KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Λαμπερά εγκαίνια και μαγικά Χριστούγεννα για τη Σίσσυ Πιτέλη και τους Dance for us

30/12/2018 19:57
Ανανεώθηκε 30/12/2018 19:59
3 '
Λαμπερά εγκαίνια και μαγικά Χριστούγεννα για τη Σίσσυ Πιτέλη και τους Dance for us
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Αν η μαγεία των Χριστουγέννων είχε χρώμα, θα ήταν μωβ. Αν ήταν κίνηση, θα γινόταν χορός. Αν ήταν άρωμα, θα μύριζε βανίλια. Και αν φώλιαζε κάπου, θα ήταν στην οδό Πίνδου 19, εκεί όπου η Σίσσυ Πιτέλη κλείνει μέσα σε τόνους αστερόσκονης, επτά μοναδικά και σημαντικά χρόνια δημιουργίας και προσφοράς.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Με ένα εντυπωσιακό ρεβεγιόν, σαν εκείνα που ονειρευόταν από παιδί, επισφράγισε τα επτά χρόνια πορείας της ομάδας της, η καθηγήτρια χορού και χορογράφος Σίσσυ Πιτέλη, καλωσορίζοντας παράλληλα με το δικό της, ξεχωριστό τρόπο τα Χριστούγεννα.

Το κλίμα γιορτινό. Παντού χριστουγεννιάτικες μελωδίες και γέλια. Τα παιδιά της υποδέχονταν τους καλεσμένους σαν οικοδεσπότες. Ο κόσμος πολύς μέχρι τον κεντρικό δρόμο, όλοι με ένα ποτήρι σαμπάνια στο χέρι για την αναμονή, φρέσκο έλατο σε κάθε γωνιά. Ένα αληθινό τζάκι που περίμενε να κατέβει ο Άγιος Βασίλης. Τα δέντρα με τα χειροποίητα στολίδια, ο φωτισμός, οι χιονόμπαλες, τα κεριά! Και αυτές οι μυρωδιές; Ήταν άραγε το έλατο ή το μύρο που βρισκόταν δεμένο στις πόρτες της εισόδου; Ότι και αν ήταν μύριζε Χριστούγεννα.

 

 

Η ίδια η Σίσσυ Πιτέλη ήταν η αδιαμφισβήτητη πρωταγωνίστρια της βραδιάς. Λαμπερή, όταν καλωσόριζε τον κόσμο, συγκινημένη όταν έκοβε την κορδέλα που την οδηγούσε από το παρελθόν στο παρόν και το μέλλον, περήφανη όταν τα παιδιά και οι γονείς της προσέφεραν το πιο ζεστό τους χειροκρότημα. Ιδιαίτερη, εξάλλου, ήταν η στιγμή που έσβησε το κεράκι των 7 γενεθλίων, ερμηνεύοντας ένα τραγούδι που έγραψε η ίδια για τα παιδιά της αλλά και η στιγμή που ο μωβ (!) Άγιος Βασίλης έφτασε στο χώρο για να μοιράσει δώρα στους μαθητές της, μαζί με το δικό της «φυλαχτό» χαμόγελου: «Να χαμογελάς πάντα, γιατί έχεις τη δασκάλα σου που σε αγαπάει πολύ».

 

 

Ο βραβευμένος chef Γιώργος Καπέρδας επιμελήθηκε το χριστουγεννιάτικο menu, προσφέροντας στους καλεσμένους γκουρμέ γεύσεις, ιδιαίτερα υλικά και ποικιλία φαγητών ενώ τη… γαστριμαργική παράσταση έκλεψαν το live cooking με το υπέροχο ριζότο και τα μωβ μακαρόν!

 

 

Και αν η βραδιά προσέφερε ήδη αρκετές συγκινήσεις, οι μεγαλύτερες και σημαντικότερες έμειναν δικαίως για το τέλος: ο χαρακτηριστικός κύκλος των Dance for us που άνοιξε γεμίζοντας το χώρο με ρυθμό, ένταση, παλαμάκια και ηχόχρωμα και, μέσα σε αυτόν τον κύκλο, ο πατέρας της Σίσσυς, γονατιστός, να χορεύει αγκαλιά με την κόρη του…

 

 

«Διάλεξα τα Χριστούγεννα για να κάνω πράξη το παιδικό μου όνειρο, γιατί τις ημέρες αυτές αγαπάμε περισσότερο, ελπίζουμε περισσότερο και αγκαλιάζουμε με ειλικρίνεια τους γύρω μας. Όπως ακριβώς λειτουργούμε στο Dance for us όλα αυτά τα χρόνια. Όπως κάνουμε με την οικογένειά μας στο σπίτι μας και νιώθουμε τη ζεστασιά. Ήθελα να μεταφέρω στον κόσμο αυτά τα ίδια οικογενειακά συναισθήματα που νιώθουμε στο Dance for us και πόσο φιλόξενοι μπορούμε να γίνουμε. Σκοπός μου ήταν να παγώσω το χρόνο και ν’ απολαύσω όσο το δυνατόν περισσότερες όμορφες και πολύτιμες στιγμές με τους μαθητές μου, αλλά και τους αγαπημένους μου ανθρώπους» μου τόνισε, εν μέσω έντασης, η Σίσσυ Πιτέλη.

Μπόρεσα μόνο να τη ρωτήσω τι ένιωσε όταν έκοψε την κορδέλα του χώρου που ονειρεύτηκε μικρή και έκανε πράξη μεγαλώνοντας. «Ευγνωμοσύνη, χαρά αλλά και προσμονή για νέους στόχους, πιο ισχυρούς με περισσότερα παιδικά χαμόγελα. Απόλαυσα μια προς μια τις ευχές του κόσμου. Θέλω εγκάρδια να τους ευχαριστήσω όλους για την αγάπη που εισέπραξα και για τις όμορφες αναμνήσεις που θα μείνουν για πάντα στην ψυχή μου» απάντησε.

Αφήνοντας πίσω μου εκείνο το πολύβουο μελίσσι από ήχους και χρώματα, σκέφτηκα πως πράγματι, αν η μαγεία των Χριστουγέννων είχε χρώμα, αυτό θα ήταν μωβ. Και θα κρυβόταν ανάμεσα στα επτά χρόνια αστερόσκονης που αφήνει σε κάθε της πέρασμα η καθηγήτρια χορού των Dance for us.

 

 

 

 

 

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: