KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πλήρη κάλυψη της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου Δυτικής Αττικής από το Υπουργείο Οικονομικών

06/08/2010 19:54
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Απάντηση στην ερώτηση που είχε καταθέσει, με αφορμή την πληθώρα προβλημάτων που καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη την ομαλή λειτουργία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δυτικής Αττικής, έλαβε ο Βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Καντερές από τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Καντερές στην ερώτηση του είχε επισημάνει, ότι «η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δυτικής Αττικής αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα με την Υπηρεσία Εντελλόμενων της Δυτικής Αττικής, που καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη την ομαλή λειτουργία της. Συγκεκριμένα έχει δημιουργηθεί αδιέξοδο, καθώς η Νομαρχία καλείται να αντιμετωπίσει συνεχώς νέες απαιτήσεις από πλευράς της Υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει συνεχής απόρριψη δαπανών που δημιουργούν τεράστια προβλήματα υλοποίησης του έργου της Νομαρχίας. Έτσι, μεταξύ άλλων, υπάρχει άρνηση πληρωμής δεδουλευμένων στους συμβασιούχους έργου, ενώ ταυτόχρονα, εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου με αυξημένη τουριστική κίνηση και ανάγκες αντιπυρικής προστασίας του φυσικού πλούτου της Δυτικής Αττικής, υπάρχει επίσης άρνηση πληρωμής των καυσίμων των οχημάτων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης».

Στην απάντηση του, ο κύριος Σαχινίδης τονίζει, ότι η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του Υπουργείο Οικονομικών, απέστειλε στοιχεία, από τα οποία προκύπτουν τα εξής: «Η μη ενταλματοποίηση δαπανών που αφορούν στους συμβασιούχους μίσθωσης έργου έτους 2009, οφείλεται στους ίδιους λόγους για τους οποίους οι σχετικές συμβάσεις κρίθηκαν μη νόμιμες από την 15η Υπηρεσία Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά τη διενέργεια κατασταλτικού ελέγχου. Για την προμήθεια καυσίμων και αναλώσιμων υλικών της ανωτέρω Νομαρχίας διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων με την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου, ως προς τη νομιμότητα των σχετικών δαπανών και έχει ακολουθηθεί διαδικασία επίλυσης με το Υπουργείο Οικονομικών. Κατόπιν των ανωτέρω, θεωρούμε ότι, η εν λόγω Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου ασκεί τις αρμοδιότητες της σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις ενήργησε εντός των νομίμων πλαισίων».

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: