11.4 C
Athens
4 Φεβρουαρίου 2023
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΖΩΗΕρευνούμε, ανακαλύπτουμε, αισθανόμαστε με εκπληκτικό τρόπο το σώμα μας. Αυτό το Σάββατο...

Ερευνούμε, ανακαλύπτουμε, αισθανόμαστε με εκπληκτικό τρόπο το σώμα μας. Αυτό το Σάββατο Axis Syllabus στο Proastio Art

- Advertisement -

Ερευνήστε, ανακαλύψτε, αισθανθείτε με βιωματικό τρόπο το ίδιο σας το σώμα στη συνολικότητά σας. Το σώμα όχι σαν μία εκτελεστική μηχανή αλλά σαν έναν έμβιο οργανισμό (σώμα-εαυτός) που υπακούει σε μια σειρά αυτόνομων λειτουργιών, αλλά παράλληλα αισθάνεται, αντιλαμβάνεται, σκέφτεται και επιλέγει. Μέσα από μια σειρά μαθημάτων Axis Syllabus πάνω στα κινητικά κέντρα της σπονδυλικής στήλης, όπως αυτά περιγράφονται στο σύστημα αναφοράς Axis Syllabus, τα οποία φέρνει για πρώτη φορά στα δυτικά προάστια, το Proastio Art, αρχής γενομένης από το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου.

Το Axis Syllabus είναι ένα σύστημα συσχετισμού κινητικών αρχών, ένα εγχειρίδιο σχετικά με την εκπαίδευση του σώματος και την πρακτική της κίνησης, σε ένα προσεγγίσιμο πλαίσιο, για χορευτές, αθλητές και φυσιοθεραπευτές. Με κύριο στόχο την προστασία και ενίσχυση των ικανοτήτων των χορευτών και αθλητών του σήμερα και την επανεκπαίδευση των δασκάλων που ασχολούνται με την κίνηση, χορογράφους και υπεύθυνους σε οποιαδήποτε κινητική δραστηριότητα

- Advertisement -
- Advertisement -

Μέσα από τα σεμιναριακά μαθήματα που θα λάβουν χώρα στο Proastio Art, θα έχουμε την ευκαιρία να καταλάβουμε πώς συμπεριφέρονται κινητικά οι κομβικές αρθρικές περιοχές της κεντρικής στήλης του σώματος μέσα από τη διαφορετικότητα των σωμάτων μας, πώς το τοπικό εντάσσεται λειτουργικά στο συνολικό αποκαλύπτοντας τη συνέργεια των επιμέρους δομών και πώς τελικά η σπονδυλική στήλη καθίσταται μία ενιαία λειτουργική εκφραστική οντότητα. Η μελέτη θα ολοκληρωθεί με μικρούς αυτοσχεδιασμούς και δοσμένες κινητικές φράσεις.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε
– όλους όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το σώμα τους σε ένα θεωρητικό και βιωματικό πλαίσιο με βάση την κίνηση και τον χορό
– σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες από το χώρο του χορού, των παραστατικών τεχνών, του αθλητισμού, της γυμναστικής

– σε φοιτητές και επαγγελματίες από τους κλάδους της φυσιοθεραπείας, της ιατρικής, της κινησιολογίας, της χοροθεραπείας και της ψυχικής υγείας καθώς και της παιδαγωγικής και της ειδικής αγωγής.

 

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 

13.30 -15.30 Axis Syllabus, με τον Τίμο Ζέχα  

 

Πληροφορίες – Κρατήσεις

Drop in Axis Syllabus 13€/ μάθημα
10€ για σπουδαστές- αποφοίτους Ανωτέρων Επαγγελματικών Σχολών

Σε συνδυασμό με το Dance Course:

Κύκλος σεμιναρίων (Κλασικό ή Σύγχρονο) με εφάπαξ πληρωμή:
33€/ μήνας
90€/τρίμηνοΚύκλος σεμιναρίων Κλασικού ΚΑΙ Σύγχρονου με εφάπαξ πληρωμή:
50€/μήνας
130€/ τρίμηνο
*Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ.

τηλ. 2102470604, 6993954907

email: proastioart@gmail.com

 

Τοποθεσία

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά από και προς τον Προαστιακό Σταθμό Άνω Λιοσίων
Με λεωφορείο Β12
Με αυτοκίνητο από Αττική Οδό Έξοδος 6 (Λ.Φυλής)

 

Who is Who

 

Axis Syllabus, Proastio Art

Ο Τίμος Ζέχας είναι πιστοποιημένος δάσκαλος τoυ Διεθνούς Ερευνητικού Δικτύου Axis Syllabus (ASIRΝ)  με βασικό μέντορα τον Frey Faust. Έχει εικοσαετή εμπειρία στην κίνηση ως ενεργός χορευτής / performer, δάσκαλος χορού και δάσκαλος Pilates και Fascial Fitness Trainer. Είναι επίσης πιστοποιημένος Feldenkrais Practitioner και διπλωματούχος Σωματο-ψυχοπαιδαγωγός (μέθοδος Danis Bois). Είναι απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής “Νίκη Κονταξάκη-Μπακάλη” και έχει σπουδάσει με υποτροφία από το Ίδρυμα Fulbright στο στούντιο της Trisha Brown στην Νέα Υόρκη.

Υπήρξε μόνιμο μέλος του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κι έχει συνεργαστεί με οργανισμούς όπως το Εθνικό Θέατρο, ΚΘΒΕ (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας), ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και ομάδες της σύγχρονης χορευτικής σκηνής με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους χορογράφους. Έχει συμμετάσχει σε τοπικά και διεθνή Φεστιβάλ Χορού τόσο στην Αθήνα όσο και στο εξωτερικό κι έχει παρουσιάσει δική του χορογραφική δουλειά.

Έχει διδάξει στη Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, στην Επαγγελματική Σχολή Χορού “Κέντρο Χορού και Τεχνών” της Τατιάνας Λομβέρδου, στο Νομαδικό Κολλέγιο του Axis Syllabus και σε εργαστήρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με διαφορετικά επίπεδα ατόμων. Διδάσκει τεχνική χορού, χορευτικό αυτοσχεδιασμό, μέθοδο Pilates, Axis Syllabus τόσο σε ελεύθερα μαθήματα όσο και σε τακτικά εργαστήρια όπως και τη μέθοδο Feldenkrais σε ομαδικά μαθήματα κι ατομικές συνεδρίες.

Διδάσκει σε διαφορετικά επίπεδα ατόμων καλύπτοντας μία γκάμα ερασιτεχνών και επαγγελματιών του χορού καθώς και ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών και αναγκών. Το μάθημά του είναι σύμφωνο με τις βιομηχανικές αρχές και τους φυσικούς νόμους που ορίζουν την κίνηση, δίνοντας επίσης σημασία σε έναν ηθικό τρόπο διδασκαλίας και μετάδοσης της γνώσης.

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -