11.4 C
Athens
27 Ιανουαρίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΠέτρος Βαρελάς -Αχαρνές ΞΑΝΑ: «Το σχέδιο διοίκησης του Δήμου βασίζεται στην κοινή...

Πέτρος Βαρελάς -Αχαρνές ΞΑΝΑ: «Το σχέδιο διοίκησης του Δήμου βασίζεται στην κοινή λογική»

- Advertisement -

Με αιχμή συγκεκριμένους και καθαρούς άξονες, ο επικεφαλής της παράταξης «Αχαρνές ΞΑΝΑ» Πέτρος Βαρελάς, παρουσίασε και επίσημα μέρος του προεκλογικού του προγράμματος και του ψηφοδελτίου του στους πολίτες των Αχαρνών.

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων “Grand Cavallari”, ο κ. Βαρελάς προσπάθησε να ξεφύγει από την πεπατημένη οδό των υποσχέσεων, παρουσιάζοντας μια ρεαλιστική προσέγγιση στα προβλήματα του Δήμου αλλά και στις σχέσεις των δημοτών με τη δημοτική αρχή.

- Advertisement -
- Advertisement -

«Οι Αχαρνές που ζούμε δεν βρίσκονται απλά σε κρίση, βρίσκονται σε παρακμή» τόνισε και διερωτήθηκε τι είδους διοίκηση θέλουν οι πολίτες: «Θέλουμε μια διοίκηση που να συναλλάσσεται κάτω από το τραπέζι με τους δημότες για μικροσυμφέροντα; Θέλουμε να είμαστε οι δημότες που για αυτά τα μικροσυμφέροντα θα δίνουμε άλλοθι στην κάθε διοίκηση να παρανομεί; Εμείς λοιπόν δεν θέλουμε να είμαστε τέτοιου είδους διοίκηση και δε θέλουμε από εσάς να είστε τέτοιου είδους δημότες. Γιατί είμαστε έτοιμοι να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις μακριά από μικροσυμφέροντα και πελατειακές σχέσεις».
Παράλληλα, παρουσίασε το σχέδιο του για τη λειτουργία του Δήμου, το οποίο χαρακτήρισε ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο, που κινείται σε δυο παράλληλους άξονες: ο πρώτος άξονας αφορά τα μεγάλα έργα (αντιπλημμυρικό, διεκδίκηση υπερτοπικών χρήσεων, αντιμετώπιση των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων και της εγκληματικότητας) και ο δεύτερος την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, (διαχείριση απορριμμάτων, κυκλοφοριακό, αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων, εμπορικότητα, συντήρηση και επέκταση των κοινωνικών δομών, αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του δήμου).
Και πρόσθεσε: «Βασικό κριτήριο για την υλοποίηση του σχεδίου μας είναι η υιοθέτηση της ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ στη διαχείριση και λειτουργία της δημοτικής αρχής. Είναι κοινή λογική για εμάς ότι ο δήμος δεν πρέπει να μαζεύει απλά τα σκουπίδια, αλλά πρέπει να έχει σύγχρονη και αποτελεσματική διαχείριση απορριμμάτων. Είναι κοινή λογική για εμάς ότι η Δημοτική Αρχή δεν πρέπει να δείξει καμιά ανοχή σε κάθε είδους παραβατικότητα. Ο δημότης πρέπει να νιώθει και να είναι ασφαλής! Είναι κοινή λογική για εμάς ότι ο δήμος δεν πρέπει απλά να αλλάζει τις καμένες λάμπες στους δρόμους και τις πλατείες, αλλά να αναβαθμίσει τον δημοτικό φωτισμό, ώστε να μην υπάρχει καμιά σκοτεινή γωνία στην πόλη. Είναι κοινή λογική για εμάς ότι ο δήμος πρέπει να υλοποιήσει δράσεις πολιτισμού στην πόλη π.χ. ένα δημοτικό θερινό κινηματογράφο στην αυλή ενός σχολείου. Είναι κοινή λογική για εμάς ότι μια πόλη που η αγορά της δεν είναι βιώσιμη, είναι σίγουρο πως δεν έχει και μέλλον. Είναι κοινή λογική για εμάς ότι πρέπει να μπουν κανόνες στο κυκλοφοριακό, πρέπει να βελτιωθεί το οδικό δίκτυο, να επισκευαστούν δρόμοι και πεζοδρόμια, να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης και ποδηλατοδρόμοι. Τέλος, είναι κοινή λογική για εμάς ότι ο δήμος δεν μπορεί να είναι σπάταλος».

Αναφερόμενος στην απόφασή του να εμπλακεί στα δημοτικά πράγματα της πόλης, υπογράμμισε ότι δεν ήταν ούτε απλή, ούτε εύκολη. «Δεν ήταν απλή για εμάς, γιατί οι Αχαρνές είναι η πόλη της καρδιάς μας και έχουμε αυξημένο το αίσθημα της ευθύνης για αυτή. Και δεν ήταν εύκολη για εμένα, γιατί σίγουρα θα γίνουν συγκρίσεις. Συγκρίσεις στις οποίες από συναισθηματικούς και μόνο λόγους βγαίνεις χαμένος. Όμως νιώθω καλά με τον εαυτό μου, γιατί ακολουθώ τις συμβουλές του. Έχω δίπλα μου τους ανθρώπους που πρέπει, φίλους παλιούς μα και καινούριους, εξειδικευμένους επιστήμονες, καταξιωμένους επαγγελματίες, ανθρώπους που μοιραζόμαστε μαζί το ίδιο όνειρο για την πόλη. Νέα πρόσωπα που αξίζουν την εμπιστοσύνη σας» σημείωσε.
Στη συνέχεια, ο Πέτρος Βαρελάς παρουσίασε τα μέλη του συνδυασμού του, τους ανθρώπους με τους οποίους κατέστρωσε το σχέδιο για τη έξοδο των Αχαρνών από την «παρακμή» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και τους οποίους εμπιστεύεται για να υλοποιήσει το πρόγραμμά του.

Αυτοί είναι:
1) Αναστασίου Βασίλης
2) Άνθη Μαρία
3) Βάθης Σπύρος
4) Βαρελά – Πρωτόπαπα Αγγελική
5) Βλαχόπουλος Κωνσταντίνος
6) Γαβιελάτος Ελευθέριος
7) Γεωργακόπουλος Μάριος
8) Γκέρτσου Ελένη
9) Γκίκα Τζένη
10) Δαλακώστα Γωγώ
11) Διανάς Στάθης
12) Διγενής Χρήστος
13) Δουσαίτου Χριστίνα
14) Ηλιάδου Παναγιώτα
15) Ιωσιφίδου Μαρία
16) Καζαντζίδης Νίκος
17) Καμπόλης Ηλίας
18) Καρδαράς Λευτέρης
19) Καρλαύτης Κωνσταντίνος
20) Κατσανδρής Ιωάννης
21) Κολιός Αναστάσιος
22) Κορρές Νικηφόρος
23) Κοταβέ Κωνσταντίνα
24) Λαζαρής Κωνσταντίνος
25) Λέκκας Γεώργιος
26) Ματζουράνης Κωνσταντίνος
27) Μαργαρίτης Απόστολος
28) Μέγας Ιωάννης
29) Μισαηλίδης Δημήτριος
30) Μόσχος Αλέξανδρος
31) Μπαλάσκα Μαριάννα
32) Μπεκιάρη Νικολέτα
33) Νίκα Ελένη
34) Νικολόπουλος Ντίνος
35) Ξυλογιάννη Στέλλα
36) Παγώνας Αθανάσιος
37) Παναγιώτου Κωνσταντίνος
38) Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος
39) Πουλόπουλος Κωνσταντίνος
40) Προδρομίδης Ευάγγελος
41) Ράπτης Κωνσταντίνος
42) Σαμαρίδη Νίκη
43) Σαντοριναίος Κυριάκος
44) Σαρσαρίδης Τιμόθεος
45) Σιμαιοφορίδης Γιώργος
46) Σιχίδη Ελένη
47) Στάμου Κωνσταντίνος
48) Σταμπολίδης Σταύρος
49) Συρίγος Γεράσιμος
50) Τζουρμπάκης Αντώνιος
51) Τριανταφυλλίδου Αλεξάνδρα
52) Τρίγγας Ιωάννης
53) Τσκεκούρας Κωνσταντίνος
54) Τσιαβαλιάρης Γεώργιος
55) Τσιμπογιάννης Δημήτριος
56) Τσιφτελίδης Δημήτριος
57) Φράγκος Παναγιώτης
58) Φυτάς Στέφανος
59) Χριστάκη Ελπίδα
60) Χριστοδούλου Κωνσταντίνος
61) Αθανασιάδης Σάββας
62) Αμπαρτζάκης Αντώνης
63) Υφαντής Χαράλαμπος
64) Κολεντζάκης Νικόλαος
65) Χαραλαμπίδης Αριστοτέλης

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -