11.4 C
Athens
14 Αυγούστου 2022
spot_img
ΑρχικήHOT STORY"Νέοι Ορίζοντες Φυλής" η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ Φυλής που αλληθωρίζει προς... Παππού....

“Νέοι Ορίζοντες Φυλής” η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ Φυλής που αλληθωρίζει προς… Παππού. Διχασμένη και διαιρεμένη η τοπική οργάνωση

- Advertisement -

Με το βλέμμα να αλληθωρίζει στην… παράταξη Παππού είναι η ιδρυτική διακήρυξη της νέας δημοτικής παράταξης «Νέοι Ορίζοντες Φυλής» που εκδόθηκε από το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΣΥΡΙΖΑ Φυλής. Με το νυν επικεφαλής της παράταξης που εκπροσωπεί το ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό συμβούλιο Κώστα Λουμιώτη να βρίσκεται εκτός νυμφώνος και, σύμφωνα με πληροφορίες, να εκφράζει την πλήρη διαφωνία του, με ένα σημαντικό κομμάτι της Ριζοσπαστικής Κίνησης Φυλής να έχει πάρει διαφορετικό δρόμο και με τη δυνατότητα που της δίνει το νομοσχέδιο Κλεισθένης, η τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει εμφανώς συμμετοχή στη διοίκηση του Δήμου, όπως αναφέρεται άλλωστε και στη διακήρυξη.

- Advertisement -

Προγραμματικές συγκλίσεις με όλες τις υποψήφιες δημοτικές παρατάξεις, χωρίς να υποδεικνύεται υποψήφιος Δήμαρχος από το ΣΥΡΙΖΑ, είναι η γραμμή της Κουμουνδούρου για τους περισσότερους Δήμους της χώρας (εκτός των μεγάλων) και το τοπικό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Φυλής (ή έστω ότι απέμεινε από αυτό) εμφανίζεται, με την επίσημη ανακοίνωσή του, να το κάνει πράξη. Ωστόσο και παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις τοπικών στελεχών, πολλοί μιλούν για ήδη προειλημμένες αποφάσεις, που απλώς χρειάζεται να περάσουν αναγκαστικά από τις τυπικές διαδικασίες πριν ανακοινωθεί το αποτέλεσμά τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

Θεωρία που δε φαίνεται να απέχει πολύ από την πραγματικότητα, αφού η ιδρυτική διακήρυξη που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι εμφανές πως έχει το βλέμμα στραμμένο στην παράταξη που τώρα διοικεί το Δήμο. Προς τούτο και χρησιμοποιεί ως επιχείρημα τη συνεργασία «με ανθρώπους που κατά τη διάρκεια των μνημονίων στήριξαν την τοπική κοινωνία και αποφάσισαν την απεξάρτηση της περιοχής μας από την μόνιμη και σταθερή διαχείριση των απορριμμάτων σ’ αυτήν. Τη διασύνδεση της με τις ενεργειακές κοινότητες, την κοινωνική οικονομία και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Σ’ αυτή την κατεύθυνση βοήθησε η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση που έλαβε και υλοποιεί απόφαση για μετεγκατάσταση της τελικής διαχείρισης σε άλλες περιοχές και έδωσε την οικονομική δυνατότητα στον Δήμο μας να γίνουν έργα υποδομών που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των Δημοτών».

Επιχείρημα έωλο, δεδομένου ότι ποτέ και από κανένα κεντρικό ή περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων για την Αττική δεν προκύπτει απεξάρτηση της περιοχής από τη διαχείριση απορριμμάτων ενώ και η μετέπειτα πορεία της περιφερειακής αρχής το μόνο που έχει να επιδείξει είναι επέκταση του ΧΥΤΑ με άνοιγμα εκ νέου παλαιών κυττάρων που ήταν προς αποκατάσταση, γιγάντωση της λειτουργίας του εργοστασίου ανακύκλωσης, παραμονή του αποτεφρωτήρα και φυσικά απουσία οποιουδήποτε χρονοδιαγράμματος απομάκρυνσης και αποκατάστασης του ΧΥΤΑ από τη Φυλή.

Πορεία την οποία ακολουθεί κατά πόδας – παρά τις ηχηρές εξαγγελίες περί δημιουργίας ενεργειακής κοινότητας που θα βοηθήσει φτωχούς και αλλήλους στο Δήμο Φυλής – ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς και που είναι απορίας άξιο πως προσποιούνται ότι δεν τη βλέπουν τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων, στην ιδρυτική διακήρυξη της νέας παράταξης αναφέρεται επίσης ότι «η αλλαγή του εκλογικού νόμου σε ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, αλλά και η απλή λογική, επιβάλλει το διάλογο, τις ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις και συνεργασίες, ανάμεσα σε παρατάξεις και κινήσεις πολιτών οι οποίες λειτουργούν συλλογικά, δημοκρατικά, με διαφάνεια και δημόσια λογοδοσία. Επίσης, μας δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσουμε τη συμμετοχή της παράταξης μας στη διοίκηση του Δήμου». Ακόμα ότι, οι συνεργασίες θα στηριχθούν σε ένα κοινά αποδεκτό πρόγραμμα και αποδεκτές αρχές, όπως: η ευαισθησία στα εργασιακά δικαιώματα των πολιτών, οι σταθερές θέσεις εργασίας, η οικολογική συνείδηση και η περιβαλλοντική ευαισθησία, η αλληλεγγύη και το ενδιαφέρον για τα φτωχότερα στρώματα του Δήμου καθώς και η διαφάνεια διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος που τον υπερχρέωσαν.

Σε κάθε περίπτωση, οι πληροφορίες που έφταναν το προηγούμενο διάστημα στη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ προεξοφλούσαν αυτήν την εξέλιξη, δεδομένου ότι στην τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Φυλής υπάρχουν στελέχη που λειτουργούσαν ανέκαθεν ως συνδετικοί κρίκοι με το Χρήστο Παππού αλλά και ως Δούρειοι Ίπποι για τη στήριξη στην εκλογική διαδικασία της δεύτερης Κυριακής.

 

 

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -