Στο Δήμο Αχαρνών, όπου ενσωματώθηκε και ο Δήμος Θρακομακεδόνων, αυτοπροτάθηκαν ο νυν Δήμαρχος Παναγιώτης Φωτιάδης, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «ΑΧΑΡΝΕΣ-ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ» Γιώργος Λέκκας, ο Σωτήρης Κατσούρος μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αττικής καθώς και ο επικεφαλής της μειοψηφίας στον Δήμο Θρακομακεδόνων Βασίλης Πήττας. Όσον αφορά στον κ. Πήττα, αξίζει να σημειωθεί, ότι με δήλωσή του διευκρίνισε «ότι η δημοτική παράταξη που εκπροσωπεί κατά το τμήμα της που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, συμμετέχει στις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ και θα λάβει μέρος στις δημοτικές εκλογές του ενιαίου Δήμου Αχαρνών με το Δημοτικό συνδυασμό που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα από το πρόσωπο του υποψηφίου Δημάρχου».
Αντίθετα ,δεν επεδίωξαν την αναζήτηση χρίσματος ο επικεφαλής της παράταξης «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ…» Σωτήρης Ντούρος καθώς και ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΧΑΡΝΑΙ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» Γιάννας Κασσαβός, με αποτέλεσμα να έχουμε δυο ανεξάρτητες υποψηφιότητες που μπορούν να συμπεριλάβουν στοιχεία από όλους τους πολιτικούς χώρους και εκεί ακριβώς πρόκειται να παιχτεί «το παιχνίδι» που αφορά τη δυναμική έκφρασή τους. Κι αυτό γιατί αναζητούν υποψηφίους και ψηφοφόρους από την ίδια δεξαμενή, που αναζητήσουν και εκείνοι που θα πάρουν το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.
Όσον αφορά στη Ν.Δ ,οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να ακολουθηθεί η διαδικασία που επέλεξε το ΠΑΣΟΚ, αφού τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν του επιτρέπουν, τουλάχιστον στην παρούσα φάση να ανοίξει ακόμα ένα κύκλο αντιπαραθέσεων και εσωστρέφειας. Επιπλέον, η απομάκρυνση της κ. Μπακογιάννη από τη Ν.Δ, έχει ήδη δημιουργήσει αντίρροπες δυνάμεις στο εσωτερικό του κόμματος, οι οποίες αναμένεται να εκφραστούν στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Επίσης και οι υποψήφιοι που τους υποστηρίζει ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της Ν.Δ δεν θα ήθελαν τώρα την ευθεία στήριξη του κόμματος, λόγω του αρνητισμού που το χαρακτηρίζει στη συνείδηση του κόσμου, ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων του κόμματος.
Στο Δήμο Φυλής…
Στον ενοποιημένο Δήμο Φυλής ,όπου συμμετέχουν οι Δήμοι Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής, προτάσεις υποψηφιοτήτων για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν ο Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραίμης, ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μειοψηφίας Βαγγέλης Χριστοφιλάκης, η δήμαρχος Ζεφυρίου Φωτεινή Γιαννοπούλου καθώς και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Σάββας Σάββας.
Επίσης, τον δήμο πρόκειται να διεκδικήσει και πάλι ο νυν δήμαρχος Χρήστος Παππούς που είχε υποστηριχθεί από τη Ν.Δ, χωρίς μέχρι αυτή τη στιγμή, να υπάρχει εκδηλωμένη άλλη πρόθεση υποψηφιότητας. Την ίδια στιγμή, όμως, πληθαίνουν καθημερινά οι αντιδράσεις στην δημοτική ομάδα για τον χειρισμό διαφόρων θεμάτων που έχουν εκθέσει τη Δημοτική Αρχή στα μάτια της κοινής γνώμης, με αποτέλεσμα να αποτελεί κοινό τόπο στην κοινωνία των Λιοσίων ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει αρχίσει να εμφανίζει σημάδια απώλειας στήριξης. Ταυτόχρονα, προβληματισμός επικρατεί ως προς την κατάρτιση του ψηφοδελτίου σε συνάρτηση με τις εξελίξεις από τα πορίσματα των ελεγκτών και την πειθαρχική δίωξη που εκκρεμεί.
Στην άλλη πλευρά τώρα, αναμένουν με αγωνία τη διαδικασία που θα επιλέξει το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να καταλήξει στον υποψήφιο που θα επιλέξει η Ιπποκράτους για τον Δήμο Άνω Λιοσίων. Συγκεκριμένοι υποψήφιοι κάνουν λόγο για την ανάγκη ύπαρξης κάλπης ή σαφούς και αδιαμφισβήτητης δημοσκόπησης προκειμένου να υπάρξει αδιάβλητο και δίκαιο αποτέλεσμα ενώ άλλες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι το επείγον είναι να βγει η πόλη από το τέλμα και την ανυποληψία, ανεξάρτητα με το ποιος θα πάρει το χρίσμα.