11.4 C
Athens
19 Μαΐου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΔωράκια και ταξιδάκια αναψυχής σε "αρεστούς" από τη Ρένα Δούρου καταγγέλει το...

Δωράκια και ταξιδάκια αναψυχής σε “αρεστούς” από τη Ρένα Δούρου καταγγέλει το Σωματείο Εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

 

- Advertisement -
- Advertisement -

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα δωράκια στους «ημετέρους» και η τρομοκρατία στους ανεπιθύμητους καλά κρατούν στον ΕΔΣΝΑ

 

Το Σωματείο μας είχε καταγγείλει δημόσια τα ήθη που έχει εισάγει στη λειτουργία του φορέα μας η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ, που έχουν ως αποτέλεσμα τον διαχωρισμό των υπαλλήλων σε ημέτερους και ανεπιθύμητους.

Η κατάσταση αντί να βελτιώνεται, διαπιστώνουμε με λύπη μας ότι επιδεινώνεται ραγδαία, με δωράκια στους «ημετέρους, που κατά τη γνώμη μας δεν εξυπηρετούν υπηρεσιακές ανάγκες, αλλά, άλλου είδους σκοπιμότητες, πλήττοντας την αξιοκρατία επιβαρύνοντας με άσκοπες δαπάνες τον προϋπολογισμό του φορέα αλλά και τους κατοίκους του λεκανοπεδίου που καταβάλουν τα ανταποδοτικά τέλη  μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, σε εποχές δημοσιονομικής κρίσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ με αρ. 365/2018 και ΑΔΑ ΨΘ9ΥΟP05-HΘ7 η οποία εισήχθη στην συνεδρίαση εκτός ημερησίας διάταξης,  με τίτλο έγκριση μετάβασης αντιπροσωπείας του ΕΔΣΝΑ για την συμμετοχή στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων» στις Βρυξέλλες του Βελγίου, από 8-11 Οκτωβρίου 2018. Η εκδήλωση Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων είναι μια τετραήμερη εκδήλωση που διεξάγεται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες, κατά την οποία εκπρόσωποι περιφερειακών και τοπικών αρχών, εμπειρογνώμονες και πανεπιστημιακοί έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ορθές πρακτικές και τεχνογνωσία στον τομέα της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης.

Η τετραήμερη αυτή εκδήλωση καμία σχέση δεν έχει με την διαχείριση των απορριμμάτων που έχει ως αρμοδιότητα ο ΕΔΣΝΑ και  ως εκ τούτου η δαπάνη αυτή είναι αδικαιολόγητη και ως νομιμότητα και ως σκοπιμότητα.  Αξιοσημείωτη είναι και η διαδικασία που ακολουθήθηκε, μπήκε έκτακτα ως θέμα στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ την τελευταία στιγμή και εκτός ημερησίας διάταξης, το εισηγήθηκε ο Δ/ντής των  Οικονομικών Υπηρεσιών για τον εαυτό του –εδώ ταιριάζει γάντι το «Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει»-  και για τον Προϊστάμενο προμηθειών υπάλληλο κλάδου ΔΕ και όψιμο «συνδικαλιστή».!!!!!!!!!

Και έτσι ενώ οι αρεστοί απολαμβάνουν τα ταξιδάκια τους στις Βρυξέλες, οι ανεπιθύμητοι βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασκευασμένες  ατεκμηρίωτες και αδικαιολόγητες πειθαρχικές διώξεις, από τον Αναπληρωτή Δ/ντή του Σταθμού  Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Σχιστού που τους εγκαλεί γιατί δήθεν δεν εκτέλεσαν παράνομες και προφορικές εντολές του. Ο τιθέμενος δύο φορές σε αργία από δύο διαφορετικές διοικήσεις και εις διπλούν επανακάμψας Αναπληρωτής Δ/ντής που απολαμβάνει το σύνολο των υπερωριών, Κυριακών και νυχτερινών υπερωριών (πρέπει να είναι παγκόσμια και μοναδική περίπτωση Δ/ντή με νυχτερινές υπερωρίες κάθε μήνα) εγκαλεί εργαζόμενους που δουλεύουν μέσα στα σκουπίδια με κατασκευασμένες και αδικαιολόγητες πειθαρχικές διώξεις, με ιδιαίτερη αδυναμία σε αυτούς που δεν τον ψηφίζουν αφού εσχάτως είναι και όψιμος «συνδικαλιστής» της εργοδοτικής  παράταξης «Δημοκρατική Συνεργασία εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ»

Για να προσφέρουν άλλοθι στην «αριστερή» διοίκηση που μέχρι σήμερα αρνείται να εφαρμόσει την ΣΣΕ της ΠΟΕ –ΟΤΑ για μειωμένο ωράριο στους συναδέλφους ΙΔΑΧ που απασχολούνται με τον καθαρισμό των αφοδευτηρίων και των εσωτερικών χώρων του κτιρίου του ΕΔΣΝΑ εξέδωσαν ανακοίνωση κατά της ομοσπονδίας ότι τάχα δεν διεκδίκησε το μέγιστο για τους εργαζόμενους του φορέα μας.  Οι εξαφανισμένοι από κάθε πορεία και διεκδίκηση της ΠΟΕ ΟΤΑ οι ανύπαρκτοι, πουθενάδες, μαχητές από τον καναπέ και το πληκτρολόγιο, υπονομεύουν με αυτόν τον τρόπο την ΣΣΕ αλλά και το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων για μειωμένο ωράριο, αφού θα έπρεπε ήδη να έχουν ενταχθεί στις διατάξεις τις  Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που λειτουργούν ως χανουμάκια της εργοδοσίας και υπονομευτές των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας.  Την ίδια τακτική τήρησαν και στις πρόσφατες κινητοποιήσεις του Σωματείου μας όπου ενώ στην Γενική Συνέλευση ψήφιζαν με τα δύο χέρια τις κινητοποιήσεις που αποφασίζαμε, όταν τους τράβηξαν το αυτάκι  μετά την συνάντηση του Σωματείου μας  με την Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ κ. Δούρου, εξέδωσαν ανακοίνωση και ήταν  ικανοποιημένοι με τις απαντήσεις της κ. Δούρου ότι έως τις 16 Ιουνίου θα έχουμε εξελίξεις με τις  χωροθετήσεις στα πλαίσια εφαρμογής του νέου ΠΕΣΔΑ, για τις υπερωρίες και Κυριακές των εργαζομένων στα Κεντρικά Γραφεία του ΕΔΣΝΑ και συναδέλφων του ΣΜΑ που αποκλείονται από την προέγκριση των υπερωριών  διότι δεν ανήκουν στους αρεστούς και ότι δεν θα αποκλειστεί κανείς εργαζόμενος, για την  αναγνώριση της προϋπηρεσίας  των συναδέλφων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ότι το θέμα αυτό  θα τελείωνε έως το τέλος Ιουλίου. Οι απεργοσπάστες είχαν κάνει το καθήκον τους και ανέμεναν τα δωράκια τους.

Κανένα από τα θέματα αυτά δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα όμως,  για την  παράταξη της εργοδοσίας,  υπεύθυνη  είναι η ομοσπονδία, η κλιματική αλλαγή, οι αρειανοί, τα γεμιστά που κάηκαν στο φούρνο και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Τα ενδιαφέροντα τους εξαντλούνται  στα ταξιδάκια στις Βρυξέλες με τα λεφτά των Δημοτών.

Οι μετακινήσεις συναδέλφων έχουν εξελιχθεί σε βαριά βιομηχανία στον ΕΔΣΝΑ, χωρίς να δικαιολογείται η αναγκαιότητα τους, ο ρυθμός είναι καταιγιστικός, αυτά βέβαια ισχύουν για τους ανεπιθύμητους διότι οι ημέτεροι απολαμβάνουν την απόλυτη ασυλία, έτσι κυριαρχεί ο φόβος και η ανασφάλεια.

Μετά από όλα αυτά αναρωτιόμαστε, αυτή είναι η δημόσια διοίκηση που οραματίζεται η διοίκηση και αυτές είναι οι αρχές της ισότητας της ισονομίας και αξιοκρατίας που πρεσβεύει;

Κατόπιν των ανωτέρω καλούμε την διοίκηση:

  1. Άμεσα να προχωρήσουν οι χωροθετήσεις στα πλαίσια εφαρμογής του ΠΕΣΔΑ (η κατάσταση με τον εναπομείναντα χώρο είναι οριακή.)
  2. Να επισπευτούν οι διαδικασίες αναγνώρισης της προϋπηρεσίας και η καταβολή των αναδρομικών του συνόλου των συναδέλφων ΙΔΑΧ.
  3. Να εφαρμοστεί άμεσα η ΣΣΕ για τους ιδιωτικού δικαίου συναδέλφους που απασχολούνται στον καθαρισμό αφοδευτηρίων και χώρων των κεντρικών γραφείων του ΕΔΣΝΑ
  4. Να σταματήσουν άμεσα οι αδικαιολόγητες διώξεις συναδέλφων από τον Αναπληρωτή Δ/ντη Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.
  5. Να δοθεί άμεσα τέλος στον αποκλεισμό των συναδέλφων των γραφείων κατά τις Κυριακές.
  6. Να ελεγχθεί η νομιμότητα και  σκοπιμότητα της μετάβασης των δύο υπαλλήλων στις Βρυξέλες.
  7. Να δοθεί τέλος στις αδικαιολόγητες μετακινήσεις των συναδέλφων.

                                                                        ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Γ. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ                                                                                             Ι. ΠΑΣΧΑΛΗΣ

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -