11.4 C
Athens
18 Αυγούστου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗΗ Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής απαντά στο Θωμά Μπιζά για ΧΥΤΑ: "Διαστρεβλώνει σκόπιμα...

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής απαντά στο Θωμά Μπιζά για ΧΥΤΑ: “Διαστρεβλώνει σκόπιμα τις θέσεις μας”

- Advertisement -
- Advertisement -

Εκτιμούμε σαν Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής ότι ο κ. Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς χρειάζεται να πάρει μια απάντηση για τα ερωτήματα που βάζει προς τη Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής σε άρθρο του σε site, σχετικά με τη θέση της παράταξης μας, να υποστηρίξει το δίκαιο αγώνα των κατοίκων του Γραμματικού που παλεύουν για να σταματήσει το νέο έγκλημα που ετοιμάζουν Κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής, να ανοίξουν δηλαδή μια νέα «Φυλή» στην περιοχή τους.

  1. Καταρχήν να πούμε ότι δεν μας κάνει έκπληξη που ο κ. Μπιζάς διαστρεβλώνει σκόπιμα και συνειδητά τις θέσεις του ΚΚΕ.
- Advertisement -
- Advertisement -

Το ΚΚΕ απέναντι στον εγκληματικό για την υγεία του λαού της περιοχής σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων που προωθούν Κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα, σταθερά και με συνέπεια τις διεκδικήσεις του μαζικού κινήματος και των φορέων του Θριασίου, της Δυτικής Αθήνας και όλης της Δυτικής Αττικής, που απαιτούν το άμεσο κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής.

Διεκδικεί φιλολαϊκή διαχείριση των απορριμμάτων παντού, τονίζοντας ότι ανάπτυξη των κερδών και ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών δεν μπορούν να συμβαδίσουν.

  1. Πριν απαντήσουμε στον κ. Μπιζά, γιατί θεωρούμε ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των κατοίκων τη συγκεκριμένη θέση για την κατασκευή ΧΥΤΥ στο Γραμματικό θα θέλαμε να τον ρωτήσουμε:

Μήπως μπορεί να μας εξηγήσει ή να μας γνωστοποιήσει με ποια επιστημονικά κριτήρια επέλεξαν Κυβέρνηση και Περιφέρεια να φτιάξουν τον ΧΥΤΥ σε απόσταση 3,5 χιλιόμετρων από την κατοικημένη περιοχή του Γραμματικού;

Μήπως μπορεί να μας απαντήσει αν θα κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής σε περίπτωση που ανοίξει στο Γραμματικό;

Μήπως θυμάται την κ. Δούρου να απειλεί το εργατικό λαϊκό κίνημα της περιοχής αν εναντιωθεί στις επιλογές της Περιφέρειας που είναι η χωροθέτηση άλλων έξι ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ στην Αττική;

Μήπως έχει ακούσει τίποτα για την επιλογή των λατομείων Μουσαμά και Μελετάνι στις ήδη επιβαρυμένες περιοχές της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας;

Η περιοχή είναι ακατάλληλη κ. Μπιζά γιατί κι εκεί, όπως στο δήμο Φυλής, δίπλα από τον ΧΥΤΥ, σε απόσταση αναπνοής, μένουν άνθρωποι, εργάτες, αγρότες, υπάλληλοι που έχουν ακούσει τι σημαίνει να ζεις δίπλα σε μια χωματερή, που έχουν μάθει για την αδιαφορία που δείχνουν για την υγεία του λαού από κοινού Κυβέρνηση και Περιφέρεια και δικαιολογημένα δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη.

Εσείς κ. Μπιζά δεν ακούσατε ότι «θερίζει» ο καρκίνος στη Δυτική Αττική; Δεν ακούσατε ότι σύμφωνα με επεξεργασμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ «μέσα στην περίοδο 1999-2015 το ποσοστό θανάτων από νεοπλασίες στην Ενότητα Δυτικής Αττικής (Δήμοι Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών, Μεγάρων και Φυλής) έχει αυξηθεί κατά 31,7% ενώ σε όλη την υπόλοιπη Περιφέρεια Αττικής μόνο κατά 10,1%»;

Η χωματερή κ. Μπιζά δε βρωμάει μόνο, αλλά και σκοτώνει. Κανένας λογικός άνθρωπος δεν θέλει να ζει με μια χωματερή λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του. Γι αυτό ξεσηκώνονται οι κάτοικοι κι εκεί. Γι αυτό η «Λαϊκή Συσπείρωση» ήταν εκεί, στηρίζοντας έμπρακτα το δίκαιο αγώνα τους.

  1. Ο κ. Μπιζάς με το άρθρο του επιβεβαιώνει τις «σχέσεις αίματος» που τον συνδέουν με την περιφερειακή αρχή και την κ. Δούρου. Με τις θέσεις του στηρίζει τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας, που δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να προσπαθούν να δημιουργήσουν κοινωνικό αυτοματισμό ανάμεσα στους κατοίκους των δυο περιοχών. Επιδιώκουν, να βάλουν τους κατοίκους της Φυλής να τσακώνονται με τους κατοίκους του Γραμματικού και να τη γλιτώνουν και να τη βγάζουν λάδι Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δημοτική Αρχή, που έχουν τη βασική ευθύνη αξιοποιώντας το επιστημονικό δυναμικό και την ανάπτυξη της τεχνολογίας να διαμορφώσουν σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων με κριτήριο την υγεία και την ποιότητα ζωής του λαού μας.
  2. Αν θέλει σε κάποιον να απευθύνει ερωτήματα για τη χωματερή στα Άνω Λιόσια, ας ρωτήσει τις Περιφερειακές Αρχές και τις Δημοτικές Αρχές που χρόνια τώρα με απαράμιλλη συνέπεια και σταθερότητα, όχι μόνο δεν έκλεισαν τη χωματερή αλλά διαφήμιζαν και τα οφέλη για τη λειτουργία της και υπερψήφιζαν κάθε φορά την επέκταση της παραμονή της παζαρεύοντας την υγεία των κατοίκων της περιοχής, αλλά και ευρύτερα του λαού της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας.

Όταν ο κ. Μπιζάς χειροκροτούσε την κ. Δούρου που υποσχόταν ότι «θα κλείσει το αίσχος της χωματερής», το ΚΚΕ ήταν απέναντι και οργάνωνε την πάλη του λαού απέναντι στο έγκλημα της λειτουργίας της.

Ας μαζέψει λοιπόν ο κ. Μπιζάς τους «συντρόφους» του στην Κυβέρνηση και την Περιφέρεια που υπερψηφίζουν την επέκταση της χωματερής κι ας αφήσει τον αντικομμουνισμό και τους χαρακτηρισμούς για ανθρώπους που έχουν ματώσει για να φύγει, όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στα έργα η «δολοφόνος» χωματερή από την περιοχή μας. Μαζί με το λαό, από όποια θέση κι αν βρεθούμε, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να κλείσει οριστικά το καρκίνωμα στην περιοχή μας.

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -