KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Διαγωνισμό λόγου και σκίτσου με θέμα το Φρούριο της Φυλής στα λύκεια προκήρυξε η δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή δήμου Φυλής

07/10/2018 16:22
2 '
Φρούριο της Φυλής
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Διαγωνισμό λόγου και σκίτσου με θέμα το Φρούριο της Φυλής προκήρυξαν σε όλα τα Λύκεια της Δυτικής Αττικής ο Δήμος Φυλής και η ΕΣΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με έγκριση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Το διαγωνισμό διοργανώνει ο Δήμος Φυλής και η ΕΣΕ Δ/βαθμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τη Δημοτική Ενότητα Φυλής, ενώ υπεύθυνος είναι ο φιλόλογος και συγγραφέας Μάριος Μιχαηλίδης. Ο διαγωνισμός είναι αφιερωμένος στη μνήμη του εκπαιδευτικού Δημητρίου Αθ. Τσίγκου.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής ενέκρινε τη διενέργεια του διαγωνισμού, αποστέλλοντας μάλιστα αυθημερόν, την προκήρυξη στα σχολεία.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε τον Οκτώβριο, με την έναρξη της διδασκαλίας των Ελληνικών του Ξενοφώντος στην Α΄ Λυκείου, και λήγει την 10η Φεβρουαρίου 2019, οπότε και ολοκληρώνεται η διδασκαλία της συγκεκριμένης ύλης. Αφορά δοκιμιακό και έντεχνο λόγο  (συγγραφή δοκιμίου/έκθεσης, ποιήματος, διηγήματος και θεατρικού μονολόγου ή διαλόγου), με θέμα το έργο Ελληνικά  του Ξενοφώντος όπου περιγράφεται η κατάληψη του φρουρίου της Φυλής (404 π.Χ.) από τον εξόριστο δημοκράτη στρατηγό Θρασύβουλο και η πορεία προς τη νίκη και τη στερέωση της Δημοκρατίας (403 π.Χ.).

Το θέμα του σκίτσου είναι εμπνευσμένο και αυτό από την κατάληψη του Φρουρίου της Φυλής από τον Θρασύβουλο και τον αγώνα του για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην αρχαία Αθήνα.

 

Δείτε εδώ την προκήρυξη του μαθητικού διαγωνισμού

 

 

 

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: