11.4 C
Athens
28 Μαΐου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗΣχολή Αναρρίχησης βράχου Αρχαρίων από τον ΕΠΟΣ Φυλής

Σχολή Αναρρίχησης βράχου Αρχαρίων από τον ΕΠΟΣ Φυλής

- Advertisement -

anarixisi epos fylisΘα θέλατε να κάνετε αναρρίχηση στα Μετέωρα; Αν ναι τότε… προλαβαίνετε, για λίγες μέρες, να δηλώσετε συμμετοχή στη Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων. Η σχολή αρχίζει την Τετάρτη 25/4 με συνάντηση γνωριμίας με τον εκπαιδευτή.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ποιοί μπορούν να συμμετέχουν στη Σχολή

Στη Σχολή μπορεί να συμμετέχει όποιος/α επιθυμεί να ασχοληθεί με την Αναρρίχηση, ανεξαρτήτως ηλικίας και χωρίς να έχει εμπειρία στην αναρρίχηση. Η ύλη της σχολής περιλαμβάνει βασικές αναρριχητικές τεχνικές, ώστε να μπορεί ένας/μία απόφοιτος να απολαύσει την αναρρίχηση με την παρέα του ή με το Σύλλογο και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Η Σχολή αναγνωρίζεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.) και οι απόφοιτοι μπορούν να συνεχίσουν σε Σχολές Μέσου Επιπέδου της Ε.Ο.Ο.Α. και στις ανώτερες βαθμίδες της ορειβατικής εκπαίδευσης.

Ποιό είναι το κόστος των Σχολών και τι περιλαμβάνει

Το κόστος της Σχολής ανέρχεται στο ποσό των 300 € το άτομο. Ο Σύλλογος έχοντας υπόψη την οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, επιδότησε σημαντικά τη Σχολή Αναρρίχησης.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε πέντε (5) Σαββατοκύριακα. Παρέχεται υλικοτεχνικός εξοπλισμός (σχοινιά, κράνη, μπωντριέ κλπ.) και η ασφάλεια ζωής των εκπαιδευομένων για όλη τη διάρκεια της Σχολής. Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται ο απαραίτητος προσωπικός εξοπλισμός (αναρριχητικά παπούτσια, ρουχισμός κ.ά.) και οι μετακινήσεις.

Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευόμενοι οφείλουν να είναι μέλη του Συλλόγου (εγγραφή – ετήσια συνδρομή: €15), ή μέλη άλλου συλλόγου της ΕΟΟΑ και κάτοχοι ορειβατικής ταυτότητας της ΕΟΟΑ. Υπεύθυνος Εκπαιδευτής Αναρρίχησης είναι ο εκπαιδευτής Ε.Ο.Ο.Α. κ. Αλέκος Ασημακόπουλος ο οποίος διαθέτει σύγχρονη και ενημερωμένη γνώση καθώς και μακροχρόνια εμπειρία στην εκπαίδευση.

Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 25/04/12 ώρα 18:30, Συνάντηση Γνωριμίας με τον εκπαιδευτή στο Γραφείο του Συλλόγου

1. Αττική (Βαρυμπόμπη) 28-29 Απριλίου

2. Βαράσοβα 19-20 Μαίου (αναρρίχηση πολλαπλών σχοινιών)

3. Μετέωρα 2-3 Ιουνίου ( αναρρίχηση πολλαπλών σχοινιών )

4. Λαγκάδα Ταυγέτου 9-10 Ιουνίου

5. Αττική 16-17 Ιουνίου (σε κάποιο πεδίο στην περιοχή της Χασιάς)

Β. ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΥΛΗ

Βασική στάση σώματος στην αναρρίχηση, τεχνικές αναρρίχησης, εξοπλισμός (σχοινιά, ζώνες κτλ.), κόμποι, ασφάλιση σχοινοσυντρόφου (επικεφαλής-δεύτερος-top rope-αυτομπλοκαριζόμενες συσκευές και μη), αναρρίχηση top-rope, επικεφαλής, δεύτερος, διαχείριση τραβερσών, χειρισμοί σχοινιών (μονό σχοινί-μια σχοινιά-διπλά σχοινιά-multi pitch- παρουσίαση-επίδειξη-ανάλυση-ρελέ-συνδεσμολογία-βασικές αρχές), κώδικας επικοινωνίας σχοινοσυντροφιάς, rapel (μιας σχοινιάς έως και 60 μέτρα), αναρριχητική τεχνική, τεχνητή αναρρίχηση (βασικές αρχές- προσπέραση τεχνητού), διάσωση σχοινοσυντρόφου (περιπτώσεις μιας σχοινιάς μόνο), προετοιμασία και εκτέλεση διαδρομής, επιλογή σχοινοσυντρόφου (κριτήρια και προβληματισμού).

Γ. ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ

Τις Τετάρτες ανάμεσα στα μαθήματα θα γίνεται απογεύματα πρακτική εξάσκηση σε αναρριχητικά πεδία της Αττικής τα οποία θα ορίζει ο εκπαιδευτής στο τέλος του κάθε διήμερου μαθήματος.

Πληροφορίες – Εγγραφές

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να έχουν υποβληθεί μέχρι την ημερομηνία Συνάντησης Γνωριμίας μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (φωτοτυπία ταυτότητας, πρόσφατη ιατρική βεβαίωση, δύο φωτογραφίες ταυτότητας, αίτηση εγγραφής στη Σχολή και αίτηση εγγραφής μέλους στο Σύλλογο (εφόσον δεν είναι ήδη μέλη άλλου Σωματείου της Ε.Ο.Ο.Α.) και τα δίδακτρα της σχολής.

Περισσότερες πληροφορίες: Γεώργιος Μέτσος, τηλ.: 6972756511 και 210-2411148

- Advertisement -


Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -