KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΙΛΙΟΝ

Γιατί η αγωνία του Κώστα Κάβουρα να “στριμώξει” το Νίκο Ζενέτο τον οδηγεί σε πολιτικά λάθη

16/01/2019 07:37
Ανανεώθηκε 16/01/2019 07:46
2 '
Αλληλέγγυα Πόλη Ιλίου, Κώστας Κάβουρας
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Τέσσερις μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, όλοι οι υποψήφιοι ή φερέλπιδες υποψήφιοι δήμαρχοι ακονίζουν τα μαχαίρια τους ενόψει του προεκλογικού αγώνα. Στο Ίλιον, ωστόσο, η αγωνία του επικεφαλής της “Αλληλέγγυας Πόλης” Κώστα Κάβουρα (παράταξη που πρόσκεται στο ΣΥΡΙΖΑ) να “στριμώξει” το Νίκο Ζενέτο και να πλασαριστεί ως η κύρια αντιπολίτευση (μετά την αποχώρηση του Μπάμπη Καούκη που κατεβαίνει για υποψήφιος βουλευτής), τον οδηγεί μάλλον σε πολιτικά λάθη.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ανακοινώσεις του σχετικά με τη χρηματοδότηση για τα προγράμματα Πράσινο Ταμείο και ΦιλόΔημος, με τις οποίες σπεύδει να ζητήσει από το διοίκηση του Δήμου Ιλίου να υποβάλλει άμεσα τις προτάσεις του. Προτάσεις που ο ίδιος γνωρίζει από την εργασία του ως σύμβουλος στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αλλά που αγνοεί ότι δεν έχουν καν ακόμα σχηματοποιηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων!

Την αρχή έκανε με το δελτίο Τύπου, με το οποίο καλούσε τη διοίκηση του Δήμου Ιλίου να αξιοποιήσει τη δράση του Πράσινου Ταμείου για τη χρηματοδότηση αρχιτεκτονικών διαγωνισμών για ελευθέρους χώρους και κτιριακές υποδομές. Η πρόσκληση για το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα έγινε στα τέλη Νοεμβρίου και ένα μήνα αργότερα ο κ. Κάβουρας ζητούσε από το δήμαρχο να κινήσει άμεσα όλες τις σχετικές διαδικασίες.

Παρέλειψε, ωστόσο, να αναφέρει ότι ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου, το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα (και με την ψήφο του κ. Κάβουρα) ενέκρινε την αποδοχή χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο για την κατασκευή του έργου ΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΔΙΑΜΟΡΦΩΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΔΟΜΗΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. Συνεπώς, η έννοια του Πράσινου Ταμείου ως χρηματοδοτικό εργαλείο δεν είναι κάτι άγνωστο για το Νίκο Ζενέτο, ώστε να χρειάζεται να του το υπενθυμίσει.

Η δεύτερη ανακοίινωση του επικεφαλής της “Αλληλέγγυας Πόλης” αφορά την νέα πρόσκληση του προγράμματος Φιλόδημος για χρηματοδότηση  για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων. Ο κ. Κάβουρας απαιτεί και αναμένει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, την πλήρη αξιοποίησή της από το Δήμο, παραλείπει ωστόσο να αναφέρει ότι η πρόσκληση βγήκε μόλις… προχθες 14 Ιανουαρίου και συνεπώς δεν την έχουν ακόμα ούτε οι υπηρεσίες των Δήμων.

Είναι καθόλα κατανοητή και αντιληπτή η αγωνία του, αλλά αν θέλει να βαδίσει με αξιοπιστία και προοπτική στον προεκλογικό αγώνα, πρέπει να μετρά δέκα και να κόβει μια, όπως λέει και η λαική παροιμία.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: