11.4 C
Athens
30 Σεπτεμβρίου 2022
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΕπιβεβλημένη ανάγκη οι κάτοικοι των Αχαρνών να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην προστασία...

Επιβεβλημένη ανάγκη οι κάτοικοι των Αχαρνών να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην προστασία της πόλης από τις πυρκαγιές

- Advertisement -

Την κατεπείγουσα σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την προστασία της πόλης από την πυρκαγιά επαναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης “ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ”Παναγιώτης Γρηγοριάδης. Ο κ. Γρηγοριάδης ο οποίος επισκέπτεται επί καθημερινής βάσεως τις “ευάλωτες” περιοχές του δήμου Αχαρνών ζητά σταθερά, μετά την καταστροφή στο Μάτι, τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβολίου με μοναδικό γνώμονα  την προστασία και ασφάλεια των κατοίκων.

- Advertisement -

Διαβάστε το Δελτίο τύπου και την επιστολή προς τον πρόεδρο του Δ.Σ:

- Advertisement -
- Advertisement -

“Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου των Αχαρνών, τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η ηλιθιότητα, η ανικανότητα, η ανευθυνότητα και η  αφερεγγυότητα ζουν και βασιλεύουν…Ηλιθιότητα γιατί δεν αισθάνονται τη δεδομένη στιγμή,  το μέγεθος της καταστροφής που μπορεί να προκληθεί από μία ανεξέλεγκτη πυρκαγιά.

Ανικανότητα γιατί σχεδιάζουν πάντα μετά την καταστροφή.

Ανευθυνότητα γιατί γι’  αυτούς προτεραιότητα είναι οι διακοπές και όχι ο συντονισμός και η πρόληψη τυχόν πυρκαγιάς.

Αφερεγγυότητα γιατί ενώ οι πολίτες των Αχαρνών τους  εμπιστεύτηκαν τα οικονομικά και την τύχη της πόλης, στα οικονομικά καταλήστευσαν όλα τα ταμεία και χρέωσαν το δήμο πάνω από 100 εκ. ευρώ και άφησαν την  τύχη της πόλης στο έλεος του θεού.

Αμετανόητοι και φανατικοί οπαδοί των παραπάνω για δύο δεκαετίες οι εκάστοτε δημοτικές αρχές, η μία συναγωνίζεται την άλλη  στην καταστροφή της πόλης χωρίς ίχνος ηθικής.

Όλα αυτά για να τα διαπιστώσει κανείς δεν χρειάζεται να είναι σοφός  ούτε ειδικός, αφού τα μαρτυρούν από μόνα τους τα ίδια τα γεγονότα.

Είναι πλέον επιβεβλημένη ανάγκη χωρίς ούτε λεπτό καθυστέρησης με τη μορφή του κατεπείγοντος να συγκληθεί  Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με παρουσία των κατοίκων των Αχαρνών και ειδικότερα των Θρακομακεδόνων και της  Βαρυμπόμπης ώστε να έχουν πλήρη και ξεκάθαρη εικόνα σε ό,τι αφορά ασκήσεις ετοιμότητας, συντονισμού των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και των μέσων κατάσβεσης.

Ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή, οι επικεφαλείς των παρατάξεων καθώς και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι  πρέπει να είναι σε επιφυλακή και παρόντες στην πόλη αυτό το μήνα  που λόγω των έντονων ανέμων ο κίνδυνος ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς βρίσκεται στο κόκκινο ώστε  να υπάρχει φυσική παρουσία και έγκαιρος συντονισμός  σε περίπτωση που προκύψει πυρκαγιά όπως ορίζει ο νόμος.

Ήδη η δημοτική αρχή έχει καθυστερήσει μία εβδομάδα την σύγκληση του Έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με τη μορφή του κατεπείγοντος που της ζητήσαμε και εγγράφως. Δεν έχει όμως το δικαίωμα να προσπερνά τόσο ανεύθυνα, επιπόλαια και ανοργάνωτα τέτοια ζητήματα μείζονος σημασίας που μία ανεξέλεγκτη πυρκαγιά θα θέσει  σε κίνδυνο, τις ζωές των κατοίκων και τις περιουσίες τους  και θα σημάνει την ολοκληρωτική καταστροφή της πόλης μας.

Εδώ και πέντε μέρες, εφόσον δεν διαφαίνεται καμία διάθεση από την πλευρά της δημοτικής αρχής να πράξει τα όσα είναι θεσμικά υποχρεωμένη, επισκέπτομαι τις περιοχές Θρακομακεδόνων και Βαρυμπόμπης και καλώ τους κατοίκους άμεσα  να καταθέσουν μηνύσεις, αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα που θα καθιστούν  ποινικά υπεύθυνη τη δημοτική αρχή για όλες τις παραλείψεις και τα λάθη που μπορεί να προκύψουν εξαιτίας της  αδιαφορίας της.

Όλοι οι ειδικοί λένε ότι ο μεγάλος παράγοντας αποφυγής μιας πυρκαγιάς είναι η πρόληψη, ο  χρόνος και τα μέσα αντιμετώπισης. Η πρόληψη για την αποφυγή της πυρκαγιάς και ο χρόνος και τα μέσα αντιμετώπισης για να είναι εφικτό να σβήσει.

Το Μάτι αποτελεί πλέον την τραγωδία του αιώνα για τη χώρα μας με πρωταγωνιστές και ηθικούς αυτουργούς αυτούς τους ίδιους που εμπιστεύτηκαν οι πολίτες για την ασφάλειά τους με τα χειρότερα αποτελέσματα που θα μπορούσαμε να έχουμε ποτέ. Αυτή η εθνική τραγωδία θα πρέπει να μας παραδειγματίσει όσο τίποτε άλλο και να θέσουμε επιτέλους εαυτούς προ των ευθυνών μας για να αποτρέψουμε πάση θυσία μία παρόμοια τραγωδία στην πόλη μας.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου των Αχαρνών είναι ήδη εκτεθειμένος όπως και σύσσωμη η δημοτική αρχή απέναντι στους πολίτες των Αχαρνών λόγω της μη ανταπόκρισής τους στο από 24/7/2018 αίτημά μας για Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα συζήτησης την πρόληψη και αντιμετώπιση τυχόν  πυρκαγιών στην πόλη των Αχαρνών. Από πλευράς μας, καταθέτουμε εκ νέου την κατεπείγουσα  πρότασή μας για σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς ώρα καθυστέρησης και καλούμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου όπως συμμορφωθεί, ανταποκριθεί και αναλάβει τις ευθύνες του μπροστά στο σοβαρότατο αίτημά μας όπως ορίζει ο  νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις”.

Παναγιώτης Γρηγοριάδης
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Νέα Δύναμη» Αχαρνών

Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2018

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Με την παρούσα επιστολή μου, και κατόπιν της μη ανταπόκρισής σας στο από 24/7/2018 αίτημά μας για Σύγκλιση Έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με τη μορφή κατεπείγοντος αναφορικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση ενδεχόμενης πυρκαγιάς στην πόλη μας, σας καλώ όπως συμμορφωθείτε και ανταποκριθείτε άμεσα στη θεσμική υποχρέωσή σας και ορίσετε άμεσα ημερομηνία για Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ακόμη και αυθημερόν λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης.

 

Με εκτίμηση
Παναγιώτης Γρηγοριάδης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Νέα Δύναμη»

 

 

 

 

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -