δεύτερο αυτό περιστατικό ξεπερνά πλέον τα όρια του τυχαίου και απαιτεί τη λήψη μέτρων από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας. Τόσο ο Φορέας Διαχείρισης της Πάρνηθας, όσο και το Δασαρχείο και ο Σύνδεσμος Πάρνηθας έχουν την ευθύνη να αναζητήσουν τις αιτίες που οδηγούν τα ελάφια να μπαίνουν στον αστικό ιστό και να προχωρήσουν σε ενέργειες, προκειμένου να σταματήσουν αφενός να αποδεκατίζεται η σπάνια πανίδα της Πάρνηθας και αφετέρου να μην απειληθούν κάποια στιγμή και ανθρώπινες ζωές.

 

Δείτε το σχετικό βίντεο από το σημείο που έγινε το τροχαίο, το οποίο ανέβασε στο facebook ο Αναστάσιος Παπαναστασίου

 

https://www.facebook.com/100013900152503/videos/442869289519739/?t=6

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: